Menu

 Άρθρο του Κ. Τίγκα: Γενοκτονία των Αρμενίων Μια Επέτειο που δεν Ξεχνάμε

Γενοκτονία των Αρμενίων

Μια Επέτειο που δεν Ξεχνάμε

του

Κώστα - Πολυχρόνη Τίγκα

Αν. Καθηγητού Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και

Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Αντιστρατήγου ε.α.

Δημοτικού Συμβούλου Παπάγου-Χολαργού

 

Είναι βέβαιο πως άλλοι λιγότερα και άλλοι περισσότερα, όλοι οι Έλληνες έχουμε ακούσει για τη φοβερή όσο και παράλογη ενέργεια των Τούρκων κατά των Αρμενίων, τη Γενοκτονία των Αρμενίων από  τους Τούρκους, που στις 24 Απριλίου κάθε χρόνου τιμάται ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας. Για να θυμόμαστε  την εξόντωση Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του       Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ακόμη πως την κύρια ευθύνη για τις εκτεταμένες σφαγές, που έγιναν από 1908-1918, έχει το κίνημα των Νεότουρκων.

Ήταν τότε η 24η Απριλίου του 1915, όταν 300 άτομα της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας των Αρμενίων συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και μαζί με την ηγεσία της Αρμενικής Κοινότητας φυλακίσθηκαν και στη συνέχεια πολλοί από αυτούς απαγχονίστηκαν. Αυτό ήταν ο προπομπός όσων ακολούθησαν στα επόμενα χρόνια.

Κατά τους Τούρκους ο αριθμός των Αρμενίων που σφαγιάσθηκαν ήταν 600.000 έως 800.000, ενώ Αρμενικές και Δυτικές πηγές ανεβάζουν τους σφαγιασθέντες σε 1.500.000.Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη «Γενοκτονίας» και ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε απλά «Βίαιος Εκτοπισμός» του Αρμενικού πληθυσμού. Βίαιος Εκτοπισμός... λοιπόν με 600.000 έως 800.000 σφαγιασθέντες; Δύσκολα το κατανοεί ο ανθρώπινος νους.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων, η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα, ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με συστηματικότητα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησε ήταν ο ξεριζωμός, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, καθώς και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο.

Όμως, υπάρχει και η άλλη μελανή κηλίδα στην ιστορία των γενοκτονιών, η των Ελλήνων του Πόντου. Των 353.000 Ελλήνων που ακόμη δεν έχει δικαιωθεί. Ο Αρμενικός λαός, χάρις στον αγώνα του, αρχίζει τώρα να δικαιώνεται έστω και καθυστερημένα. Ο Ελληνισμός του Πόντου υπέστη όλες τις μορφές της γενοκτονίας από τον ίδιο στρατό που διέπραξε τη γενοκτονία των Αρμενίων, τον αφανισμό της Κουρδικής εθνότητας αλλά και τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Η Τουρκία αρνείται να αποδεχθεί τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου και είναι απόλυτη σε αυτό. Έχει, δε, ποινικοποιήσει οποιαδήποτε αναφορά σε αυτές τις γενοκτονίες. Πρόσφατα, όμως, ο Νομπελίστας Ειρήνης Pamuk το 2005 και η συγγραφέας Elit Shafak το 2006 έτυχαν ποινικής δίωξης επειδή αναφέρθηκαν στη γενοκτονία  των Αρμενίων, αλλά τελικά αθωώθηκαν. Αλλά, και πρόσφατα ο Τούρκος δημοσιογράφος, αρμενικής καταγωγής, Dink δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη επειδή και αυτός αναφερόταν στη γενοκτονία των Αρμενίων.

Οι Αρμένιοι, μετά από πενήντα (50) χρόνια, άρχισαν να γιορτάζουν την 24 Απριλίου, ημερομηνία έναρξης της σφαγής του 1915, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των 1.500.000 Αρμενίων από τους Τούρκους. Οι Αρμένιοι της διασποράς ανήγειραν σε όλο τον κόσμο μνημεία και επιτύμβιες πλάκες με επιγραφές στη μνήμη της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Σήμερα, όμως, διεθνείς οργανισμοί, κράτη, Μ.Μ.Ε. και διανοούμενοι άρχισαν να προβάλουν τα θέματα για την αναγνώριση και για τη δικαίωση. Μέχρι σήμερα είκοσι τρεις (23) και πλέον χώρες έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων και αρκετές έχουν υποβάλλει επερωτήσεις στη Βουλή. Η Γαλλία, το 2001, αναγνώρισε τη γενοκτονία των Αρμενίων  και το 2006 η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ποινικοποίησε την άρνηση της αναγνώρισής της για να δικαιώσει τους απογοητευμένους Αρμένιους στη Γαλλία, απογόνους θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Αλλά, και το σημαντικότερο, τελευταία και η Ευρωβουλή κάνει μνεία για πρώτη φορά στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων, πέραν της αναφοράς της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο, έχουν γίνει προτάσεις για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, αλλά και κυβερνήτες πολιτειών στις ΗΠΑ έχουν ενεργήσει ανάλογα. Επίσης και Πρόεδροι των ΗΠΑ στο παρελθόν έχουν αναφερθεί σε αυτό το χειρότερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

 

Πρόσφατα μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποφεύγοντας να χαρακτηρίσει την πράξη ως γενοκτονία, μίλησε για την επέτειο των 96 ετών από τη γενοκτονία των Αρμενίων, λέγοντας επί λέξει: « Η αμφισβήτηση της ιστορίας αποσταθεροποιεί το παρόν και αμαυρώνει τη μνήμη όσων χάθηκαν », ζητώντας από την Άγκυρα να αναγνωρίσει « πλήρως » τις σφαγές αυτές και να καταδικάσει     « τα τρομερά αυτά γεγονότα ».

Η Γενοκτονία, σαν πρωτογενές κατά της ανθρωπότητας έγκλημα, πρέπει να τιμωρείται, ώστε να προλαμβάνεται η επανάληψη της. Με τη λέξη γενοκτονία κανείς φέρνει συνειρμικά και αυτόματα στο μυαλό του τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τους Νεοτούρκους και τη γενοκτονία των Εβραίων και άλλων Σλαβικών λαών το 1940 - 45 από τους Γερμανούς. Όμως, υπάρχει και η άλλη μελανή κηλίδα στην ιστορία των γενοκτονιών, η των Ελλήνων του Πόντου που ακόμη δεν έχει δικαιωθεί.

Η Τουρκία τώρα δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη γενοκτονία των Αρμενίων αλλά και την των Ελλήνων του Πόντου και των Ασσυρίων. Μία χώρα, σαν την Τουρκία, που θέλει να ισχυρίζεται ότι αξίζει της ευρωπαϊκής πορείας, πρέπει να δείχνει ειλικρίνεια, μεταμέλεια και υπευθυνότητα. Όποιος περιφρονεί την ιστορία, αυτή τον εκδικείται. Η σημερινή Γερμανία δεν περιφρόνησε το παρελθόν της και πλήρωσε αλλά και ακόμη πληρώνει για το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Για τη μεταμέλεια αυτή και την υπεύθυνη συμπεριφορά της, είναι τώρα ένα σεβαστό, ευυπόληπτο και υπεύθυνο κράτος στο κόσμο.

Ακόμη σε ότι μας αφορά, όσες κουμπαριές και αν κάνουμε με τους γείτονές μας, όσα ζεϊμπέκικα και αν χορέψουμε, όσο και αν τους πούμε πως ήταν και είναι εργατικοί, σε αντίθεση με το δικό μας λαό που τεμπέλιαζε και τεμπελιάζει, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως       « ο Τούρκος - Τούρκος ήτανε και Τούρκος θα παραμείνει ». Εννοείται φυσικά πως δεν έχουμε τίποτε με τον Τουρκικό λαό. Το πρόβλημά μας είναι οι Ηγεσίες του διαχρονικά, οι Ηγεσίες αυτές που τον κατευθύνουν σε λάθος πορεία απέναντι στον Ελληνισμό.

Τέλος δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η Τουρκία δεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, δεν αναγνώρισε  τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου και των Ασσυρίων, κάνει τα πάντα για τον αφανισμό της Κουρδικής εθνότητας και συνεχίζει ως σήμερα επί τριάντα επτά (37) χρόνια την εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής μας Κύπρου. Σήμερα,96 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων,  διεκδικεί την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχει αναγνωρίσει τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Αν είναι δυνατόν.

 

 

Πηγή: myholargos.com

Διαβάστε περισσότερα...

Απέρριψε την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων η γαλλική Γερουσία

Διαμαρτυρία από την γαλλο-αρμενική κοινότητα
Η γαλλική Γερουσία απέρριψε την Τετάρτη πρόταση, η οποία εάν ψηφιζόταν, θα ποινικοποιούσε την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων στη Γαλλία.

Η πρόταση απορρίφθηκε με ψήφους 196 έναντι 74.

Μπροστά στο κτίριο της Γερουσίας πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από μέλη της γαλλο-αρμενικής κοινότητας. Λίγες ημέρες νωρίτερα, εκπρόσωποι της κοινότητας συναντήθηκαν με τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα επέμβει στην ψηφοφορία.
Πηγή: tanea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

EUROVISION 2011: Αετοί για την Αλβανία κλειστά χαρτιά για την Αρμενία

Με τον αετό της Αλβανίας φορεμένο πάνω της, με υφάσματα να κρέμονται από τους ώμους της μιμούμενα και αυτά αετό, με αετό και στα γραφικά, ξεκίνησε η Aurela τη δεύτερη πρόβα της. Τα φωνητικά στα μαύρα ντυμένα, οι κοπέλες με σορτσάκια. Μια σπουδαία φωνή, σε ένα δυναμικό τραγούδι, με αρκετά στιλιστικά λάθη. Τέταρτη πρόβα της ημέρας, η δεύτερη πρόβα της Αρμενίας. Καμία αλλαγή στο background και στο στήσιμο στη σκηνή στην αρχή... αλλά ξαφνικά το γάντι του μποξ - θρόνος γυρίζει και εμφανίζεται η Emmy με ρόμπα παλαιστή κόκκινη σατέν, που μετά βγάζει και μένει με άσπρο σατέν μίνι έξωμο φόρεμα με τουρκουάζ ζώνη. Η Emmy προσπαθεί ταυτόχρονα να είναι χαριτωμένη, να χορεύει και να τραγουδάει... Μάλλον μας επιφυλάσσει κάποια έκπληξη για το φινάλε - σήμερα σήκωσε ένα άσπρο γάντι. Surprise us Armenia!

 
Πηγή: gossip-tv.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στα εγκαίνια του Αρμενικού Πολιτιστικού Κέντρου, στη Λάρνακα

Έχουμε σήμερα τη χαρά να εγκαινιάσουμε ένα ακόμη έργο πολιτιστικής υποδομής στην πόλη του Ζήνωνα. Εγκαινιάζουμε σήμερα το Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο, ένα έργο που ενισχύει έμπρακτα την προσπάθειά μας για αναβάθμιση και ανάπτυξη του πολιτισμού στον τόπο μας. Ένα έργο ωστόσο που, πέραν από την πολιτιστική του ιδιότητα, συμβολίζει την πλούσια και εποικοδομητική παρουσία των Αρμενίων στη Λάρνακα. Αποδεικνύει ότι οι Αρμένιοι, ως αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού λαού, συμβάλλουν θετικά και ουσιαστικά στην ευρύτερη κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Η Λάρνακα αποτελεί κομμάτι της ιστορίας των Αρμενίων, σταθμό στη διαδρομή τους. Ήταν η πόλη που υποδέχθηκε τις πρώτες χιλιάδες των Αρμενίων προσφύγων, που κατάφεραν να γλυτώσουν από τη γενοκτονία των Αρμενίων από τον Οθωμανικό στρατό και το κίνημα των Νεοτούρκων την περίοδο 1915-1923. Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος, αλλά κυρίως στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Αρμενίων, τελέσαμε πριν τρία χρόνια εδώ στη Λάρνακα, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των θυμάτων της αρμενικής γενοκτονίας και των Αρμενίων προσφύγων του 1915-1923.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η πρόσκληση από την Αρμενική Γενική Ένωση Αγαθοεργίας Λάρνακας να τελέσω τα εγκαίνια του Αρμενικού Πολιτιστικού Κέντρου και να συμμετάσχω σε ένα σημαντικό για την κοινωνία της Λάρνακας γεγονός. Θερμές ευχαριστίες για την ευκαιρία που μου έδωσε να βρίσκομαι ξανά μαζί σας. Η σημερινή παρουσία μας είναι ακόμα μια απόδειξη της αγάπης και της εκτίμησης μας προς τους Αρμένιους συμπατριώτες μας και ένα ακόμα δείγμα του σεβασμού μας προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Κυπρίων Αρμένηδων.

Σήμερα η αρμενική κοινότητα, αλλά και η τοπική κοινωνία της Λάρνακας στο σύνολό της, μπορεί να αισθάνεται περήφανη. Χάρη κύρια στην πρωτοβουλία και γενναιοδωρία της Αρμενικής Γενικής Ένωσης Αγαθοεργίας, χάρη στη συμμετοχή των τριών κυπριακών παραρτημάτων της Ένωσης, της Λάρνακας, Λευκωσίας και Λεμεσού και χάρη στην ουσιαστική συνεισφορά του Ιδρύματος Καλαϊτζιάν και οικογενειών Αρμενίων της Λάρνακας έγινε δυνατή η ανέγερση του Αρμενικού Πολιτιστικού Κέντρου. Συγχαίρω τους συντελεστές της ίδρυσης του Κέντρου. Συγχαίρω την Αρμένικη Γενική Ένωση Αγαθοεργίας που, από την ίδρυσή της το 1906 στο Κάιρο της Αιγύπτου, στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες. Συγχαίρω το Ίδρυμα Καλαϊτζιάν και ξεχωριστές προσωπικότητες οι οποίες συνέβαλαν, με τη δική τους ουσιαστική συνεισφορά στη δημιουργία του Κέντρου.

Το Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λάρνακα εκφράζει την πολυπολιτισμικότητα στην πατρίδα μας. Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης και του τόπου μας ευρύτερα. Πάνω από όλα, όμως, το Κέντρο θα βοηθήσει στη διατήρηση και στην προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της αρμενικής κοινότητας στην Κύπρο, η οποία αποτελεί μέρος της ευρύτερης σύγχρονης κυπριακής ιστορίας.

Οι Αρμένιοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού λαού. Μαζί, σε όλη τη διαδρομή της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας, ζήσαμε τις μεγάλες χαρές αλλά και τις μεγάλες λύπες. Μαζί βιώσαμε τις επιτυχίες και μαζί τις τραγωδίες. Η αρμενική Κοινότητα επέλεξε να ενταχθεί στην ελληνοκυπριακή Κοινότητα. Έχει παράλληλα διατηρήσει τα ιδιαίτερα της χαρακτηριστικά, τα οποία εμπλουτίζουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. Η αρμενική εκκλησία και τα τρία δημοτικά σχολεία Ναρέκ στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα διαδραμάτισαν και συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των παραδόσεων των Αρμενίων.

Σεβόμαστε πλήρως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εθνικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής ταυτότητας τους. Σεβόμαστε πλήρως τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών που να τους επιτρέπουν είτε ατομικά είτε ομαδικά να εκφράζουν, να διατηρούν και να αναπτύσσουν αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έχουμε εντάξει την ευημερία και πρόοδο της Κοινότητας των Αρμενίων μέσα στις προτεραιότητες της διακυβέρνησής μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία τις ανάγκες των Αρμενίων, αλλά και των άλλων θρησκευτικών ομάδων της Κύπρου – Μαρωνιτών και Λατίνων - και ανταποκρίνεται προωθώντας μέτρα και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για στήριξή τους και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι οι σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Αρμενίας είναι πραγματικά άριστες. Σχέσεις οι οποίες το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται ακόμη καλύτερες και εμβαθύνονται. Απόδειξη αυτής της πραγματικότητας αποτελεί η επίσκεψή μου στην Αρμενία τον Ιούλιο του 2009 και η πρόσφατη ανταπόδοση της επίσκεψης, τον περασμένο Γενάρη, από τον Αρμένιο πρόεδρο, φίλο Σερζ Σαρκισιάν.

Ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, νοιώθουμε περηφάνια για όλους τους Αρμένιους συμπατριώτες μας που διακρίνονται στις τέχνες, στις επιστήμες, στο εμπόριο, στην καθημερινή ζωή. Οι Αρμένιοι έχουν συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στην πρόοδο που έχουμε πετύχει τα χρόνια μετά την ανεξαρτησία και η συνεισφορά τους στα πολιτιστικά και άλλα δρώμενα της κυπριακής πραγματικότητας είναι μεγάλη.

Έχουμε ένα συγκεκριμένο όραμα για το μέλλον της πατρίδας. Οραματιζόμαστε μια απελευθερωμένη και επανενωμένη Κύπρο στην οποία θα ζουν και θα ευημερούν ειρηνικά όλοι οι Κύπριοι πολίτες, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι. Στοχεύουμε στην αποτίναξη της κατοχής, του εποικισμού και της διχοτόμησης από τις πλάτες του λαού μας. Η διχοτόμηση είναι καταστροφή για την πατρίδα και το λαό μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης. Η λύση του Κυπριακού είναι συγκεκριμένη. Η μόνη εφικτή λύση που μπορεί να επανενώσει την πατρίδα και τον λαό μας είναι η λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Λύση η οποία θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων πολιτών. Θέλω να στείλω ξεκάθαρα το μήνυμα, εντός και εκτός Κύπρου, ότι όσο ακούραστα εργαζόμαστε για μια σωστή λύση το συντομότερο δυνατό, το ίδιο ακούραστα εργαζόμαστε για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις και προσεγγίσεις που στοχεύουν είτε στην παραβίαση της συμφωνημένης διαδικασίας είτε στην παραβίαση συμφωνημένων αρχών στη λύση του προβλήματος, γιατί τέτοιες προσεγγίσεις απλά θα οδηγήσουν σε ένα νέο αδιέξοδο.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ίδρυσης και λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου των Αρμενίων στη Λάρνακα, η Κυβέρνηση αποφάσισε να συνεισφέρει το ποσό των €15.000, ως ακόμη μια έμπρακτη απόδειξη της στήριξής μας στις προσπάθειές σας.

Με αυτές τις σκέψεις εγκαινιάζω το Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο Λάρνακας και εύχομαι κάθε επιτυχία στην αποστολή του και κάθε καλό σε όλους.

 

 

Πηγή: moi.gov.cy

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εγκαινίασε το Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο

Η κυπριακή κυβέρνηση οραματίζεται μια απελευθερωμένη και επανενωμένη Κύπρο, στην οποία θα ζουν και θα ευημερούν ειρηνικά όλοι οι Κύπριοι πολίτες, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι, τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας στα εγκαίνια του Αρμενικού Πολιτιστικού Κέντρου, στη Λάρνακα.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι στόχος είναι η αποτίναξη της κατοχής, του εποικισμού και της διχοτόμησης και τόνισε ότι η λύση του κυπριακού είναι συγκεκριμένη: η μόνη εφικτή λύση, που μπορεί να επανενώσει την Κύπρο και το λαό της, είναι η λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η οποία θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων πολιτών.
Πηγή: express.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι