Menu

Βερολίνο κατά Άγκυρας για τις φραστικές επιθέσεις εναντίον Γερμανών βουλευτών

Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει την Τρίτη 7 Ιουνίου, ο Τούρκος επιτετραμμένος στο Βερολίνο μετά τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι σε βάρος των Γερμανών βουλευτών οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στις 2 Ιουνίου.

Ο επιτετραμμένος της Άγκυρας κλήθηκε στο γερμανικό ΥΠΕΞ «για μια συζήτηση» γύρω από «τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τις αντιδράσεις στο ψήφισμα της Μπούντεσταγκ για την Αρμενία», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βερολίνου.

Στη συζήτηση αυτή επισημάνθηκε ότι «οι πρόσφατες δηλώσεις για τους Γερμανούς βουλευτές δεν συνάδουν με τις κατά παράδοση στενές σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας» και ότι είναι «ακατανόητες», φέρεται να δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο θέμα αναφέρθηκε την Τρίτη και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τους Γερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής ότι στηρίζουν την «τρομοκρατία» και ότι θα έπρεπε να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί η καταγωγή τους.

«Οι βουλευτές στην Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου της Γερμανίας εκλέγονται ελεύθερα χωρίς εξαίρεση και οι κατηγορίες και οι δηλώσεις που έγιναν από την τουρκική πλευρά είναι ακατανόητες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ.

Ορισμένοι βουλευτές, όπως και ο επικεφαλής των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, υποστηρίζουν ότι έχουν δεχτεί απειλές για τη ζωή τους, κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να τους παράσχει προστασία.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι