Menu

Με πολλά «όπλα» ο γαλλο-τουρκικός πόλεμος για το αρμενικό

Και με το «όπλο» των εμπορικών σχέσεων εντείνονται οι τουρκικές προσπάθειες για μπλοκάρισμα του περί γενοκτονίας των Αρμενίων  νομοσχεδίου που προωθεί το Παρίσι.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον τουρκικό τύπο στην ακύρωση την τελευταία στιγμή από το ξενοδοχείο Le Grant Hotel, στο Παρίσι, αίθουσας που είχε κρατηθεί από το Τουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί  για συναντήσεις με διάφορους παράγοντες.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές ανταποκρίσεις από τη γαλλική πρωτεύουσα,  Τούρκοι επιχειρηματίες και πολιτικοί κάνουν επαφές στο Παρίσι σε μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να  μπλοκάρουν το  επίμαχο νομοσχέδιο που κηρύσσει παράνομη τη μη αποδοχή της γενοκτονίας  των Αρμενίων.

Σύμφωνα με τη HURRIYET,  τουρκικές οργανώσεις στη Γαλλία σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση σε κεντρική πλατεία του Παρισιού, την προσεχή Πέμπτη. Οι Γάλλοι αξιωματούχοι φαίνονται σαστισμένοι, διότι δεν περίμεναν τέτοια αντίδραση, φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών του τουρκικού κοινοβουλίου, κ. Βολκάν Μποζκίρ. Πάντως αρκετές εφημερίδες καταγράφουν αντιδράσεις στο νομοσχέδιο και  Γάλλων επιχειρηματιών, οι οποίοι πιέζουν τον κ. Σαρκοζί να το αποσύρει με το επιχείρημα ότι θα βλάψει τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Η  SABAH  στο σχετικό της δημοσίευμα επισημαίνει τις τελευταίες προειδοποιήσεις που οι Τούρκοι αξιωματούχοι απεύθυναν στον Σαρκοζί.

Παράλληλα διατυπώθηκαν και απειλές για υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων, όπως έγινε με το Ισραήλ. Σύμφωνα με τη σημερινή έκδοση της ΖΑΜΑΝ, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο περί γενοκτονίας που θα κατατεθεί στην γαλλική βουλή θα προκαλέσει  τόσα προβλήματα, όσα προκάλεσε και η επίθεση του Ισραήλ  στο στολίσκο που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα.

Η εφημερίδα VATAN πηγαίνει ένα βήμα πάρα πέρα και διακηρύττει πρωτοσέλιδα ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να υποβαθμίσει τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Γαλλία στο επίπεδο των διπλωματικών της σχέσεων με το Ισραήλ, εάν το επίμαχο νομοσχέδιο ψηφιστεί την προσεχή Πέμπτη.  Προσθέτει ότι η Τουρκία σχεδιάζει να  παγώσει τις σχέσεις της με τη Γαλλία σε διπλωματικό, στρατιωτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

 

Πηγή: agiotokos-kappadokia.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι