Menu

Επίσκεψη Μαρκουλλή σε Καζακστάν, Αρμενία και Ουζμπεκιστάν

Επισκέψεις εργασίας στο Καζακστάν, Αρμενία και Ουζμπεκιστάν, θα πραγματοποιήσει μεταξύ 2 και 6 Απριλίου η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, πρώτος σταθμός στην περιοδεία της Υπουργού, την ερχόμενη Δευτέρα, θα είναι το Καζακστάν. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του ομολόγου της, Yerzhan Kazykhanov.
Κατά την επίσκεψη αυτή, θα υπογραφούν Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Καζαχστάν και Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, σε θέματα επιστημονικής και τεχνικής συνεργασίας.
Η κ. Μαρκουλλή θα έχει διευρυμένες συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών, όπου αναμένεται να συζητηθούν τρόποι ανάπτυξης των διμερών σχέσεων, οι σχέσεις ΕΕ- Καζακστάν και θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.
Η Υπουργός θα ενημερώσει τον Καζάκο ομόλογό της για τις εξελίξεις στο κυπριακό, θέματα ενέργειας και θέματα που άπτονται της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας Συμβουλίου της Ε.Ε.
Θα ακολουθήσει κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη. Ο κ. Kazykhanov θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν της Υπουργού Εξωτερικών.
Η Υπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον Υφυπουργό παρά τω προέδρω, Mukhtar Abraruly, τον Πρόεδρο της Ανω Βουλής του Καζακστάν, Κairat Mami, τον Υπουργό Παιδείας Bakytzhan T. Zhumagulov, τον Υπουργό Οικονομικών Bolat B. Zhamishev καθώς και με την Υπουργό Εμπορίου και Οικονομικής Ανάπτυξης Zhanar Aitzhanova.
Θα αναχωρήσει από την Αστάνα για την Αρμενία, την Τρίτη, 3 Απριλίου.
Πηγή: pro.com.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι