Menu

Τουρκία - Αρμενία - Συρία: Αναχώρησε το αρμενικό αεροπλάνο με προορισμό τη Συρία που είχε υποχρεωθεί να προσγειωθεί στην Τουρκία

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν σήμερα εντολή σ' ένα αρμενικό αεροπλάνο με προορισμό τη Συρία να προσγειωθεί για να ερευνηθεί το φορτίο του και μετά τον έλεγχο του επετράπη να αναχωρήσει, έγινε γνωστό από αξιωματούχους. Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια ενέργεια μέσα σ' ένα μήνα για να προληφθεί η χρήση του τουρκικού εναέριου χώρου για τον ανεφοδιασμό των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Το φορτηγό αεροπλάνο της Air Armenia ερευνήθηκε στην ανατολική τουρκική πόλη Ερζερούμ στο πλαίσιο ενός προσυμφωνημένου μέτρου. Η αρμενική αεροπορική εταιρία είχε αποδεχθεί δύο ημέρες νωρίτερα, όταν υπέβαλε αίτημα υπέρπτησης του τουρκικού εδάφους, την πιθανότητα ενός ελέγχου. Στα μέσα Οκτωβρίου ένα άλλο αρμενικό αεροπλάνο είχε υποχρεωθεί να προσγειωθεί στην Τουρκία για έλεγχο και του είχε επιτραπεί να συνεχίσει το ταξίδι του αφού είχε επιβεβαιωθεί πως μετέφερε την ανθρωπιστική βοήθεια που είχε δηλωθεί.

Η Air Armenia είχε δηλώσει ένα φορτίο 15 τόνων τροφίμων, έκανε γνωστό διπλωματική πηγή την οποία επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Το αεροπλάνο, ένα φορτηγό Αντόνοφ-12, είχε απογειωθεί από το Ερεβάν και κατευθυνόταν στο Χαλέπι. Αξιωματούχοι στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ δήλωσαν πως η Τουρκία επέτρεψε στο αεροπλάνο να αναχωρήσει έπειτα από έρευνα που διήρκεσε τέσσερις ώρες και χωρίς να κατασχεθεί τίποτε από το φορτίο του.
Πηγή: News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι