Menu

Απειλείται η επαναπροσέγγιση του Ισραήλ με την Τουρκία λόγω της Αρμενικής Γενοκτονίας

Η επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ισραηλινής Βουλής (Κνέσετ) ανακοίνωσε πως αναγνωρίζει την Αρμενική γενοκτονία και καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει επίσης το παγκόσμιο αυτό έγκλημα, αναφέρει η ιστοσελίδα www.horizonweekly.ca που εκφράζει την Αρμενική Κοινότητα της Αμερικής.

«Αποτελεί ηθική μας υποχρέωση να αναγνωριστεί η Αρμενική γενοκτονία», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Γιακόβ Μάργκι, ο οποίος επίσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν έχει προχωρήσει ακόμα στην αναγνώριση της γενοκτονίας και κάλεσε την εκπρόσωπο της Κνέσετ Γιούλι Έντελσταϊν να προχωρήσει στην αναγνώριση.

Η Έντελσταϊν είχε ζητήσει και αυτή την αναγνώριση της Αρμενικής γενοκτονίας τον Ιούλιο. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε, να αγνοούμε ή να αρνούμαστε αυτή την φρικτή γενοκτονία», είχε πει, καθώς η Κνέσετ συζητούσε τότε για την αναγνώριση. «Πρέπει να αποσυνδέσουμε τα συμφέροντα, το τώρα, από το παρελθόν όταν το σκοτεινό αυτό κεφάλαιο γράφτηκε», είχε πει.

Η Γκεορκέτε Αβακιάν, πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής του Ισραήλ δήλωσε επίσης πως έχει έρθει επιτέλους η ώρα η Κνέσετ να αναγνωρίσει την Αρμενική γενοκτονία προσθέτοντας το Ισραήλ στις 31 χώρες που το έχουν ήδη πράξει. «Η Κνέσετ και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλουν να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία του Αρμενικού έθνους», τόνισε.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρουβίν Ρίβλιν υπήρξε υποστηρικτής της αναγνώρισης της Αρμενικής γενοκτονίας όταν ήταν πρόεδρος της Κνέσετ. Τον Ιανουάριο του 2015 μιλώντας στον ΟΗΕ είχε χαρακτηρίσει την σφαγή των Αρμενίων γενοκτονία. Σε κάθε περίπτωση τυχόν αναγνώριση της Αρμενικής γενοκτονίας από το Ισραήλ είναι σίγουρο ότι θα υπονομεύσει εάν δεν τινάξει άμεσα στον αέρα την επαναπροσέγγιση Ισραήλ-Τουρκίας που με τόσο κόπο επετεύχθη. Το μέλλον θα δείξει.

 

 

Πηγή: mignatiou.com από horizonweekly.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι