Menu

Ο Μιχιταριάν εκτός τελικού Europa League, όπως κάθε θύμα πολέμου

Πώς μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο σε ένα μέρος που οι κάννες του πολέμου ακόμα καπνίζουν; Ο τελικός του Europa League έχει ήδη ένα 'θύμα', τον Χενρίκ Μιχιταριάν.

Ο τελικός του Europa League μεταξύ της Τσέλσι και της Άρσεναλ θα γίνει στις 29 Μαΐου, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν. Οι δυο ομάδες είναι έτοιμες για μια αποστολή στο άγνωστο, σε μια χώρα που ζει σε μια διαρκή πολεμική διαμάχη, κυρίως με τη γειτονική Αρμενία. Οι δυο ομάδες έχουν υποβάλει παράπονα σε σκληρή γλώσσα προς την UEFA, καθώς έχουν λάβει μόλις 6.000 εισιτήρια έκαστη, σε ένα στάδιο χωρητικότητας 68.700 θέσεων.

Οι πιέσεις των δυο κλαμπ του Λονδίνου προς την UEFA είναι ήδη σε εξέλιξη, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Πέρα από τους φιλάθλους με διπλή υπηκοότητα (Βρετανική και Αρμένικη) που δεν μπορούν να εισέλθουν στο Αζερμπαϊτζάν, υπάρχει και ένας παίκτης μιας εκ των δυο ομάδων που θα αναγκαστεί να δει το ματς από την τηλεόραση.

Ο Χενρίκ Μιχιταριάν για ακόμη μια φορά στην καριέρα του βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τραγική ειρωνεία: Kλήθηκε να παίξει ποδόσφαιρο, στο υψηλότερο επίπεδο μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στα εδάφη μιας χώρας που έχει σκορπίσει τον όλεθρο στη χώρα του. Για ακόμα μια φορά θα αναγκαστεί να πει 'όχι' και να μείνει στην ασφάλεια του λονδρέζικου σπιτιού του, δηλώνοντας 'άρρωστος'.

Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μιχιταριάν αναγκάζεται να μείνει εκτός ενός ποδοσφαιρικού αγώνα λόγω της αρμένικης καταγωγής του. Το 2015 είχε χάσει το ματς Γκαμπάλα-Ντόρμουντ, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο είχε μείνει εκτός αποστολής της Άρσεναλ για τον αγώνα με την Καραμπάχ. Τότε ο Ουνάι Έμερι είχε αιτιολογήσει την απουσία του ποδοσφαιριστή του ως ασθένεια.

'Ναγκόρνο Καραμπάχ' σημαίνει 'Ορεινό Καραμπάχ' και πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι γης έκτασης 4.400 τετραγωνικών μέτρων, με Αρμένιους και Αζέρους πληθυσμούς να κατοικούν στα εδάφη του. Η περιοχή αυτή, έχει υπάρξει αντικείμενο διαρκούς έριδας μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για περισσότερο από τριάντα χρόνια.

Όσο κάποιο από τα δυο κράτη επιδιώκει να αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής, οι συγκρούσεις παραμένουν και η έννοια 'κατάπαυση πυρός' μοιάζει μάλλον ουτοπική. Όπως ουτοπική μοιάζει και η διεξαγωγή ενός τελικού Europa League στο Μπακού, μακριά από πολεμικούς απόηχους και εικόνες τρόμου.

 

 

Πηγή: contra.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι