Menu

Πλήρες μέλος της Ευρασιατικής Ενωσης η Αρμενία

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πλήρους ένταξης της Αρμενίας στην Ευρασιατική Τελωνειακή Ενωση Ρωσίας- Λευκορωσίας- Καζακστάν.

Όπως ανακοίνωσε στο πρωτοχρονιάτικο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, η χώρα του βρίσκεται στην τελική ευθεία για την πλήρη ένταξή της: «Είμαι  πεπεισμένος πως φέτος θα γίνουμε πλήρες μέλος της Τελωνιακής Ενωσης, δημιουργώντας έτσι ένα νέο εμπορικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο η Αρμενία θα είναι προστατευμένη αλλά και ανταγωνιστική ταυτόχρονα».
Η τελική απόφαση για ένταξη της  Αρμενίας στην Τελωνιακή Ενωση ελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο και οι υπογραφές «έπεσαν» στο Ερεβάν, στις 24 Δεκεμβρίου.
Εξάλλου, στις αρχές Δεκεμβρίου, Ρωσία και Αρμενία υπέγραψαν διακυβερνητική συμφωνία προκειμένου να ακυρωθούν οι δασμοί εξαγωγής φυσικού αερίου, πετρελαίου και ακατέργαστων διαμαντιών στη χώρα του νότιου Καυκάσου.

 

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι