Menu

Τουρκία: Στη φυλακή ο Τουρκο-Αρμένιος συγγραφέας - blogger

Ο γνωστός συγγραφέας, γλωσσολόγος και blogger, Σεβάν Νισανιάν-Sevan Nişanyan, οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την επιβολή από το δικαστήριο ποινής φυλάκισης δύο ετών για μια αυθαίρετη κατοικία, στο  παλιό ελληνικό χωριό Σειρήνες (σήμερα Şirince) στην περιοχή της Εφέσου.
Ο συγγραφέας καταδικάστηκε στις 23 Δεκεμβρίου με την προϋπόθεση να μπει στις φυλακές’ Torbali’, στις 2 Ιανουαρίου.
Ο Νισανιάν έφθασε στις φυλακές την Πέμπτη, συνοδευόμενος από την  οικογένειά του προκειμένου να εκτίσει την ποινή του (φωτό).
Ως  blogger, ο 57χρονος  Sevan Nişanyan, ήταν πολύ επικριτικός προς το τουρκικό καθεστώς για τους περιορισμούς στην ελευθερία έκφρασης στη χώρα.
«Δυστυχώς η χώρα διοικείται από ‘τζουτζέκια’[ νάνους],  που δεν μπορούν να διακρίνουν το μέλλον. Όλοι μας αξίζουμε καλύτερη ζωή. Δεν μετανιώνω για τίποτε», είπε.
Η φυλάκισή του προκάλεσε αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, η οποία βομβαρδίζεται καθημερινά με τα σκάνδαλα διαφθοράς και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.

 

Πηγή: greeknation.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι