Menu

Τιμούν Τούρκους που κατάκτησαν τη Θράκη!

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Γιορτές στην Κομοτηνή για το «Κουρμπάν Τεπέ»
Κάτω από τη δουλική σιωπή των ελληνικών αρχών (υπουργείο Εξωτερικών, Νομαρχίες, Δήμοι) άρχισαν στην Κομοτηνή οι μυστικές προετοιμασίες της εκδήλωσης – γιορτής των τουρκόφωνων της Θράκης «Κουρμπάν Τεπέ» για την οθωμανική κατάκτηση της Θράκης πριν από 7 αιώνες.
Πυρήνας προετοιμασίας των εκδηλώσεων αυτών που θα γίνουν στις 9 του Μάη στα χωρά Δαρμένη και Σκάλωμα της Κομοτηνής, είναι ο Τούρκος πρόξενος στη Θράκη και οι φανατικοί μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής που αυτοπροσδιορίζονται σαν Τούρκοι.
Εκμεταλλευόμενοι την αδύναμη διεθνή θέση της Ελλάδας, οι διοργανωτές της ανθελληνικής αυτής εκδήλωσης θα φέρουν στα δύο χωριά τον προσεχή Μάιο που θα γίνουν οι θορυβώδεις αυτές εκδηλώσεις, Τούρκους υπουργούς και υψηλόβαθμους κρατικούς παράγοντες από Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα,
Στις εκδηλώσεις αυτές θα τιμηθούν οι 9 Τούρκοι επιδρομείς «Αkincilar» που σκοτώθηκαν στις εμπροσθοφυλακές των Οθωμανών όταν επιτέθηκαν για την κατάκτηση της Θράκης τον 14ο αιώνα, την εποχή της πτώσης του Βυζαντίου.
Να σημειωθεί ότι η ίδια γιορτή είχε γίνει και πρόπερσι και κανονικά έπρεπε να γίνει μετά από 9 χρόνια, (το 2019 δηλαδή)αλλά μετά από μελέτη της κατάστασης στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θράκη, το τουρκικό προξενείο αποφάσισε να προχωρήσει και φέτος στην οργάνωση των εκδηλώσεων.
Για την περιγραφή της ανθελληνικής ατμόσφαιρας που αναμένεται να επικρατήσει σ' αυτές τις εκδηλώσεις αναφέρουμε όσα είπε πρόπερσι στην ομιλία του ο παριστάμενος πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης από το τμήμα της Προύσας, Χακάν Τσαβούσογλου: «Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι η στιγμή που ανατέλλει ο ήλιος. Και ο τουρκικό ήλιος έρχεται για τη Θράκη»

 

 

Πηγή: newsbomb.gr 

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμένιοι πατριώτες, Γάλλοι δημοκράτες, Τούρκοι γενοκτόνοι

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Οι γενοκτόνοι δεν δικαιούνται να μιλούν. Οφείλουν να σιωπούν! Οι γενοκτόνοι δεν νομιμοποιούνται να καταγγέλλουν. Οφείλουν μόνο να απολογούνται για τα εγκλήματά τους. Όχι να βγάζουν γλώσσα επτάπηχη. Οι Τούρκοι είναι λαός γενοκτόνων ανέκαθεν. Ασιάτες ληστές, δεν απέβαλαν τα δολοφονικά ένστικτά τους. Ακόμα και ο ελληνοκτόνος Ατατούρκ δεν κατάφερε να αλλάξει την ψυχοσύνθεση των συμπατριωτών του. Η κοσμικότητα είναι η εύσχημη επικάλυψη ενός γενοκτονικού κράτους, που κατέσφαξε και αφάνισε εκατομμύρια υποδούλων. Οι τελευταίες γενοκτονίες είναι των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Ασσυρίων και, σήμερα, των Κούρδων. Το 1915 συντελέσθηκε μια από τις φοβερότερες γενοκτονίες, εκείνη 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων. Οι Τούρκοι ουδέποτε παραδέχθηκαν αυτήν τη γενοκτονία.

Εδώ και έναν σχεδόν αιώνα μάχονται με ψεύδη, με εξαγορασμένους «ακαδημαϊκούς» και ιστορικούς», με πληρωμένες πανεπιστημιακές έδρες, με δημοσιεύματα και κραυγές να αποδείξουν ότι οι 1,5 εκατ. Αρμένιοι δεν… υπήρξαν και, άρα, ούτε και γενοκτονία σε βάρος τους διεπράχθη. Αν οι Τούρκοι ήταν πολιτισμένος λαός, θα είχαν απολογηθεί πριν από δεκαετίες προς τους Αρμενίους και το θέμα θα είχε καταχωρισθεί στην ιστορία. Αυτό έπραξαν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες έναντι πρώην πολεμικών αντιπάλων τους. Αλλ’ οι Τούρκοι δεν παραδέχονται και δεν ανέχονται άλλες χώρες να καταδικάζουν τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο τελευταίος στόχος τους είναι η Γαλλία. Μετά τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, προχθές και η Γαλλική Γερουσία επικύρωσε νόμο διά του οποίου ποινικοποιείται η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, με ποινή φυλάκισης και μεγάλο πρόστιμο.

Η τουρκική κυβέρνηση εξεμάνη. Με δηλώσεις Ερντογάν, Γκιουλ και Νταβούτογλου η Γαλλία απειλείται με αντίποινα, ενώ υποβαθμίστηκαν οι διπλωματικές, εμπορικές και άλλες σχέσεις της Τουρκίας με το Παρίσι. Οι Τούρκοι κυριολεκτικά αφηνίασαν. Είναι η αντίδραση ενός δολοφόνου και γενοκτόνου. Οι Τούρκοι εμφανίζονται, αίφνης, ως αμύντορες της ιστορίας! Ποιοι; Αυτοί που αρνούνται την ιστορία -όπως η γενοκτονία των Αρμενίων- και τη διαστρεβλώνουν για να εξυπηρετούνται οι σκοποί τους. Δεν μας ενδιαφέρει αν η ενέργεια της Γαλλίας να ποινικοποιήσει την άρνηση της γενοκτονίας ενέχει προεκλογικές σκοπιμότητες. Απλώς, να αντλήσουμε κάποια συμπεράσματα. Οι Αρμένιοι, ευθύς μετά την ολοκλήρωση του εγκλήματος, αναζήτησαν τους πρωτεργάτες της γενοκτονίας: Ταλαάτ, Ενβέρ και Κεμάλ, και τους εκτέλεσαν. Έκτοτε δεν σταμάτησαν να απαιτούν δικαιοσύνη και αναγνώριση της γενοκτονίας από τους Τούρκους. Αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών και η Κυπριακή Δημοκρατία, αναγνώρισαν τη γενοκτονία.

Η Γαλλία, ανεξάρτητα από τις όποιες σκοπιμότητες αποδίδονται στην ποινικοποίηση της γενοκτονίας, δεν υπέκυψε στους τουρκικούς εκφοβισμούς. Ως χώρα δημοκρατική, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, δεν μπορούσε όχι μόνο να αναγνωρίσει αλλά και να ποινικοποιήσει την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Το αντίθετο θα ήταν προσβολή προς τη μνήμη των 1,5 εκ. θυμάτων και όλων των θυμάτων γενοκτονιών. Το μήνυμα της Γαλλίας είναι ότι οφείλουμε να θυμόμαστε, να μην ξεχνούμε και να απαιτούμε τιμωρία των γενοκτόνων. Τι να πούμε, όμως, για τους Έλληνες της Κύπρου… Τριάντα οκτώ σχεδόν χρόνια από τον αιμοσταγή Αττίλα και πολλών οι μνήμες, οι ευαισθησίες και οι αντιστάσεις στομώθηκαν και αμβλύνθηκαν σε βαθμό κακουργηματικής λήθης. Οι Αρμένιοι διδάσκουν. Οφείλαμε να τους μιμηθούμε. Τουλάχιστον στην υπεράσπιση της συλλογικής μνήμης.

 

 

Πηγή: sigmalive.com


Διαβάστε περισσότερα...

Ερντογάν: «Η Γαλλία ποινικοποιεί τη σκέψη»

«Προάγγελος φασισμού» ο νόμος που ποινικοποιεί την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας

«Ρατσιστικό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί, στη Γαλλία, την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι είναι προάγγελος του φασισμού που «κάνει βήματα στην Ευρώπη.

«Το νομοσχέδιο αυτό για μας είναι άκυρο. Δολοφόνησε την ελευθερία της σκέψης. Αυτή είναι μια ρατσιστική προσέγγιση, που κάνει διακρίσεις, και αν δεν μπορείτε να το δείτε αυτό, τότε είστε κουφοί και δεν ακούτε τα βήματα που κάνει ο φασισμός στην Ευρώπη» είπε ο τούρκος πρωθυπουργός, στη βουλή στην Αγκυρα, μια ημέρα αφότου η γαλλική Γερουσία υπερψήφισε το νομοσχέδιο. Η Τουρκία, πρόσθεσε, ελπίζει να επιτύχει μια γαλλική έφεση κατά του νομοσχεδίου, η οποία έχει υποβληθεί στην Συνταγματική Επιτροπή. Επίσης, απηύθυνε έκκληση προς τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να μην υπογράψει το σχετικό νομοσχέδιο, κάτι που προβλέπεται να κάνει έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών φάνηκε να συνδέει το νομοσχέδιο με τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη στη Γαλλία, όπου ζουν 500.000 πολίτες αρμενικής καταγωγής. «Είναι περαιτέρω ατυχές ότι οι ιστορικές... σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γαλλία έχουν θυσιαστεί σε σκέψεις πολιτικής ατζέντας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Το νομοσχέδιο, το οποίο υπερψηφίστηκε από βουλή και Γερουσία στη Γαλλία, αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν θα το υπογράψει ο Νικολά Σαρκοζί.

Οι αρμένιοι λένε ότι 1,5 εκατ. άνθρωποι οδηγήθηκαν συστηματικά στο θάνατο από τους Οθωμανούς το 1915-16, στο περιθώριο των ρωσωτουρκικών συρράξεων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Η Τουρκία απορρίπτει τον όρο «γενοκτονία» και λέει ότι ο αριθμός των νεκρών δεν ξεπερνούσε τους 300.000, ενώ υπήρξαν και θύματα από τουρκικής πλευράς.

Ο ανταποκριτής του BBC στην Κωνσταντινούπολη, Τζόναθαν Χεντ, μεταδίδει ότι στα νέα, πιο αυστηρά μέτρα, που θα λάβει η Τουρκία, μπορεί να συμπεριληφθεί η ανάκληση πρεσβευτών και η παρεμπόδιση στη δραστηριότητα γαλλικών επιχειρήσεων στη χώρα.

Η κυβέρνηση Ερνογάν ισχυρίζεται ότι η ετυμηγορία για το τι συνέβη στην αρμενική κοινότητα, στην ανατολική Τουρκία, το 1915-16, «είναι αποκλειστικά έργο των ιστορικών», και ότι ο γαλλικός νόμος «θα περιστείλει την ελευθερία του λόγου και της επιστημονικής έρευνας». Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όποιος αρνείται την γενοκτονία των Αρμενίων θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο έως 45.000 ευρώ και φυλάκιση έως ένα χρόνο.

Ως γνωστόν, στη Γαλλία ισχύει ήδη από το 1990 νόμος που καθιστά ποινικό αδίκημα την άρνηση του Ολοκαυτώματος των εβραίων από τους ναζιστές κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πηγή: on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σφαγή του Μαράς.Το πιο πρόσφατο (;) τουρκικό έγλημα

24 Δεκεμβρίου 1978.
780 Αλεβίτες Κούρδοι σφαγιάζονται από φανατισμένο τουρκικό όχλο στο Μαράς! Η Τουρκία έχει δεχτεί μόνο 100 νεκρούς.Λες και είναι λίγοι!Οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν με μαχαίρια,μπαλτάδες,ρόπαλα,όπλα…Εκατοντάδες μαγαζιά Κούρδων και αριστερών καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν. Σε κάποια μαγαζιά αφού τα κατέστρεφαν έγραφαν “Πολέμος για τον Αλλάχ” !
Ανάμεσα στους νεκρούς έγκυες γυναίκες και παιδιά!
Το βίντεο είναι το πιο ανώδυνο που υπάρχει.
 
Πηγή: onalert.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Πλάκωσαν" στα χαστούκια τον Σαρκοζί οι Τούρκοι!

Έχουν νεύρα και δεν το κρύβουν οι Τούρκοι. Τώρα στο στόχαστρο είναι οι Γάλλοι και ειδικά ο πρόεδρός τους ο Νικολά Σαρκοζί.
Μια τουρκική ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών παρουσίασε ένα παιχνίδι στο οποίο όποιος θέλει…χαστουκίζει το Σαρκοζί!

Το παιχνίδι αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο www.sunoyun.com ώρες μετά από την έγκριση του ψηφίσματος για ποινηικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γαλλική Βουλή.

Το παιχνίδι, με τίτλο «Χαστούκι στο Σαρκοζί," επιτρέπει στους παίκτες να …ραπίζουν το Σαρκοζί.Όπως καταλαβαίνετε τον έχουν …ρημάξει στο ξύλο. Όμως το χαστούκι που έφαγαν οι Τούρκοι από το Παρίσι είναι τόσο δυνατό που και πονάει αλλά και ακούστηκε σ΄ όλο το κόσμο.
Πηγή: onalert.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκικός Τύπος " Σατανάς ο Σαρκοζί", "Δεν υπάρχει η Γενοκτονία των Αρμενίων"

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 Έντονη είναι η αντίδραση του τουρκικού Τύπου στην Γαλλία που στη Γερουσία ενέκρινε το νόμο που ποινικοποιεί την άρνηση τη Γενοκτονίας. «Σατανάς ο Σαρκοζί» είναι ο τίτλος της Sözcü που γράφει « ο Σαρκοζί με το σατανικό του σχέδιο , πούλησε τη μακροχόνια σχέση που είχε με τη σύμμαχο Τουρκία. Κρίμα. Το νομοσχέδιο περάσε από τη Γερουσία.» γράφει η Takvim.

 

 

 

 

 

 

«Η γενοκτονία των Αρμενίων δεν υπάρχει» γράφει στα τουρκικά και γαλλικά στον τίτλος της η Τakvim που προσπαθεί με τον τίτλο να διαστρεβλώσει την ιστορία προς πείσμα της Γαλλίας. « Η Γαλλία έπεσε στην παγίδα του Σαρκοζί. Έβαλε την υπογραφή της σε μια ιστορική νροπή» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

 

 

 

 

 

 

 

“Δολοφόνησε τη δημοκρατία» είναι ο τίτλος της Hürriyet αναφέροντας τον Σαρκοζί. Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως ο νόμος ο οποίος εγκρίθηκε «προβλέπει ποινή κάθειρξης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 45 χιλιάδων Ευρώ όσους αρνηθούν την ύπαρξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων»

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: onalert.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Φως στη γενοκτονία Αρμενίων και Ποντίων, ρίχνουν Τούρκοι ερευνητές

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΚΗΣ

Αναφορά στο επίκαιρο θέμα, αλλά και υπενθύμιση στην ξεχασμένη γενοκτονία των Ποντίων.
Πολύς λόγος γίνεται για τις τουρκικές αντιδράσεις που προκαλεί η απόφαση των Γάλλων να ποινικοποιήσουν την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Θεούς και δαίμονες απειλούν οι εξ Ανατολών γείτονες μας,
Οι Τούρκοι διαψεύδουν τα ατράνταχτα στοιχεία που έχουν παρουσιάσει αμέτρητοι ιστορικοί  και ερευνητές, κάθε καταγωγής και εθνικότητας. Είναι προφανείς οι λόγοι της δυσπιστίας και της άρνησης των Τούρκων να αποδεχθούν την ιστορική αλήθεια.
Αξία έχει λοιπόν να δούμε τι λένε οι Τούρκοι ερευνητές για τις γενοκτονίες Αρμενίων και Ποντίων. Αν η τουρκική ηγεσία δεν αποδέχεται τις ελληνικές και αρμενικές θέσεις, ας διαβάσει το βιβλίο που εξέδωσε το 2001 η Τουρκάλα ανθρωπολόγος Pervin Erbil με τον τίτλο "Η Νιόβη θρηνούσε για τη Μικρά Ασία" (Εκδόσεις Τσουκάτου).
Η ανθρωπολόγος από την Τουρκία γεννήθηκε στο Ντιαρμπακίρ το 1959, σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας και εργάζεται ως ερευνήτρια Κοινωνικών Επιστημών στο  Ozgur Universite Forumu Vakti.
Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα από το εξαιρετικό βιβλίο της "Η Νιόβη θρηνούσε για την Μικρά Ασία".
"Το 1914 ζούσαν στη Μικρά Ασία τέσσερα εκατομμύρια Τούρκοι, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Καυκάσου. Εάν λάβουμε ως βάση τα στοιχεία του 1910, χωρίς να προσθέσουμε τις πιθανές αυξήσεις που μπορεί να έγιναν στα τέσσερα χρόνια, διαπιστώνουμε ότι οι Τούρκοι αποτελούσαν σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού, υπολογίζοντας στον αριθμό αυτό και εκείνους που ζούσαν στον Καύκασο. Τα δύο τρίτα του πληθυσμού αποτελούνταν από τους Κούρδους, τους Έλληνες, τους Αρμένιους, τους Άραβες, τους Συροχαλδαίους. Τους Κιρκάσιους, τους Γεωργιανούς, τους Λαζούς, τους Εβραίους, τους Κελαντί και τους Τσιγγάνους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 1914 στην Τουρκία ζούσαν 1,9 εκατομμύρια Αρμένιοι, 3,2 εκατομμύρια Κούρδοι, 2 εκατομμύρια Έλληνες. Έχοντας υπ’ όψη μας τα στοιχεία αυτά , μπορούμε να πούμε ότι τα υπόλοιπα 3,1 εκατομμύρια του πληθυσμού ανήκαν στις υπόλοιπες ομάδες.
Το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται από αυτά τα στοιχεία είναι ότι σημαντικό μέρος του πληθυσμού πέρα από τους Τούρκους ήταν Κούρδοι, Αρμένιοι και Έλληνες. Κατά συνέπεια, οι δυνάμεις που θα αντιστέκονταν στην εθνική ομογενοποίηση που θα εφήρμοζε το νέο κράτος ήταν όσοι ανήκαν σε αυτές τις εθνικές ομάδες, εκτός φυσικά των Τούρκων. Οι υπόλοιποι, επειδή ζούσαν διασκορπισμένοι, δεν διέθεταν σημαντική πληθυσμιακή δύναμη και γι’ αυτό δεν μπορούσαν να συνθλιβούν εύκολα στο "τουρκικό γουδί".
"Έλυσαν το πρόβλημα των Αρμενίων διαπράττοντας ομαδικές σφαγές και εκτοπισμούς το 1915. Με τον τρόπο αυτόν ουσιαστικά εξαφάνισαν μια μεγάλη εθνική ομάδα που δεν μπορούσαν να την εκτουρκίσουν. Το πρόβλημα των Αρμενίων λύθηκε με τον εκτοπισμό των ανθρώπων αυτών έξω από τα σύνορα του νέου κράτους και τη σφαγή μεγάλου μέρους του πληθυσμού τους. Πράγματι η Τουρκία δεν έχει κανένα Αρμενικό πρόβλημα-πέρα από την υποχρέωσή της να απολογείται στα διεθνή βήματα στις καταγγελίες για την γενοκτονία".
"Είχε έρθει η σειρά να εκκαθαριστούν οι Έλληνες, που ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εθνική ομάδα. Οι Έλληνες με τους οποίους έζησαν δίπλα-δίπλα, έφτιαξαν και λειτούργησαν από κοινού έναν πολύ μεγάλο πολιτικό οργανισμό".

"… Όταν ανέλαβαν την εξουσία οι παντουρανιστές Νεότουρκοι το 1913 επειδή πρέσβευαν ένα διαφορετικό πολιτιστικό και θρησκευτικό σύστημα, θεώρησαν πρόβλημα που απαιτεί άμεση λύση την εκκαθάριση των Ελλήνων, οι οποίοι για δημογραφικούς λόγους δεν ήταν δυνατό να εκτουρκισθούν. Επιπλέον, οι περιουσίες τους ήταν τόσο ελκυστικές που άνοιγε την όρεξη στους Νεότουρκους να τις αρπάξουν. Η πλούσια συμμορία που φλέγονταν από τον ζήλο του εκτουρκισμού ή παντουρκισμού του νέου κράτους λογάριαζε να αναδειχθεί με τα κεφάλαια και τις περιουσίες των Ελλήνων. Οι καμπάνες σύντομα θα αρχίσουν να χτυπούν πικρά οδυνηρά για τους Έλληνες της Μικράς Ασίας. Οι περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, της κεντρικής Ανατολίας, του Αιγαίου, της Μεσογείου θα πλημμυρίσουν από δάκρυα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που σφαγιάσθηκαν ή εκτοπίσθηκαν από τα σπίτια τους με απάνθρωπο και ραδιούργο τρόπο…"

 

 

 

Πηγή: pheme.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Εξαλλοι οι Τούρκοι με τη Γαλλία

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στην Τουρκία η απόφαση της γαλλικής Γερουσίας να εγκρίνει νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Αλλά ενώ ο τουρκικός Τύπος είχε μόνον αρνητικά σχόλια για τη Γαλλία, με μία εφημερίδα να χαρακτηρίζει το Γάλλο πρόεδρο Ν. Σαρκοζί ως «σατανά», ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε μάλλον συγκρατημένος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το Παρίσι «θα διορθώσει το λάθος του».

«Λογική»
«Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε ήταν ρατσιστικό αλλά εμείς θα υιοθετήσουμε μία λογική, αξιοπρεπή στάση και θα εφαρμόσουμε τα μέτρα βήμα βήμα», δήλωσε. Σε αυτό ενδεχομένως συνέβαλε η επιστολή του Σαρκοζί στον Ερντογάν, στην οποία ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να πρυτανεύσει η λογική και να υπάρξει αυτοσυγκράτηση αλλά και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, που έδωσε έμφαση στην αμοιβαία συνεργασία και στους «σημαντικούς οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς».

Ο Σαρκοζί πάντως βεβαίωσε ότι θα υπογράψει το νόμο εντός δεκαπενθημέρου, προκαλώντας ενθουσιασμό στην Αρμενία. «Η Γαλλία επιβεβαίωσε το μεγαλείο της και την ισχύ της», δήλωσε ο πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν ενώ αναλυτές εκτιμούν τώρα ότι η αρμενική διασπορά στις ΗΠΑ θα εντείνει την προσπάθειά της για να εκμεταλλευτεί επίσης την προεκλογική περίοδο και να αναγνωρίσει και η Ουάσιγκτον τη γενοκτονία των Αρμενίων.

 

 

Πηγή: imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι