Menu

Τουρκία-Δικαιοσύνη: Αξιωματούχοι στον φόνο του Χ. Ντινκ!

Απόφαση τουρκικού δικαστηρίου (εφετείο), αποδέχεται ότι οι δολοφόνοι του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, δεν έδρασαν μόνοι τους, αλλά στο πλαίσιο εγκληματικής συμμορίας. Η απόφαση θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο για την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης…

Η απόφαση ανέτρεψε αντίστοιχη δικαστηρίου κατώτερου βαθμού που είχε κρίνει ότι μόνο δύο άτομα είχαν συμμετάσχει στη δολοφονία του 52χρονου δημοσιογράφου στις 19 Ιανουαρίου 2007 έξω από το γραφείο του στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Οι δράστες που είχαν συλληφθεί από την τουρκική αστυνομία, εκτίουν ήδη ποινές φυλάκισης.

Το πιο ενδιαφέρον όμως στην απόφαση του δικαστηρίου, είναι ότι κρατικοί αξιωματούχοι φέρονται αναμεμιγμένοι στη δολοφονία και ότι γι’ αυτό υπάρχουν πλέον ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία!

 

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αμερικανός που δηλώνει ιστορικός αμφισβητεί τη Γενοκτονία Αρμενίων από τους Τούρκους

Επιμέλεια: Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Με τον τίτλο «Αυτοί που σφαγιάστηκαν δεν ήταν Αρμένιοι, αλλά  μουσουλμάνοι Τούρκοι»,η εφημερίδα Yeni Safak γραφει ότι ο καθηγητής της Ιστορίας, Norman Stone, δήλωσε πως εκείνοι που σφαγιάστηκαν ομαδικά στα γεγονότα του 1915, δεν ήταν Αρμένιοι, αλλά μουσουλμάνοι Τούρκοι της Ανατολίας. 
Ο κ. Stone - που η εφημερίδα αναφέρει ως << διάσημο καθηγητή>>- υποστήριξε :

«Εάν οι Οθωμανοί είχαν πρόθεση για γενοκτονία, τότε δε θα έμενε ούτε ένας Αρμένιος στην Κων/λη, στη Σμύρνη και στο Χαλέπι». Ο κ. Stone ανέφερε πως, η Τουρκία, στα δικά του μάτια, είναι μία από της χώρες μέλη της ΕΕ, ότι πρέπει να γίνει μέλος της ΕΕ και ότι η μεγαλύτερη ντροπή της Ευρώπης, σήμερα, είναι το γεγονός ότι συνεχίζει να εφαρμόζει το καθεστώς θεώρησης.
 Ο κ. Norman Stone (γεννημένος 8 του Μάρτη του 1941) είναι Βρετανός ακαδημαϊκός, ιστορικός, συγγραφέας και  σήμερα είναι - προσέξτε - καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Bilkent της  Άγκυρας . Είναι  πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης , Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge  και σύμβουλος της τότε  πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ .

 

 

 

Πηγή: onalert.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Περίεργη υπέρογκη αύξηση στο ρωσικό αέριο

Η συμβατική σοφία θέλει τη Ρωσία να είναι ο «προστάτης-άγγελος» της Αρμενίας, αν και οι γνωρίζοντες αναφέρουν σε μια γενικότερη «δυσκολία επικοινωνίας», ή ακόμα και ενίοτε αμοιβαία… εθνολογικής φύσεως αντιπάθεια ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Σε κάθε περίπτωση, η είδηση της επιθυμίας της ρωσικής Gazprom να αυξήσει μέσω της τοπικής θυγατρικής ArmRosGazprom τα τιμολόγια του φυσικού αερίου με το οποίο εφοδιάζει την Αρμενία έως και 60%, δεν παύει να προκαλεί απορίες και να εγείρει εύλογα ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, επιθυμεί να αυξήσει το τίμημα για τους καταναλωτές, από το τρέχων ποσό των 318 δολαρίων σε περισσότερο από 530 δολάρια για κάθε χίλια κυβικά μέτρα. Το ζήτημα αυτό έχει δημιουργήσει τριβές και οι ψίθυροι στην αρμενική πρωτεύουσα υποστηρίζουν ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν τελούσε σε γνώση της ρωσικής πρόθεσης και ζήτησε να αναβληθεί για μετά τις εκλογές (έγιναν 18 Φεβρουαρίου) η ανακοίνωση, ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα εκλογής.

Η Αρμενία δεν έχει εναλλακτικές λύσεις (Ιράν και Αζερμπαϊτζάν αποκλείονται για διαφορετικούς λόγους), ωστόσο, το κύριο ερώτημα είναι αν πίσω από τη ρωσική ενέργεια που έχει εξοργίσει τους φτωχούς Αρμένιους και τους άνεργους (αμφότερες οι κατηγορίες έχουν πολλά μέλη…), κρύβεται κάποιο σημαντικότερο πρόβλημα που έχει ανακύψει στις σχέσεις ανάμεσα στους δυο παραδοσιακούς – και ομόδοξους θα πρόσθεταν ορισμένοι – συμμάχους.

Η υπόθεση χρήζει επισταμένης παρακολούθησης…

 

Πηγή: defence-point.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Eurovision 2013: Αρμενία: Τα αγόρια με τα τζιν «άναψαν» φωτιές στην σκηνή του Μάλμε

Τα αγόρια της Αρμενίας έκαναν μια casual εμφάνιση στην σκηνή του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision.

Οι Dorians ερμήνευσαν το «Lonely planet» θέλοντας να περάσουν με τον δικό τους τρόπο ένα οικολογικό μήνυμα. Το εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα υπερβολικό στην εμφάνισή τους ήταν τα πυροτεχνήματα, που έπεφταν βροχή όση ώρα διαγωνίζονταν.

Δείτε την εμφάνιση της Αρμενίας:

 

Πηγή: gossip-tv.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι