Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελιγμός-απάτη της Τουρκίας για την αρμενική γενοκτονία!

Ένας λιγότερο περιγραφικός αλλά εξίσου αντιπροσωπευτικός της είδησης που ακολουθεί τίτλος, θα μπορούσε να είναι «ο Εγκεμέν-εφέντη σε νέες περιπέτειες»!

Ο απίθανος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγκίς, κατάφερε και βρήκε την «απόλυτη λύση» που θα ρίξει… άπλετο φως στη Γενοκτονία των Αρμενίων! Πρότεινε στη Γερμανία, ο… αθεόφοβος, να ανοίξει τα αρχεία της εκείνης της περιόδου, ώστε να «φωτιστούν» όλες οι πτυχές του εγκλήματος των Νεοτούρκων του αιμοσταγούς «πατερούλη» των Τούρκων, Κεμάλ Ατατούρκ.

Η είδηση αναρτήθηκε στη διαδικτυακή πύλη της γερμανικής εφημερίδας «Welt» και αναπαρήχθη από τον τουρκικό Τύπο. Η φοβερή δικαιολογία του Μπαγκίς ήταν ότι οι Γερμανοί, εκείνη την εποχή, ήταν «ισχυρός σύμμαχος» των Αρμενίων, οπότε η διάθεση των αρχείων στους ιστορικούς θα βοηθήσει την έρευνα για το ζήτημα. Λες και ντοκουμέντα για την αγριότητα των σφαγέων του Κεμάλ διαθέτουν μόνο οι Γερμανοί στα αρχεία τους και όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το ζήτημα είχαν εξ υπαρχής ως κίνητρο το να βλάψουν την εικόνα της σύγχρονης Τουρκίας και του ιδρυτή της ως σύγχρονου κράτους, ότι απέμεινε δηλαδή από τα ερείπια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την οποία φιλοδοξούν να ανασυστήσουν, έστω ως σφαίρα προνομιακής πρόσβασης – επιρροής οι Νεοθωμανοί…

Στις αστείες εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα ήρθαν να προστεθούν και οι δημόσιες ευχαριστίες του Ερντογάν προς το Αζερμπαϊτζάν για την υποστήριξη της χώρας της Κεντρικής Ασίας στη διένεξη με τη Γαλλία για την ψήφιση νόμου αναφορικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων. Βέβαια, το Αζερμμπαϊτζάν είναι μια χώρα η οποία δεν θέλει να βλέπει τους Αρμένιους ούτε… ζωγραφιστούς, δεδομένης της διένεξης – και του πολέμου στο παρελθόν – για τον θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Άρα τα κίνητρα του Μπακού (πρωτεύουσα της χώρας), απέχουν πολύ από το να ταυτιστούν με την αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας

Επιστρέφοντας όμως στην εκπληκτική πρόταση του Εγκεμέν Μπαγκίς για τα γερμανικά αρχεία, να υποβάλουμε ένα ερώτημα το οποίο θα εξηγήσει τον λόγο που οδηγεί στο να θεωρούμε την πρόταση όχι και πολύ σοβαρή αν όχι ύποπτη: Θυμόμαστε καλά από… το μάθημα της Ιστορίας, ότι την περίοδο εκείνη οι Γερμανοί διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις με την Τουρκία; Οι Γερμανοί δεν ήταν τότε σύμβουλοι του Τουρκικού Στρατού; Η Τουρκία δεν είχε συνταχθεί με τις Κεντρικές Αυτοκρατορίες κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο; Και γενικότερα περί της γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Τουρκία: Θυμόμαστε καλά ότι παραδοσιακά οι Γερμανοί επεδίωκαν να κατασκευάσουν, μέσω Τουρκίας, σιδηροδρομική γραμμή μέχρι τη Βαγδάτη στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Βρετανική Αυτοκρατορία που είχε θαλάσσια πρόσβαση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, την εποχή που η γεωστρατηγική της σημασία άρχιζε να εκτοξεύεται;
Πηγή: defence-point.gr
Armenian Portal ©