Menu

Αύξηση ετήσιας παραγωγής φαρμάκων

Η ετήσια παραγωγή των φαρμάκων στην Αρμενία πρόκειται να φτάσει τα 135 εκατ. δολ. μέχρι το 2020, σύμφωνα με τον κ. Hayk Mirzoyan, επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος του υπουργείου οικονομίας, αρμοδίου για την εκπόνηση βιομηχανικών πολιτικών. Στα πλαίσια της 4ης άτυπης συνόδου των επικεφαλείς των τοπικών φαρμακευτικών εταιρειών, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Tsakhkadzor ανακοίνωσε ότι ενώ το 2010, η παραγωγή ανήλθε σε 8 εκ. δολ. το 2011 σε 15 εκ. δολ. οι εκτιμήσεις είναι ότι το 2012 θα κλείσει με αυξημένη παραγωγή στα 21 εκ. δολ. και το 2015 είναι πιθανό να φτάσει τα 30-35 εκ. δολ. .
Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Αρμενίας, ο φαρμακευτικός τομέας σημείωσε αύξηση 5,3% τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Η συνολική παραγωγή σε αυτό το διάστημα ήταν ήδη περίπου 2,7 δισ. AMD. Κατά την ίδια περίοδο αναφοράς οι πωλήσεων φαρμακευτικών προϊόντων ανήλθα σε 2,6 δισ. AMD, μια αύξηση 12,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2011, συμπεριλαμβανομένων των 935,2 εκατ. AMD που είναι η αξία των προϊόντων που πωλούνται σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Σύμφωνα με τον κ. Mirzoyan, οι εξαγωγές θα αυξηθούν στα 20-25 εκατ. δολ. έως το 2015 και περαιτέρω σε 75 - 114 εκατ. δολ. μέχρι το 2020. Είπε ότι μια σειρά από κυβερνητικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των δανείων με ευνοϊκούς όρους και τις κρατικές επιχορηγήσεις, που θα εφαρμοστούν, θα διευκολύνουν την επίτευξη αυτών των στόχων. Στην άτυπη συνάντηση παρέστησαν και οι Υπουργοί Οικονομικών και Υγείας Tigran Davtyan και Derenik Dumanyan. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Παρασκευαστών και Εισαγωγέων Φαρμάκων, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομίας. ($ 1 - 405,96 AMD).

 

 

Πηγή: Πρεσβεία Ερεβάν Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι