Menu

Grandma's Tattoos

 
A family story that reveals the fate of the Armenian women driven out of Ottoman Turkey during the First World War.

Filmmaker: Suzanne Khardalian

During the First World War, millions of Armenians were forced out of their homes in the then Ottoman empire, into the deserts of Syria and Iraq.

More than a million people died in what Armenians describe as a genocide, although Turkey rejects this accusation.

Filmmaker Suzanne Khardalian makes a journey into her own family to investigate the terrible truth behind her late grandma's odd tattoos. Her grandma was always a bit strange, never liking physical contact and covered with unusual marks.

Everybody in the family seemed to know the story, but no-one ever spoke about it.

So when grandma's mystery is slowly unveiled, family taboos are broken down and Suzanne exposes the bigger story - the fate of the Armenian women driven out of Ottoman Turkey during the First World War.

The painful journey behind Suzanne's grandma's tattoos unfolds through Armenia, Lebanon, Sweden and Syria, finally bringing out the truth.

 

Source: Al Jazeera.com

Διαβάστε περισσότερα...

Τελικά και η Αρμενία στην Eurovision

42 χώρες θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό…

Απόφαση –έκπληξη από την Αρμενία για την Eurovision

Θα συμμετάσχει η Αρμενία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovisionπου θα διοργανωθεί το Μάιο του 2012. στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακου.

Σύμφωνα με την είδηση της PanARMENIAN, ο πρόεδρος της Αρμενικής επιτροπής Eurovision Γοχαρ Γασπαργιαν ανακοίνωσε την απόφαση τους για την συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού που θα διοργανωθεί στο Μπακου μεταξύ 22 και 26 Μαΐου.

 Το Γιερίβαν μέχρι χθες εμφανιζόταν αναποφάσιστη καθώς ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

 42 τελικά ο αριθμός των χωρών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision2012.

 

 

Πηγή: trtgreek.com

Διαβάστε περισσότερα...

Η προσπάθεια για τη Γενοκτονία συνεχίζεται

Θ.  Μαλκίδης

Μέρος της ομιλίας στους Αρμενίους της Ρώμης. Ιταλία 14 Ιανουαρίου

Στη μνήμη του Αρμένιου δολοφονημένου δημοσιογράφου Χράντ Ντίνκ και στον Τούρκο φυλακισμένο αγωνιστή Ραγκίπ Ζαράκολου.
Παρά το γεγονός ότι για πολλά χρόνια μας έλεγαν όλα αυτά περί Γενοκτονίας, περί ιστορίας και πολιτισμικής παράδοσης,  ότι είναι αναχρονισμός, ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, εντούτοις η πραγματικότητα και η πορεία έδειξαν ότι η ιστορική πορεία είναι διαφορετική. Και κυρίως η αλήθεια.
Παρά τις πιέσεις, παρά τις συμφωνίες έξω από κάθε ιστορική και πολιτική ηθική, παρά μόνο για να ικανοποιηθούν οι οικονομικές λογικές και απαιτήσεις, παρότι  η Αρμενία υποχρεώθηκε με τη συμφωνία που δεν έχει ακόμη επικυρωθεί, να πληρώσει βαρύ πολιτικό και ηθικό τίμημα, με αντάλλαγμα ένα μελλοντικό  άνοιγμα των συνόρων, το ζήτημα  δεν τελείωσε. Και μόνο το γεγονός ότι προβλέφθηκε  διάλογος μεταξύ Αρμενίων και Τούρκων για τις (ιστορικά αδιαμφισβήτητες) συνθήκες της Γενοκτονίας, στο πλαίσιο «δημιουργίας συνθηκών αμοιβαίας εμπιστοσύνης», αποτελεί προσβολή για το ενάμισι εκατομμυρίων νεκρών Αρμενίων.
Σε διεθνές επίπεδο, συμφωνίες και πιέσεις σχετικές με την εξαφάνιση του ζητήματος της γενοκτονίας,  δημιουργούν προηγούμενο αφού επιτρέπουν σε κράτη με σκοτεινό παρελθόν, όπως η Τουρκία, να αναθεωρούν κατά βούληση την Ιστορία, με τις ευλογίες των μεγάλων δυνάμεων οι οποίες, φυσικά, κοιτάζουν τα δικά τους συμφέροντα.  Όπως  έγραψε εύστοχα Αρμένιος  της Διασποράς, η συμφωνία είναι  ένα «πραξικόπημα» των πολιτικών και των διπλωματών σε βάρος των ιστορικών».
Είναι γεγονός ότι πολιτικές και άλλες λογικές, εφήμερες και πρόσκαιρες συμμαχίες και απίστευτες κενολογίες και προπαγανδιστικά σχήματα, δεν δεσμεύουν  τον Αρμενικό λαό, ο οποίος   εδώ και πολλές δεκαετίες έχει θέσει το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας. Οι επιτυχίες του Αρμενικού λαού είναι δεδομένες στο επίπεδο των αναγνωρίσεων από κυβερνήσεις, κοινοβούλια, εθνικά ομοσπονδιακά, περιφερειακά, τοπικά, από τους νόμους με τους οποίους ποινικοποιείται η άρνηση της Γενοκτονίας.
Η προσπάθεια του  έξω από συμφέροντα και λογικές Αρμενικού λαού, να μην ισοπεδώσει τη Γενοκτονία, συνεχίζεται και από ότι φαίνεται έχει νέα αποτελέσματα. Αυτό είναι και ένα μήνυμα και προς τους Έλληνες που  αγωνίζεται για το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, βλέποντας την αδιαφορία,  την ολιγωρία και την εχθρότητα της Ελλάδας. Και αν αύριο αυτή η εχθρότητα μετατραπεί σε μία στάση για εξέταση για το εάν έγινε γενοκτονία, θα πρέπει να ξέρει ο  λαός ότι η προσπάθειά  θα πρέπει να συνεχιστεί. Όπως πράττει τόσα χρόνια έχοντας μεγάλες επιτυχίες και αναγνωρίσεις.  Όπως πράττει συνεχώς και με συνέπεια ο Αρμενικός λαός.

 
 
 
Πηγή: mikrasiatis.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Χράντ Ντίνκ

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και έγινε πορεία προς την Αρμένικη εφημερίδα Αgos όπου πριν από πέντε χρόνια δολοφονήθηκε από παρακρατικούς ο Αρμένιος δημοσιογράφος Xιράντ Ντίνκ.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου κρατούσαν πανό που έγραφαν «είμαστε όλοι Αρμένιοι -είμαστε όλοι Χιράντ». Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου το οποίο καταδίκασε τον ανήλικο εκτελεστή και έναν ηθικό αυτουργό αφήνοντας στο απυρόβλητο όλους τους παρακρατικούς που ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου.

Η δίκη χαρακτηρίζεται παρωδία αφού το δικαστήριο μεταξύ άλλων ξέχασε να εκδώσει απόφαση για έναν από τους 19 κατηγορούμενους.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης
Πηγή: zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι