Menu

Θαυμαστής του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ και της Τουρκίας δηλώνει ο νέος ΥΠΑΜ των ΗΠΑ!

Όχι απλά φιλότουρκος, αλλά και ... κεμαλιστής μας προέκυψε ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χάγκελ (στη φωτό με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μ.Ομπάμα).

Συγκεκριμένα στην πρώτη του συνέντευξη, ο Τσακ Χάγκελ, από τoν οποίο δυστυχώς θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα σε ότι αφορά την αμυντική θωράκιση της Ελλάδα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δήλωσε "θαυμαστής του Ατατούρκ και των Τούρκων"!

Μάλιστα ανέφερε συγκεκριμένα ότι "Στη Δύση δεν… εκτιμούμε επαρκώς τον Κεμάλ Ατατούρκ και εξ αυτού του λόγου δεν έχουμε αντιληφθεί τη νέα Τουρκία".

Νομίζουμε ότι οποιοδήποτε σχόλιο, εν προκειμένω περιττεύει για την πορεία των ζητημάτων που άπτονται τυο τριγώνου σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας-ΗΠΑ, τουλάχιστον όσο καιρό ο συγκεκριμένος είναι σε αυτό το πόστο.

Το κακό είναι ότι η ελληνική πολιτική ελίτ, μεγαλωμένη μέσα στο περιβάλλον του "αμερικανικού κολλεγίου" και εν συνεχεία των αμερικανικών πανεπιστημίων είναι ψυχικά "δεμένη" με μία γεωστρατηγική κατεύθυνση και έναν γεωπολιτικό προσανατολισμό, με τέτοιο τρόπο που ... από συνήθεια, πάνω από τα συμφέροντα της χώρας τους βάζει τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όμως να δούμε που θα καταλήξει αυτή η ιστορία με το νέο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ...

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτoς Μπουτάρης: Το να κρατάμε μίσος στους Τούρκους είναι βλακεία

Ούτε λίγο ούτε πολύ μιλώντας στην εκπομπή του κ. Κοττάκη ζήτησε να ξεχάσουμε την ιστορία μας, να διαγράψουμε από τις μνήμες μας τα 400 χρόνια σκλαβιάς υπό τον τουρκικό ζυγό και να δώσουμε τα χέρια με τους "καλούς" μας γείτονες!

Χαρακτηριστικά η δήλωσή του:

«Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι πρόσφυγες που θεωρούν τα Γιαννιτσά και πολλές άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας σαν δεύτερο σπίτι τους, σαν τη μητέρα γη. Εγώ δεν είπα να ξεχάσουμε τις γενοκτονίες. Αλλά πάει πέρασε δεν μπορούμε να το αλλάξουμε τώρα. Το να κρατάμε μίσος με τους Τούρκους είναι βλακώδες!

Όσον αφορά το τούρκικο σήριαλ και τα δημοσιεύματα που υπήρξαν για δική μου συμμετοχή σε αυτό θα ήθελα να πω πως αυτό που με ενδιέφερε ήταν η προβολή της Θεσσαλονίκης μας με κάθε τρόπο. Εγώ απλά ήπια καφέ με τους πρωταγωνιστές του σήριαλ» σχολίασε ο Μπουτάρης.

Δηλαδή κύριε Μπουτάρη επιμένετε στο ξεπούλημα;

 

Πηγή: on-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ένταση στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν

Μετακινήσεις μονάδων και προσωπικού από την πλευρά του Στρατού του Αζερμπαϊτζάν καθώς και την παρουσία ειδικών δυνάμεων καταδρομών  έχουν καταγραφεί σε ορισμένα τμήματα των  συνόρων της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν  ανέφερε ο εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου άμυνας Artsrun Hovhannisyan.

"Ξαφνική κλιμάκωση των εντάσεων από το Αζερμπαϊτζάν έχει σημειωθεί από τις  25-26 Μαρτίου, με μετακίνηση  στρατιωτικών μονάδων και ειδικών  δυνάμεων  σε ορισμένα μέρη των συνόρων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν," ανέφερε ο  Artsrun Hovhannisyan  σε έναν δημοσιογράφο του πρακτορείου  PanARMENIAN.Net .

" Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμο να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να εξουδετερώσει τις πιθανές προκλήσεις», είπε ο ίδιος .

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Haig Yazdjian Group live στο Ευοί Ευάν (Ρίο)

μαζί του οι :
Γιάννης Αναστασάκης, κιθάρα
Γιάννης Κυριμκυρίδης, πλήκτρα
Νίκος Σιδηροκαστρίτης, τύμπανα

Σάββατο 6 Απριλίου, στις 22:00, Είσοδος 8 Ευρώ

Η μουσική της ανατολικής μεσογείου, συναντά τη jazz και τη rock. Το ούτι συνυπάρχει με την ηλεκτρική κιθάρα. Το αποτέλεσμα μοναδικό !

O Haig Yazdjian, ένας από τους σημαντικότερους μουσικο-συνθέτες και ερμηνευτές της ελληνικής σκηνής, κατάγεται από τη Συρία, αλλά ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, καθώς και με σολίστες διεθνούς κύρους.
Μεταξύ αυτών ο Ν. Ξυδάκης, η Σ. Γιαννάτου, η Μ. Φαραντούρη, η Δ. Γαλάνη, η Έλ. Πασπαλά, η Ελ.Αρβανιτάκη όπως και η Loreena McKennitt, ο Ara Dinkjian, ο Theodosii Spassov κ.α.

Το νέο του group αποτελείται από εξαίρετους δεξιοτέχνες της ελληνικής σκηνής :
Το Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα, το Γιάννη Κυριμκυρίδη στα πλήκτρα, το Γιάννη Αναστασάκη στην ηλεκτρική κιθάρα και στα εφέ, ενώ ο ίδιος ηγείται των μουσικών παίζοντας ούτι και τραγούδι.

Πρώτη ύλη για τις κοινές τους ζωντανές εμφανίσεις αποτελούν τα γνωστά και αγαπημένα κομμάτια του Haig Yazdjian, όπως και παραδοσιακά της ανατολής διασκευασμένα με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Στις συναυλίες τους, ο αυθορμητισμός και η μαγεία της στιγμής είναι πάντα τα στοιχεία που ορίζουν τον τόνο, μετατρέποντας κάθε συναυλία σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι !

Διαβάστε περισσότερα...

Η Μεθοδολογία της Τουρκίας στην εξόντωση των μειονοτήτων της

Το χειμώνα του 1942 όταν η Ελλάδα στέναζε κάτω από την Γερμανική Κατοχή χωρίς να έχει σοβαρά διπλωματικά ερείσματα και όντας κατεστραμμένη από τους Γερμανούς μαθαίνει μάλλον εντελώς απροετοίμαστη την πρόθεση της Τουρκικής Κυβερνήσεως ότι εκτός από τον αναγκαστικό εκτοπισμό νέων ηλικίας 18-45 των τριών μειονοτήτων της Κωνσταντινούπολης (Αρμένιοι, Εβραίοι και Έλληνες) την πρόθεση της Τουρκικής Κυβέρνησης μέσω του υπουργείου Οικονομικών να δημιουργήσει επιπρόσθετη φορολογία λίγο πριν τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς.

Σύμφωνα με εκθέσεις του Τουρκικού Υπουργείου Οικονομικών, από τις εισπράξεις φόρων την χρονιά 1941, το 45% ανήκε στις όχι πολυπληθείς ως προς το σύνολο, αλλά στις παντοδύναμες μειονότητες της Πόλης.

Έτσι με μια επιπρόσθετη φορολογία 300% με αιτιολογικό την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και με ανάγκη για συλλογή χρημάτων οι μειονότητες ξεπούλησαν περιουσίες και κτήματα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις παραλλαγές απαιτήσεις του κράτους.

Εάν μέσα σε 15 μέρες δεν διέθεταν τα απαραίτητα ποσά τότε αναγκαστικά εκτοπίζονταν από την Τουρκία.
Οι πρώτες εξάρσεις εναντίων των μειονοτήτων είχε μόλις αρχίσει. Στην συνέχεια μέσα σε λίγο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές αξίας 150.000.000$ εκείνης της εποχής με σκοπό την περισυλλογή χρημάτων και πλούτου από τις 3 μειονότητες.

Για να υπάρξουν και τα προσχήματα οι αρχές έδωσαν εικονικές βαριές φορολογίες και σε κάποιους Τούρκους ώστε να μην θεωρηθεί ότι είναι ενέργεια εις βάρος των μειονοτήτων.

Τα αποτελέσματα της απόφασης αυτής δεν ήταν άλλα από την Μεγάλη οικονομική κρίση που συνάντησε την Τουρκία σε μια περίοδο που όλοι πίστευαν πως θα ανέκαμπτε οικονομικά.

Η οικονομική κατάσταση των μειονοτήτων είχε βρεθεί στο τέλμα και έτσι οι πρώτες μεταναστεύσεις για το εξωτερικό άρχισαν. Πλήθος Εβραίων, Αρμενίων και Ελλήνων έφυγαν προς την Αμερική και την Ευρώπη ελπίζοντας σε καινούργιες μέρες αλλά και σε μια μελλοντική επιστροφή.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 1942, με βάση τη μαρτυρία του Φαΐκ Οκτέ, που υπηρετούσε στην εφορία Κωνσταντινούπολης, το υπουργείο οικονομικών ζήτησε από την εφορία να καταρτίσει φακέλους με τους κερδοσκόπους του πολέμου, χωρίζοντάς τους στις εξής κατηγορίες:


Μ, μουσουλμάνοι
G, μη μουσουλμάνοι (Gayrımüslim)
D, εξισλαμισμένοι Εβραίοι (Dönmeler)


Στις 11 Νοεμβρίου 1942 ψηφίστηκε από την τουρκική εθνοσυνέλευση χωρίς καν να συζητηθεί, ο νόμος περί Φόρου Περιουσίας, γνωστός και ως Βαρλίκ Βεργκισί (Varlik Vergisi).

Ο νόμος προέβλεπε την συγκρότηση σε κάθε επαρχία και νομό επιτροπών αποτίμησης περιουσίας, οι οποίες επιτροπές θα καθόριζαν το ποσό που θα πλήρωνε ο κάθε υπόχρεος. Οι αποφάσεις των επιτροπών θα ήταν τελικές και απρόσβλητες, ενώ οι υπόχρεοι θα ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν το καθορισθέν ποσόν εντός 15 ημερών.

Όσοι δεν πλήρωναν τον καθορισθέν ποσόν εντός 15 ημερών, θα υποχρεώνονταν σε κατάσχεση και αναγκαστική εκποίηση της περιουσίας τους από τις επιτροπές και σε περίπτωση που και πάλι δεν ήταν δυνατή η αποπληρωμή του καθορισθέντος ποσού, οι υπόχρεοι θα στρατολογούνταν στα τάγματα εργασίας, για καταναγκαστικά έργα. Στην Κωνσταντινούπολη συγκροτήθηκαν τρεις επιτροπές, οι οποίες στις 18 Δεκεμβρίου 1942 ανακοίνωσαν τις καταστάσεις με τους υπόχρεους και τα ποσά των φόρων που καλούνταν να καταβάλουν.

Το 87% των φόρων καλούνταν να τον πληρώσουν οι μη μουσουλμάνοι (Έλληνες και Αρμένιοι), το 7% μουσουλμάνοι και το 6% διάφοροι άλλοι, οι οποίοι και πάλι ήταν άτομα που ανήκαν σε διάφορες μη μουσουλμανικές πληθυσμιακές ομάδες. Οι υπόχρεοι έπρεπε να πληρώσουν μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 1943 το φόρο που καθόρισαν οι επιτροπές, ενώ όσοι δεν κατέβαλαν τον επιδικασθέντα φόρο, την πρώτη εβδομάδα θα πλήρωναν 1% αύξηση, τη δεύτερη 2% κ.ο.κ.

Μετά από την εξοντωτική φορολογία πουλήθηκαν χιλιάδες ακίνητα στην Κωνσταντινούπολη και σε λίγες βδομάδες πέρασαν από χριστιανικά σε μουσουλμανικά χέρια, έναντι εξευτελιστικού τιμήματος. Το 67% των ακινήτων το αγόρασαν μουσουλμάνοι Τούρκοι και το υπόλοιπο κρατικές υπηρεσίες και οργανισμοί. Επίσης, από τις 21 Ιανουαρίου 1943 χιλιάδες ακίνητα που ανήκαν σε χριστιανούς κατασχέθηκαν για να πληρωθούν οι φόροι που τους επιδικάστηκαν. Τα ακίνητα πέρασαν στα χέρια των Τούρκων και του τουρκικού κράτους. Από τις 27 Ιανουαρίου μέχρι τις 3 Ιουλίου 1943, στάλθηκαν 1229 άτομα σε καταναγκαστικά έργα, στα τάγματα εργασίας, στο Άσκαλε του Ερζερούμ.

Στις 9-13 Σεπτεμβρίου 1943 στην εφημερίδα New York Times ο Cyrus Sulzberger έγραψε ένα επικριτικό άρθρο για το φόρο Περιουσίας.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, η τουρκική εθνοσυνέλευση αποφάσισε τη διαγραφή των φόρων που ΔΕΝ είχαν εισπραχθεί, χωρίς φυσικά να αποφασίσει τίποτα για την επιστροφή των φόρων και των ακινήτων που είχαν πουληθεί και είχαν περάσει από ελληνικά σε τουρκικά χέρια, εξ αιτίας εκείνου του άθλιου νομικού εκτρώματος, που αποκαλούνταν Varlık Vergisi.

Το Δεκέμβριο αποφασίστηκε η διάλυση των ταγμάτων εργασίας και η επιστροφή των «δούλων» στα σπίτια τους, μετά από δέκα μήνες καταναγκαστικών έργων.

 

 

 

Πηγή: e-kefalonia.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι