Menu

Μουσικό ταξίδι στην Κορσική, Ισπανία, Αρμενία, Ιταλία και Γεωργία με το νέο άλμπουμ του Γιουλάγγελο

Το νέο, τέταρτο κατά σειρά, άλμπουμ με τίτλο "42" του συνόλου Γιουλάγγελο κυκλοφόρησε στη μουσική αγορά ακριβώς πριν τις αρχές των μεγάλων χριστιανικών γιορτών. Με τις άγιες μέρες αυτές αποχαιρετούμε τον παλιό χρόνο και υποδεχόμαστε το καινούργιο. Η μουσική που ακολουθεί σίγουρα θα αποτελέσει μέρος της γιορταστικής ατμόσφαιρας, που επικρατεί και θα χαροποιήσει των πολυάριθμων λάτρων του συνόλου Γιουλαγγελο.

Το σύνολο ξεχωρίζει από τους άλλους βουλγαρικούς σχηματισμούς, που ερμηνεύουν εκκλησιαστική και σλαβική μουσική. Δεν συμμετέχει όμως στην λειτουργικές πράξεις και ψαλμωδίες. Οι εκδηλώσεις του είναι στις βουλγαρικές σκηνές και στο εξωτερικό. Το κυριότερο για τους μουσικούς είναι η παρουσίαση άγνωστων έργων σε κανονικό κείμενο.
Μια άλλη διάφορα είναι το ρεπερτόριο – εκτός από την ορθόδοξη μουσική οι τραγουδιστές ερμηνεύουν και φολκλορικά δείγματα. Συχνά αναζητούν σχέση μεταξύ των δύο παραδόσεων – ένα μείγμα φωνητικών μελωδιών και ρυθμών. Η γραμμή αυτή συνεχίζει και το στη νέα δουλειά τους. 

Μετάφραση: Πένκα Βέλεβα
Πηγή: bnr.bg
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι