Menu

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε ξανά για Γενοκτονία των Αρμενίων

Κι απέτισε φόρο τιμής στα θύματα

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, έκανε λόγο για Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, επαναλαμβάνοντας για δεύτερη φορά τον όρο που οι Τούρκοι δεν θέλουν να ακούν ούτε για αστείο.

Ο Ποντίφικας μαζί με επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αρμενία έκαναν δέηση για τους 1,5 εκατομμύριο Αρμένιους Χριστιανούς που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των κτηνωδιών από τις Οθωμανικές δυνάμεις το 1915.

Πέρυσι, αντίστοιχες δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Άγκυρας η οποία επιμένει πως οι νεκροί ήταν μέρος της εμφύλιας διαμάχης στο περιθώριο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία είναι ήδη ιδιαίτερα ενοχλημένη από την απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου να αναγνωρίσει ως γενοκτονία την σφαγή των Αρμενίων, ένα ψήφισμα που έχει προκαλέσει «ρήγμα» στις συνήθως καλές διπλωματικές σχέσεις Βερολίνου και Άγκυρας.

 

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA / OSSERVATORE ROMANO / ANDREW MEDICHINI

 

 

Πηγή: athensvoice.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι