Menu

Υπογράφονται διμερείς συμφωνίες με την Αρμενία

Διμερείς συμφωνίες αναμένεται να υπογραφούν μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Αρμένιου Προέδρου Serzh Sargsyan στην Κύπρο στις 15 και 16 Μαρτίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
 
Όπως αναφέρεται ο Πρόεδρος της Αρμενίας θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, το απόγευμα της 15ης Μαρτίου.
 
«Οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ΄ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών» προστίθεται.
 
Ακολούθως θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, ενώ αργότερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει επίσημο δείπνο, στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμή του Προέδρου της Αρμενίας.
 
«Στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο Προέδρων αναμένεται να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες μεταξύ των Κύπρου και Αρμενίας», αναφέρεται.
 
Στις 16 Μαρτίου, θα τελέσουν μαζί τα αποκαλυπτήρια Πέτρινου Σταυρού - δώρο του λαού της Αρμενίας, που αποτελεί σύμβολο της φιλίας μεταξύ των Αρμενίων και των Κυπρίων - σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το οίκημα της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών που λειτουργεί ως υπαίθριο Μουσείο.
 
Την ίδια μέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Αρμενίας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ και θα επισκεφθεί το Μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της Αρμενικής Γενοκτονίας, στο σχολείο Nareg, στη Λευκωσία.
 
Θα έχει, επίσης συνάντηση με μέλη της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων, στη Λευκωσία.
 
Θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της 16ης Μαρτίου.
 
 
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Διαβάστε περισσότερα...

Επίσημη επίσκεψη Προέδρου Αρμενίας στην Κύπρο

Στην Κύπρο για επίσημη διήμερη επίσκεψη φτάνει στις 15 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν.

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας θα είναι ομιλητής σε διάλεξη που διοργανώνει την Τετάρτη, 16 Μαρτίου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα “Η πολιτική ατζέντα της Αρμενίας κατά την 25η επέτειο της Ανεξαρτησίας”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, χαιρετισμούς στη διάλεξη θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Εκπρόσωπος της Αρμενικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Βαρτκές Μαχτεσιάν.

Η διάλεξη θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Β108 του Κτηρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου “Αναστάσιος Γ. Λεβέντης”, στην Πανεπιστημιούπολη, στις 4 το απόγευμα.

Μετά το πέρας της ομιλίας του Προέδρου της Αρμενίας θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, ενώ θα υπάρχει μετάφραση στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι