Menu

George Clooney: Πρόεδρος της επιτροπής του βραβείου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την Γενοκτονία των Αρμενίων

Γράφτηκε από την Κατερίνα Μπούσιου

Ο διάσημος ηθοποιός μαζί με την σύζυγό του Amal Alamuddin, η οποία μάλιστα πρόσφατα υπερασπίστηκε σε μια υπόθεση ως νομικός σύμβουλος την κυβέρνηση της Αρμενίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, μπαίνει ενεργά σε μια ανθρωπιστική προσπάθεια με διεθνές αντίκτυπο. Έναν αιώνα μετά από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, και στα πλαίσια της πρωτοβουλίας “100 lives” θεσπίστηκε το βραβείο, “Aurora Prize for Awakening Humanity” ως ένα κίνητρο για την συμβολή ατόμων και οργανισμών σε πράξεις ανθρωπισμού και προσφοράς. Ο κορυφαίος ηθοποιός είναι εκείνος που όχι μόνο θα προεδρεύσει της επιτροπής για το βραβείο, μαζί με τον νομπελίστα και ακτιβιστή Elie Wiesel, αλλά και εκείνος που θα το απονείμει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ερεβάν της Αρμενίας, τον Απρίλιο του επόμενου χρόνου.

Μάλιστα σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε χαρακτηριστικά: «Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με την πρωτοβουλία 100 LIVES καθώς έχει κοινή αποστολή με το δικό μου ίδρυμα, Not On Our Watch, που στοχεύει αφενός στο να επικεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον στις επιπτώσεις των γενοκτονιών και αφετέρου να συγκεντρώσει πόρους προκειμένου να μπει ένα τέλος στις μαζικές κτηνωδίες σε όλο τον κόσμο».

Η πρωτοβουλία 100 LIVES δημιουργήθηκε από τους διεθνής επιχειρηματίες και φιλάνθρωπους, Ruben Vardanyan και Noubar Afeyan και τον ανθρωπιστή Vartan Gregorian, προκειμένου να αναδειχθεί ο αντίκτυπος της Γενοκτονίας των Αρμενίων και πώς αρκετοί από τους επιζήσαντες οι οικογένειές τους συνέχισαν τη ζωή τους με επιτυχία, συνεισφέροντας σημαντικά στον παγκόσμιο πολιτισμό, τις τέχνες, τον αθλητισμό, τις επιστήμες και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Αρμενίων, 1915 - 1923, έχασαν τη ζωή τους 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι.


O George Clooney με την σύζυγό του Αmal μαζί με τον Ruben Vardanyan, επιχειρηματία και συνιδρυτή του 100 LIVES.

 

 

Πηγή: myself.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι