Menu

Պտոյտ դէպի Լիզպոն - Εκδρομή στη Λισσαβώνα

ՀԿԽի Աթէնքի «Ծովինար» մասնաճիւղը պիտի կատարէ իր առաջին պտոյտը արտասահման: Կեցութիւնը 4 աստղանոց պանդոկի մէջ պիտի ըլլայ: Պիտի կատարուին զանազան պտոյտներ դէպի Սինտրա, Քաշքայս, Էսթորիլ քաղաքները ինչպէս նաեւ պիտի այցելենք Կիւլպէնկեան թանգարանը, իր հրաշալի պարտէզներով:
Հետաքրքրուողները կրնան հեռաձայնել Հայկան Իւթիւճեանին 210 9418144 թիւին եւ Վերժին Սարգիսեանին 210 9410137 թիւին:
Երեքշաբթի, Հունիս 9 ժամը 9:00 -  հունիսի 12 ժամը 9:00

Το παράρτημα Αθήνας "Τζοβινάρ" του ΑΚΣ, διοργανώνει την π...ρώτη του εκδρομή στο εξωτερικό. Η διαμονή θα γίνει σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Θα πραγματοποιηθούν εκδρομές στις πόλεις Σίντρα, Κασκάις κι Εστουρίλ καθώς κι επίσκεψη στο Μουσείο Γκιουλμπενκιάν με τους θαυμάσιους κήπους του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στην Χαϊγκάν Ουτουτζιάν στο 210 9418144 και στην Βερζίν Σαρκισιάν στο 210 9410137.
Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 9:00 π.μ. - 12 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ.
Αρμενικός Κυανούς Σταυρός Έλλάδος
Διαβάστε περισσότερα...

Το σπίτι με τους κορυδαλλούς - The Lark Farm

Αρχές του 1915. Ο θείος Γερβάντ, έπειτα από σαράντα χρόνια απουσίας στην Ιταλία, ετοιμάζεται να γυρίσει στο Σπίτι με τους Κορυδαλλούς. Ονειρεύεται να σφίξει και πάλι στην αγκαλιά του τη μάνα του, Σουσανίγκ, και τα αδέλφια του. Η οικογένεια σηκώνεται στο πόδι για να υποδεχτεί τον μεγάλο αδελφό. Ωστόσο, η μοίρα και οι Μεγάλες Δυνάμεις έχουν άλλα σχέδια. Η Ιταλία μπαίνει στον πόλεμο και οι Νεότουρκοι κυνηγούν το όνειρο της Μεγάλης ...Τουρκίας. Ο Γερβάντ δε θα έρθει ποτέ και η γιορτή θα δώσει τη θέση της στον πόνο. Οι άντρες συλλαμβάνονται και εκτελούνται, ενώ τα γυναικόπαιδα της οικογένειας Αρσλάν ξεκινούν το μαρτυρικό τους ταξίδι προς την έρημο της Συρίας και τη σωτηρία. Η ιστορία μιας οικογένειας κι ενός λαού που αφανίστηκε· μιας εποχής αθώας, που τελείωσε βάναυσα και που μονάχα οι αναμνήσεις και οι μαρτυρίες όσων επέζησαν την κράτησαν ζωντανή και δεν την άφησαν να χαθεί. Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία για τη γενοκτονία των Αρμενίων!
 
As adapted from the roman by Antonia Arslan and co-directed by legendary Italian brothers Paolo and Vittorio Taviani, The Lark Farm marks one of the few international features to tackle the Armenian genocide head-on. The story (with its thematic parallels, in the early scenes, to De Sica's 1970 Garden of the Finzi-Continis) concerns the Avakian clan. An Armenian family living an affluent lifestyle and periodically shuttling back and forth between their two comfortable homes, the Avakians feel convinced that the rising tide of Turkish hostility on the horizon means little to them and will scarcely affect their day to day. Indeed, The Avakians ignore the warning signs, and set about preparing for a family reunion with the impending visit of two well-to-do sons - landowner Aram, who resides in Turkey, and Assadour, a physician living in Venice. Lo and behold, these illusions come crashing down when a Turkish military regiment crops up at the house, annihilates every male member of the family and forces the ladies to trek off into the Syrian desert, where they will be left to rot. Meanwhile, a handsome Turkish officer (Alessandro Preziosi) falls for Aram's daughter and makes an aggressive attempt to deliver her and her family from certain death, even as the circumstances surrounding him attest to the astounding difficulty of this goal. ~ Nathan Southern, All Movie Guide
Πηγή: imdb.com
Διαβάστε περισσότερα...

Video: Ο ξέφρενος χορός του Διονύση Σχοινά με την Emmy από την Αρμενία

Στα πλαίσια του promo tour της Eurovision, η Emmy, η εκπρόσωπος της Αρμενίας για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, επισκέφτηκε την Ελλάδα.
Όπως ήταν λογικό, εκτός από τις εμφανίσεις της σε εκπομπές και show, η νεαρή τραγουδίστρια, γνώρισε και την νυχτερινή Αθήνα. Η Emmy, λοιπόν, μεταξύ άλλων, πήγε να δει και το Διονύση Σχοινά, στο bar restaurant, «Domme», όπου εμφανίζεται. Η Emmy, βέβαια, δεν ήταν μόνη της, μαζί της ήταν η ομάδα της καθώς και η χορογράφος της, η Έμμυ, χορογράφος και του Γιώργου Αλκαίου στο «Opa». Ο Διονύσης Σχοινάς, την υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και την κάλεσε στη σκηνή για να τραγουδήσει το «Boom Boom», το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα της. Κι ενώ η Emmy τραγουδούσε και χόρευε, φώναξε δίπλα της τον Διονύση Σχοινά, ο οποίος άρχισε να χορεύει. Οι θαμώνες του μαγαζιού, τους χειροκρότησαν, τραγούδησαν το τραγούδι (όσο μπορούσαν) και της έδειξαν τι θα πει ελληνική διασκέδαση και φιλοξενία. Η τραγουδίστρια, ενθουσιάστηκε με τη θέρμη του κόσμου και μάλιστα εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που διασκεδάζουμε και κυρίως με τα λουλούδια που πετάμε. Χαρακτηριστικό και αστείο παράδειγμα, ήταν όταν έδωσαν στην Emmy, ένα πανέρι γαρίφαλα κι εκείνη μη γνωρίζοντας πήγαινε και τα έδινε ένα-ένα στον κόσμο. «Γιατί πετάνε τα λουλούδια έτσι στον τραγουδιστή;», είπε, απορημένη στους Έλληνες φίλους της. Εκείνοι της εξήγησαν ότι αυτή η κίνηση εκδηλώνει το θαυμασμό κάποιου προς τον καλλιτέχνη. Η Emmy, τότε, χάρηκε τόσο πολύ που καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, έπαιρνε λουλούδια και τα πετούσε σε όλους. Στο τέλος, ο Διονύσης Σχοινάς, της ευχήθηκε «Καλή επιτυχία» και να έχει υπομονή και επιμονή γιατί η Eurovision, θέλει γερό στομάχι.

Πηγή: gossip-tv.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο Λούκας και ο Stereo Mike συνάντησαν την Emmy και τον OGAE Greece!

Μια υπέροχη βραδιά έζησαν χτες το βράδυ στο Αθηναίων Πολιτεία τα μέλη του OGAE Greece που παραβρέθηκαν στη συνάντηση με τον Λούκα Γιώρκα, τον Stereo Mike και την εκπρόσωπο της Αρμενίας στη Eurovision 2011 Emmy, που αυτές τις μέρες επισκέπτεται τη χώρα μας.
Το κλίμα ανάμεσα στους καλλιτέχνες ήταν ιδιαίτερα ζεστό και εγκάρδιο, υπό τους ήχους των φετινών συμμετοχών του διαγωνισμού. Οι νεαροί τραγουδιστές αντάλλαξαν σκέψεις, απόψεις για τις άλλες συμμετοχές, μίλησαν για την ανυπομονησία τους να ανέβουν στη σκηνή του Ντύσελντορφ και μοιράστηκαν την εμπειρία τους από τα μέχρι τώρα ταξίδια τους στα πλαίσια της προώθησης των τραγουδιών τους.
Ο Λούκας και ο Stereo Mike ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετοι και χαρούμενοι, μίλησαν με όλα τα μέλη του OGAE Greece, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και εμφανίστηκαν πολύ ικανοποιημένοι από το ταξίδΙ τους στην Ολλανδία και την εμφάνισή τους στο Eurovision in Concert 2011, όπου και έτυχαν ιδαίτερα θερμής υποδοχής από το κοινό και το Watch My Dance καταχειροκροτήθηκε.
Η γλυκιά εκπρόσωπος της Αρμενίας στη Eurovision Emmy, ήταν πολύ χαρούμενη που βρίσκεται στην Ελλάδα, μοίρασε σε όλους χαμόγελα, σκέψεις αλλά και αυτόγραφα και έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Κρικόρ Κιφορκιάν και το site του OGAE Greece. Αναφέρθηκε στην αγωνία της για το διαγωνισμό, ευχήθηκε οι Αρμένιοι σε όλη την Ευρώπη να τη στηρίξουν, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις έως τώρα συμμετοχές της χώρας της στη Eurovision και είπε ότι η εμφάνισή της θα είναι εντυπωσιακή. Μαζί της ήταν και η χορογράφος της Emmy Zarian, η οποία ήταν η χορογράφος της συμμετοχής της Ελλάδας το 2010 με τον Αλκαίο και το OPA.
Για το τέλος της βραδιάς ο Λούκας και ο Stereo Mike μας έπαιξαν κάποια κομμάτια στο πιάνο και όλοι τους ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στη Γερμανία, όπως και στη γλυκιά Emmy που θα διαγωνιστεί και αυτή όπως και η ελληνική συμμετοχή στον Α' Ημιτελικό στις 10 Μαίου.
Λουκάς Βλαβιανός
Φωτογραφίες: Θάνος Τοκμάζωφ
Πηγή: ogaegreece.com
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι