Menu

Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών τιμά τα θύματα των Οθωμανών στις αρχές του 20ού αιώνα

Φόρο τιμής στα θύματα των Οθωμανών των αρχών του 20ού αιώνα αποτίει την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, σε Αθήνα και Πιερία, το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Γενοκτονιών της 9ης Δεκεμβρίου.

Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών που απαρτίζεται από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή, την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και την Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, διοργανώνει δύο εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους λαούς που έπεσαν θύματα Γενοκτονίας και να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την αναγνώριση και την αποτροπή τέτοιου μεγέθους εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιείται στην Αθήνα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης» του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), και έχει θέμα «Ο Ραφαέλ Λέμκιν και ο αγώνας για τα δικαιώματα της ανθρωπότητας». Κύριοι ομιλητές θα είναι ο Βασίλης Αλεξανδρής, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ο Νίκος Λυγερός, στρατηγικός σύμβουλος.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων των Γενοκτονιών, την 9η Δεκεμβρίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκδήλωση του Δικτύου, στην Ένωση Ποντίων Πιερίας στην Κατερίνη. Θέμα της εκδήλωσης θα είναι «Πέντε κινήσεις για μια σιωπή».

Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων, «το Δίκτυο καλεί τους πολίτες σε συμπαράταξη στον υπέρτατο αγώνα για το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα στη ζωή, αγώνα που μπορεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σ’ όσους πραγματοποίησαν ή σχεδιάζουν νέες Γενοκτονίες, ότι οι λαοί είναι εδώ, όχι μόνο απαιτώντας απ’ αυτούς να λογοδοτήσουν στην ανθρωπότητα για τα εγκλήματά τους, αλλά και για να αποτρέψουν ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον».

 

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι