Menu

Καμπάνα της UEFA σε παράγοντα της Καραμπάχ για το μήνυμα μίσους κατά των Αρμενίων

Τον αποκλεισμό του Αζέρου Νουρλάν Ιμπραχίμοφ, υπεύθυνου επικοινωνίας του συλλόγου της Καραμπάχ, από οτιδήποτε σχετίζεται με το ποδόσφαιρο μέχρι την ολοκλήρωση της πειθαρχικής έρευνας σε βάρος του, ζήτησε η UEFA. Αιτία ένα μήνυμα μίσους κατά των Αρμενίων με αφορμή τη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Θάνατος σε όλους τους Αρμένιους, νέους και γέρους, χωρίς διακρίσεις» φέρεται να έγραψε ο Νουρλάν Ιμπραχίμοφ στο Facebook.

Η UEFA στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο ποδοσφαιρικός παράγοντας ερευνάται για την πιθανή παραβίαση δύο βασικών κανονισμών, της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς και της απαγόρευσης οποιασδήποτε ρατσιστικής ενέργειας και διάκρισης.

Ήδη από το Σάββατο η Αρμενική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FFA) ζήτησε τον αποκλεισμό της Καραμπάχ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, υποστηρίζοντας ότι ο διευθυντής επικοινωνίας της Καραμπάχ δικαιολόγησε και τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία.

Ο σύλλογος των Αζέρων, ο οποίος ιδρύθηκε το 1951 στην πόλη Άγκνταμ, μετακόμισε στο Μπακού αφότου το Ναγκόρνο Καραμπάχ πέρασε στον έλεγχο των Αρμενίων, το 1993.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι