Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forza.........Αρμενικάρα.......!!!!!!!!!

бизнес шаблоны joomla
игры для android
обзоры смартфонов на андроид

Η Αρμενική Αθηνών είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται στο ερασιτεχνικό Αθηνών στην Γ΄κατηγορία,όμως με τις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής μάλλον θα είναι από τις ομάδες που θα ανέβουν κατηγορία.Σε 5 παιχνίδια που έχει δώσει  είναι αήττητη με μία μόνο ισοπαλία μέχρις στιγμής!

Οι παίκτες που φοράνε την φανέλα τις ομάδας δηλώνουν ότι είναι μια οικογένεια και να μην ξεχνάμε ότι δεν πληρώνονται απλά το κάνουν από αγάπη στο ποδόσφαιρο και βέβαια προς την ομάδα!Ένας από αυτούς είναι ο Δεληγιάννης Κώστας o 21 χρονών επιθετικός  που ενσωματώθηκε στην ομάδα στην αρχή τις σεζόν και έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα εξάλλου μέχρι στιγμής έχει πετύχει 4 γκολ και μάλλον θα συνεχίσει να πετυχαίνει και άλλα.

ΙΣΤΟΡΊΑ ΣΥΛΛΌΓΟΥ

ΙΔΡΥΣΗ
Ο πρώτος πυρήνας της Ένωσης Αρμενίων Αθλητών – Χομενετμέν δημιουργήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο του 1918. Αρμένιοι που είχαν καταφύγει στα δυτικά παράλια της Τουρκίας, διωγμένοι από τις πατρογονικές εστίες τους μετά την αποτρόπαιη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915, ίδρυσαν το Χομενετμέν με σκοπό να ενώσουν και να εξυψώσουν το ηθικό των νέων που είχαν επιζήσει από την γενοκτονία. Έδρασε στην Πόλη και στις γύρω επαρχίες μέχρι το 1922, οπότε και ανέστειλε τη δράση της στην Τουρκία μετά τα συνταρακτικά γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής.

 

ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Αρμένιοι, από την ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και της Κιλικίας εκδιώχθηκαν και κατέφθασαν σε πολλές χώρες όπου δημιούργησαν νέους πυρήνες του Χομενετμέν, με πρώτο τους μέλημα τη φροντίδα των ορφανών αρμενοπαίδων, την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης και την ηθική ανύψωση των προσφύγων συμπατριωτών τους μέσα από τον προσκοπισμό και τις αθλοπαιδιές. Μία νέα φάση είχε αρχίσει στην ιστορία των Αρμενιών, αυτή της Διασποράς.
Στις δραστηριότητες εκείνων των πρώτων χρόνων συμπεριλαμβάνονταν συγκεντρώσεις των μελών, ομιλίες, εκδηλώσεις, εκδρομές προσκόπων, κατασκηνώσεις και αθλητικές διοργανώσεις.
Με το πέρασμα των χρόνων οι Αρμένιοι της διασποράς εξαπλώθηκαν σε όλες τις γωνιές της γης.
Αν μιλήσουμε και με τη γλώσσα των αριθμών, το ΧΟΜΕΝΕΤΜΕΝ σήμερα λειτουργεί σε 24 χώρες στη διασπορά και στην Αρμενία και έχει 98 παραρτήματα με 24.360 μέλη.

 

ΑΡΜΕΝΙΑ

Το 1991 το όνειρο της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Αρμενίας έγινε πραγματικότητα. Το Χομενετμέν αρχίζει την λειτουργία του στην πατρίδα, ιδρύοντας προσκοπικές ομάδες.
Στις 29 Μαίου του 1995 οι πρόσκοποι Χομενετμέν της Αρμενίας (H.A.S.K) αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τη Αρμενίας ως ο επίσημος φορέας του προσκοπισμού στην χώρα.
Στις 17 Απριλίου του 1997, το H.A.S.K γίνεται επίσημο μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσκόπων.
Σήμερα το H.A.S.K διατηρεί 12 και πλέον παραρτήματα στην Αρμενία.

 

ΧΟΜΕΝΕΤΜΕΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας είναι και το ΧΟΜΕΝΕΤΜΕΝ της Ελλάδας .Το 1924, ιδρύθηκε η Κεντρική Επιτροπή της Ένωσης Αρμενίων Αθλητών Ελλάδος και σταδιακά δημιουργήθηκαν τα κατά τόπους παραρτήματα της Ένωσης σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Συγγρού, Μαρούσι, Ταμπούρια, Νέο Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Καρέα-Καισαριανή, Μυτιλήνη, Ηράκλειο Κρήτης και Ρέθυμνο, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και στο κέντρο της Αθήνας. Γίνονταν ετήσιες συναντήσεις μεταξύ των μελών των διαφόρων παραρτημάτων αρχής γενομένης τον Απρίλιο του 1926. Παράλληλα, διοργανώνονταν και ετήσιοι αθλητικοί αγώνες για του μαθητές των σχολείων της παροικίας.
Μετά από μια γόνιμη περίοδο, πλούσια σε δραστηριότητες, η ΑΡΜΕΝΙΚΗ αναγκάστηκε να αναστείλει τη δράση του στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με τη λήξη του πολέμου ξεκίνησε εκ νέου η δραστηριότητα της Ένωσης.
Από τη δράση των τελευταίων δεκαετιών αξίζει να μνημονεύσουμε τις ακόλουθες διοργανώσεις που είχαν παναρμενικό χαρακτήρα:
Συμμετοχή σε Παναρμενικούς Αγώνες του Χομενετμέν στο Λος Άντζελες (1993) και την Ουάσιγκτον (1997) των Η.Π.Α με ομάδες μπάσκετ ,βόλλευ και ποδοσφαίρου.
Την διοργάνωση στην Αθήνα των Έβδομων Παναρμενικών Αθλητικών Αγώνων του Χομενετμέν το 2005.
Κατασκηνώσεις Αρμενίων προσκόπων με συμμετοχή από τις παροικίες πολλών χωρών του κόσμου έγιναν το 1978 στον Κάλαμο και το 1990 στον Άγιο Ανδρέα Αττικής και τα τελευταία χρόνια στην Αρμενία.
Το 1982 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο της Ένωσης Αρμενίων Αθλητών με συμμετοχή αποστολών από πολλές παροικίες του κόσμου. Στη διάρκεια αυτού του συνεδρίου συντάχθηκε το καταστατικό των σωμάτων των προσκόπων. Ακολούθησαν άλλα δύο παγκόσμια συνέδρια το 1983 και το 1987.
Συμμετοχή στους Παναρμενικούς Αγώνες που διοργανώνονται στο Ερεβάν της Αρμενίας κάθε τέσσερα χρόνια (το 2003 και το 2007 με ομάδες μπάσκετ ανδρών , γυναικών και σκάκι).

 

ΑΡΜΕΝΙΚΗ Αθήνας – Νέας Σμύρνης

Το 1923 ιδρύθηκε στην Αθήνα, η πρώτη προσκοπική ομάδα ενώ το 1924 ακολούθησε το αθλητικό σκέλος, η Ένωση Αρμενίων Αθλητών που είναι ευρύτερα γνωστή ως ΑΡΜΕΝΙΚΗ.
Έδρα του παραρτήματος, είναι από το 1963 το γήπεδο Αρακελιάν-Γκιουντενιάν που συστεγάζεται με τα Σχολεία του Αρμενικού Κυανού Σταυρού στο Νέο Κόσμο. Το Παράρτημα της Αθήνας-Νέας Σμύρνης έχει ομάδα ποδοσφαίρου από το 1924, ανδρική ομάδα μπάσκετ από το 1950, γυναικεία ομάδα μπάσκετ από το 1952, κολυμβητικό τμήμα από το 1977, ομάδα σκακιού από το 2003 και προσκοπικές ομάδες από το 1923. Οι ομάδες συμμετέχουν στα πρωταθλήματα που διοργανώνουν οι ομοσπονδίες της περιοχής στην οποία εδρεύουν, ενώ στο παρελθόν οι καλύτεροι αθλητές του Χομενετμέν συμμετείχαν στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας.
Αριθμεί συνολικά 400 μέλη, εκ των οποίων 100 πρόσκοποι, 200 αθλητές και 180 απλά μέλη.
Ο σκοπός που ενώνει τα μέλη της ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ στην Αθήνα, στην Ελλάδα, στον Κόσμο , είναι πάνω-κάτω ίδιος μ’αυτόν που είχαν οι πρώτοι ιδρυτές του Χομενετμέν 90 χρόνια πριν και που συγκεντρώνεται στην φράση

 

ΕΞΥΨΩΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΥΨΩΣΕ


καλή άνοδο!!!!

 

Περισσότερα...

Πηγή: gatonix.blogspot.com

Armenian Portal ©