Menu

Γαλλία: Αποχώρηση Τούρκου πρεσβευτή για το νόμο περί άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα το σχέδιο νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση της αναγνώρισης ως γενοκτονίας της μαζικής σφαγής το 1915 των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους.

Ο Τούρκος πρεσβευτής στη Γαλλία θα αποχωρήσει αύριο από τη χώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υιοθέτηση από το γαλλικό κοινοβούλιο ενός νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Ο εκπρόσωπος Ενγκίν Σολάκογλου δήλωσε σήμερα ότι «ο πρεσβευτής θα αναχωρήσει για την Τουρκία αύριο [όπου θα παραμείνει] επ' αόριστον».

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επιβεβαιώσει την ανάκληση του πρεσβευτή της χώρας από τη Γαλλία αργότερα σήμερα.

Ποινικό αδίκημα η άρνηση αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα το σχέδιο νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση της αναγνώρισης ως γενοκτονίας της μαζικής σφαγής το 1915 των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, παρά τις απειλές και την αγανάκτηση της Τουρκίας και την παρουσία πολλών χιλιάδων διαδηλωτών έξω από την Εθνοσυνέλευση.

Το σχέδιο νόμου υιοθετήθηκε από πολύ μεγάλη πλειοψηφία των περίπου πενήντα βουλευτών που ήταν παρόντες, ενώ περίπου 6 ψήφισαν κατά.

Το σχέδιο νόμου, το οποίο έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα στο Παρίσι και την Άγκυρα, θα κατατεθεί στη συνέχεια στη Γερουσία, όπου θα συζητηθεί το 2012.

Οι υποστηρικτές του εκφράζουν την ελπίδα ότι θα υιοθετηθεί και από τη Γερουσία πριν από την διακοπή των εργασιών του γαλλικού κοινοβουλίου στα τέλη του Φεβρουαρίου ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Ευχαριστίες από τον Αρμένιο υπ. Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Έντουαρντ Ναλμπαντιάν εξέφρασε σήμερα την «ευγνωμοσύνη» της χώρας του στη Γαλλία μετά την ψήφιση από την γαλλική βουλή ενός νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1915 σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στις αρχές της Γαλλίας, την εθνοσυνέλευση [κάτω βουλή] και το γαλλικό λαό», δήλωσε ο αρμένιος ΥΠΕΞ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στη Γερουσία το 2012 και οι υποστηρικτές του ελπίζουν ότι θα έχει γίνει νόμος του κράτους προτού το κοινοβούλιο διακόψει τις εργασίες του το Φεβρουάριο, ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Eρντογάν: «Θα ανοίξουν ανεπανόρθωτες πληγές»

Το γεγονός ότι σήμερα η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων θα ανοίξει «ανεπανόρθωτες πληγές» στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Γαλλίας, προειδοποίησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δυστυχώς, η πρόταση αυτή υιοθετήθηκε παρά τις προειδοποιήσεις μας (...) Θα ανοίξει ανεπανόρθωτες και πολύ σοβαρές πληγές στις διμερείς σχέσεις μας», είπε ο Ερντογάν μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ρατσιστικό, μεροληπτικό και ξενοφοβικό» το νομοσχέδιο αυτό το οποίο θα προωθηθεί στη γαλλική Γερουσία για να συζητηθεί το 2012.

Όπως είπε ο Ερντογάν, η Τουρκία αποφάσισε να ματαιώσει όλες τις συναντήσεις με Γάλλους αξιωματούχους και να «παγώσει» την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της με το Παρίσι. Επιβεβαίωσε ότι θα ανακληθεί για διαβουλεύσεις ο Τούρκος πρεσβευτής στη Γαλλία και ανακοίνωσε ότι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ακυρώνονται οι στρατιωτικές ασκήσεις που επρόκειτο να γίνουν από κοινού με τις γαλλικές δυνάμεις.

«Δεν έχουμε γενοκτονίες στην ιστορία μας. Θα πούμε (στον κόσμο) τις γαλλικές θηριωδίες που έχουν ξεχαστεί», είπε ο Ερντογάν.

Εκτός των άλλων, τα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη δεν θα επιτρέπεται πλέον να πετούν πάνω από τον τουρκικό εναέριο χώρο και τα γαλλικά πλοία δεν θα μπορούν να ελλιμενίζονται σε τουρκικά λιμάνια. Όλες οι στρατιωτικές, πολιτικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές ανταλλαγές, επισκέψεις και συναντήσεις επιτροπών ματαιώνονται.

Ο Ερντογάν διευκρίνισε ότι μια συνάντηση οικονομικής συνεργασίας που ήταν προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο ακυρώνεται επίσης.

Γαλλία: «Οι Τούρκοι φίλοι μας να μην υπερβάλλουν»

Η Τουρκία δεν πρέπει «να υπερβάλλει» μετά την υιοθέτηση από τους Γάλλους βουλευτές ενός νόμου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ.

«Αυτό που επιθυμώ είναι οι Τούρκοι φίλοι μας να μην υπερβάλλουν», δήλωσε ο Ζιπέ μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας ότι σκοπεύει να λάβει διπλωματικά μέτρα και μέτρα στον τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών σε αντίποινα για την απόφαση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων από την Άγκυρα, ο Ζιπέ απάντησε: «θα δούμε, ελπίζω όμως να μείνουμε σε αυτά, αν είναι δυνατόν».

«Οι σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας είναι στενές και εκτείνονται σε πολλούς τομείς. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε μαζί», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την ανάκληση του Τούρκου πρεσβευτή στο Παρίσι, ο Γάλλος υπουργός σχολίασε: «Λυπάμαι για αυτή την πρώτη αντίδραση και κάνω έκκληση να επικρατήσει η λογική και το μέτρο».

Η πρόταση νόμου που υιοθέτησε η γαλλική Εθνοσυνέλευση ποινικοποιεί με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ την απόρριψη οποιασδήποτε γενοκτονίας αναγνωρίζει το γαλλικό δίκαιο, όπως η γενοκτονία των Αρμενίων του 1915, η οποία αναγνωρίζεται στη Γαλλία από το 2001.

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Εγκρίθηκε στην Γαλλία το νομοσχέδιο για την σφαγή των Αρμενίων

Ψηφίστηκε από την γαλλική Εθνοσυνέλευση το νομοσχέδιο που προβλέπει την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Με την Άγκυρα να έχει ήδη εκφράσει τις προειδοποιήσεις της προς το Παρίσι, αναλυτές εκτιμούν ότι οι σχέσεις της Άγκυρας με το Παρίσι θα γνωρίσουν κατακόρυφη επιδείνωση.

H Γαλλία έχει αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων από το 2001. Την Πέμπτη η Βουλή ψήφισε ότι η άρνησή της θα διώκεται και από τον νόμο – με προβλεπόμενη ανώτατη ποινή κάθειρξης ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο συντάχθηκε στη νομοθετική βάση της ποινικοποίησης της άρνησης του Ολοκαυτώματος, την οποία έχει υιοθετήσει η Γαλλία από το 1990.

Σε επιστολή του προς τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί την περασμένη εβδομάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η προτεινόμενη νομοθεσία είναι «εχθρική» και στοχοποιεί άμεσα την Τουρκία και τους Τούρκους που ζουν στη Γαλλία.

Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγορούν τη Γαλλία ότι το νομοσχέδιο αποτελεί προσπάθεια να κερδηθούν οι ψήφοι των 500.000 Αρμενίων που ζουν στη Γαλλία εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012.

Από την Άγκυρα εξετάζονται, επίσης, εμπορικές κυρώσεις ως αντίποινα κατά της Γαλλίας – περίπου 1.000 γαλλικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.
Πηγή: newpost.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την Πέμπτη στη γαλλική Εθνοσυνέλευση το νομοσχέδιο για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Παρίσι, Γαλλία
Την Πέμπτη πραγματοποιείται στη γαλλική Εθνοσυνέλευση η κρίσιμη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Με την Άγκυρα να έχει ήδη εκφράσει τις προειδοποιήσεις της προς το Παρίσι, αναλυτές εκτιμούν ότι σε περίπτωση που το νομοσχέδιο ψηφιστεί, οι σχέσεις της Άγκυρας με το Παρίσι θα γνωρίσουν κατακόρυφη επιδείνωση.

H Γαλλία έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων από το 2001. Την Πέμπτη η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει εάν η άρνησή της θα διώκεται και από το νόμο -με προβλεπόμενη ανώτατη ποινή κάθειρξη ενός έτους και πρόστιμο 45 χιλ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο συντάχθηκε στη νομοθετική βάση της ποινικοποίησης της άρνησης του Ολοκαυτώματος, την οποία έχει υιοθετήσει η Γαλλία από το 1990.

Αντιμέτωπη και με την άρνηση του Νικολά Σαρκοζί για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναλυτές εκτιμούν ότι η Άγκυρα δεν έχει τίποτα να χάσει από έναν «πολιτικό καβγά» με το Παρίσι.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ήδη καλέσει τη γαλλική ηγεσία να αντιταχθεί στο νομοσχέδιο, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έχει προειδοποιήσει τη Γαλλία με βαρύτατες, μη αναστρέψιμες συνέπειες εφόσον εγκριθεί η νομοθεσία.

Σε επιστολή του προς τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί την περασμένη εβδομάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε πως η προτεινόμενη νομοθεσία είναι «εχθρική» και στοχοποιεί άμεσα την Τουρκία και τους Τούρκους που ζουν στη Γαλλία.

Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγορούν τη Γαλλία ότι το νομοσχέδιο αποτελεί προσπάθεια να κερδηθούν οι ψήφοι των 500.000 Αρμενίων που ζουν στη Γαλλία εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012.

Από την Άγκυρα εξετάζονται, επίσης, εμπορικές κυρώσεις ως αντίποινα κατά της Γαλλίας -περίπου 1.000 γαλλικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.
Πηγή: in.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βαθιά ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας - Γαλλίας για την αρμένικη γενοκτονία

Προεκλογικό κόλπο του Σαρκοζί η ποινικοποίησή της υποστηρίζει ο Ερντογάν

Τουρκικής καταγωγής κάτοικοι του Παρισιού, διαμαρτύρονται έξω από το Γαλλικό Κοινοβούλιο ενάντια στην ποινικοποίηση της άρνησης της αρμένικης γενοκτονίας, κρατώντας ένα πανό που αναφέρει στα γαλλικά: «Η ιστορική συζήτηση δεν είναι πολιτική συζήτηση»

Προεκλογικό τρικ του Νικολά Σαρκοζί θεωρεί ο τούρκος πρωθυπουργός την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την γαλλική Βουλή. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον γάλλο πρόεδρο ότι «ασκεί πολιτική μέσω της ξενοφοβίας».

Η Τουρκία πάγωσε την Πέμπτη όλες τις πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις με τη Γαλλία επειδή η γαλλική Βουλή ενέκρινε νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, έγκλημα που διαπράχθηκε πριν από έναν αιώνα. Ως απάντηση, η Αγκυρα ανακάλεσε τον πρέσβη της στο Παρίσι, διέκοψε κάθε στρατιωτική συνεργασία, ματαίωσε όλα τα διμερή πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και τις διμερείς πολιτικές και οικονομικές συναντήσεις.

«Ολα αυτά θυσιάστηκαν στον βωμό των προεκλογικών υπολογισμών της κυβέρνησης και των πολιτικών υπολογισμών του κ. Σαρκοζί», είπε ο κ. Ερντογάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Χαρακτήρισε τον νόμο ρατσιστικό και προκατειλημμένο, τονίζοντας ότι «άνοιξε πληγές με το Παρίσι που θα είναι δύσκολο να επουλωθούν».

Ο τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι τα μέτρα που έλαβε η Τουρκία εναντίον της Γαλλίας είναι τα πρώτα σε μια σειρά κυρώσεων που θα ακολουθήσουν, αναλόγως της στάσης που θα τηρήσει το Παρίσι. Αρνήθηκε ότι η Τουρκία διέπραξε γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, λέγοντας ότι η χώρα του τιμά την ιστορία της.

«Εύχομαι οι αντιδράσεις των τούρκων φίλων μας να μην είναι υπερβολικές»
, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζυπέ.

Σύμφωνα με τον νέο γαλλικό νόμο, ο οποίος πρέπει να περάσει και από τη Γερουσία για να τεθεί σε εφαρμογή, όποιος αρνείται μια αναγνωρισμένη γενοκτονία θα τιμωρείται με πρόστιμο 45.000 ευρώ και φυλάκιση ως ένα χρόνο.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς «καταδίκασε τη γαλλική Βουλή» επειδή «περνώντας τον νόμο αυτό πρόδωσε την ιστορία και την ιστορική αλήθεια».

Η Τουρκία προειδοποιούσε τη Γαλλία όλη την εβδομάδα ότι, αν ψηφιζόταν ο νόμος, η γρήγορα αναπτυσσόμενη οικονομία της θα μπορούσε να τιμωρήσει εταιρείες όπως η Airbus.

Την πρόταση για τον νόμο κατέθεσε στη Βουλή μέλος του κόμματος του κ. Σαρκοζί ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία τον Απρίλιο και υπολείπεται των Σοσιαλιστών στις δημοσκοπήσεις. Η αρχική πρόταση που αφορούσε την άρνηση μόνο της γενοκτονίας των Αρμενίων διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει όλες τις γενοκτονίες.

Οι Γάλλοι μιλούν για πτώση του τζίρου της Total και του Carrefour στην Τουρκία. Οι Τούρκοι τονίζουν ότι 500.000 γάλλοι πολίτες κατάγονται από επιζώντες της γενοκτονίας του 1915 και οι ψήφοι τους μετρούν προεκλογικά.

Ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ είχε επικυρώσει το 2001 νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και τη Γερουσία και αναγνώριζε τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο νόμος αυτός είχε την υποστήριξη τόσο της δεξιάς όσο και της αριστεράς. Η Γαλλία έχει αναγνωρίσει το Ολοκαύτωμα και έχει ποινικοποιήσει την άρνησή του ήδη από το 1990.

Πολλοί Τούρκοι, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστηρίζουν ότι ο νόμος που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων πλήττει την ελευθερία της έκφρασης. Αλλά οι Γάλλοι σημειώνουν ότι η Αγκυρα δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος.
Πηγή: tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιπαραθέσεις για την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο

Η πασίγνωστη και άκρως αμφιλεγόμενη Ιερά Σινδόνη του Τορίνο, όπου υποτίθεται ότι πάνω της έχει μυστηριωδώς αποτυπωθεί το αυθεντικό πρόσωπο του Χριστού...
κάτι που όμως δεν έχει γίνει γενικά αποδεκτό έξω από τους κύκλους της εκκλησίας, ξεσηκώνει νέες αντιπαραθέσεις, εν μέσω των εορτών.

Μια νέα μελέτη Ιταλών ερευνητών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εικόνα στο ύφασμα δεν μπορεί να αποτελεί έργο απατεώνων του Μεσαίωνα, αλλά πρέπει να δημιουργήθηκε από μια υπερφυσική λάμψη φωτός.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι Ιταλοί επιστήμονες της Εθνικής Υπηρεσίας Νέων Τεχνολογιών, Ενέργειας και Βιώσιμης Οικονομικής Ανάπτυξης (ΕΝΕΑ) αρνούνται να δεχτούν ότι η εικόνα, που υποτίθεται ότι αποτυπώθηκε στο ύφασμα που τύλιγε το νεκρό σώμα του Χριστού, είναι απάτη και δεν αποκλείουν να παραπέμπει σε ένα μεταφυσικό συμβάν, που υπερβαίνει την κατανόηση της σύγχρονης επιστήμης.

Η σινδόνη, δηλαδή το νεκρικό σάβανο, είναι ένα ορθογώνιο ύφασμα με διαστάσεις περίπου τέσσερα μέτρα επί ένα. Οι Ιταλοί ερευνητές, αντίθετα με τους ισχυρισμούς των σκεπτικιστών περί μεσαιωνικής απάτης, ισχυρίζονται ότι την εποχή εκείνη δεν υπήρχε διαθέσιμη τεχνολογία που να επέτρεπε μια τόσο πετυχημένη αποτύπωση.

Οι Ιταλοί επιστήμονες δήλωσαν ότι επί χρόνια προσπάθησαν να κάνουν κάτι παρόμοιο σε ύφασμα στα εργαστήριά τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόνο αν χρησιμοποιούσαν υπεριώδες λέιζερ (κάτι που προφανώς δεν υπήρχε στον Μεσαίωνα) θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι ανάλογο. Έτσι, όπως είπαν, σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιndependent» και «Daily Mail», δεν πρέπει να αποκλειστεί ότι το αποτύπωμα έγινε από μια πανίσχυρη υπερφυσική έκρηξη ενέργειας, η οποία συνόδευσε την ανάσταση του Χριστού.

Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, μόνο μια σύντομης διάρκειας και έντονη εκπομπή κατευθυνόμενης υπεριώδους ακτινοβολίας θα μπορούσε να χρωματίσει με τέτοιο τρόπο ένα λινό ύφασμα, ώστε να αναπαράγει με τέτοια λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου ενός γενειοφόρου άνδρα, όπως συμβαίνει με τη Σινδόνη του Τορίνο, η οποία ανήκει στο Βατικανό, το οποίο πάντως έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να δηλώσει κατηγορηματικά αν θεωρεί αυθεντική τη Σινδόνη.

Το επίμαχο ύφασμα πιστεύεται ότι μεταφέρθηκε από ένα σταυροφόρο από τους Αγίους Τόπους στη Γαλλία τον 14ο αιώνα. Φυλάχθηκε σε ένα μοναστήρι για αιώνες, όπου και υπέστη ζημιά από φωτιά. Δόθηκε στον αρχιεπίσκοπο του Τορίνο το 1578 από τον Δούκα της Σαβοΐας και έκτοτε φυλάσσεται στον καθεδρικό ναό της πόλης, υπό αυστηρά ελεγχόμενες κλιματικές συνθήκες.

Αναλύσεις με τη μέθοδο του ραδιοάνθρακα, που έγιναν το 1988 από διακεκριμένους ερευνητές τριών εργαστηρίων των πανεπιστημίων της Οξφόρδης, της Αριζόνα και του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας, το χρονολόγησαν μεταξύ των ετών 1260 και 1390, πράγμα που ουσιαστικά αποδεικνύει την εκδοχή της μεσαιωνικής απάτης. Το εύρημα αυτό, όμως, αμφισβητήθηκε από ορισμένους, με το επιχείρημα ότι το αρχαίο ύφασμα έχει «μολυνθεί» με πιο πρόσφατες ίνες και άλλο υλικό, κυρίως κατά την προσπάθεια αποκατάστασής του μετά την πυρκαγιά που του προξένησε ζημιές.

Από την άλλη, το 1999, δύο Ισραηλινοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι η γύρη από φυτά, η οποία βρέθηκε πάνω στο ύφασμα, προέρχεται από την περιοχή των Αγίων Τόπων. Το Βατικανό έχει έκτοτε αρνηθεί να ικανοποιήσει επιστημονικά αιτήματα για περαιτέρω έρευνα της σινδόνης.

Ο επικεφαλής της έρευνας, που δήλωσε ότι η εικόνα πρέπει να έχει δημιουργηθεί «από κάποια μορφή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας», διευκρίνισε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει μια εξήγηση για την πηγή της ενέργειας και δήλωσε ότι «η συζήτηση αναπόφευκτα έρχεται να αγγίξει ζητήματα όπως τα θαύματα», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα μελέτη «θα ανοίξει ένα φιλοσοφικό και θεολογικό διάλογο για το θέμα».

Όμως, ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ένας από τους ερευνητές που το 1988 χρονολόγησαν το ύφασμα, επανέλαβε και τώρα τη βεβαιότητά του για την ορθότητα της χρονολόγησης γύρω στον 13ο αιώνα μΧ., αρνούμενος το αντεπιχείρημα περί «μόλυνσης» εκ των υστέρων. Αναφερόμενος στα νέα συμπεράσματα των ιταλών ερευνητών, δήλωσε ότι «επειδή μπορούν να αναπαραχθούν παρόμοια αποτελέσματα με υπεριώδες λέιζερ, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός είναι και ο μόνος τρόπος που κάτι τέτοιο (το αποτύπωμα) μπορεί να είχε δημιουργηθεί σε πρώτη φάση».

Από την άλλη, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Τelegraph» σε ανάλυσή της, ακόμh και αν αποδεικνυόταν η αυθεντικότητα της αρχαιότητας του υφάσματος, παραμένει το ζήτημα της απόδειξης ότι το πρόσωπο που έχει αποτυπωθεί σε αυτό, ήταν ο ίδιος ο Χριστός. Αν, αντίστροφα, το ύφασμα αποδειχθεί πέραν κάθε αμφιβολίας ότι δεν είναι 2.000 ετών, αυτό δεν αποδεικνύει επίσης πως O Χριστός δεν ήταν O Yιός Tου Θεού.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας συναντήθηκε με τον απερχόμενο Έλληνα Πρέσβη

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας κ. Σερζ Σαργκσιάν συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας κ Ιωάννη Κορίνθιο, ,που ολοκλήρωσε την διπλωματική αποστολή του στην Αρμενία.

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρέσβη για τις προσπάθειες που στόχευσαν στην ενίσχυση των διμερών δεσμών.
Ο Πρέσβης, με τη σειρά του, εξέφρασε την ελπίδα για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Αρμενίας-Ελλάδας, όπως ανάφερε η Προεδρική Υπηρεσία Τύπου.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι