Menu

Ψήφισμα

Στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ζαβαριάν στη Νίκαια, η Γενική Συνέλευση των αιρετών αντιπροσώπων της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδος. Συμμετείχε το σύνολο των λαϊκών και κληρικών αντιπροσώπων από ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι αφού άκουσαν τον απολογισμό του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου υπό την Προεδρία του ιατρού κ. Αρμέν Ντεριάν, απεφάσισαν να απευθύνουν το παρόν ομόφωνο ψήφισμα στον αξιότιμο κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

· Τα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν στο λεκανοπέδιο υπό την εποπτεία του Κεντρικού Συμβουλίου, έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή τους, λόγω της μη καταβολής των μισθών των διδασκάλων της αρμενικής γλώσσας και ιστορίας από το Υπουργείο Παιδείας κατά την τελευταία διετία.

· Η ίδια η κοινότητα, έχει εξαντληθεί οικονομικά, καθώς παρά την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση των μελών της, συνεχίζει να καταβάλει τους μισθούς ολόκληρου του βοηθητικού προσωπικού των σχολείων και να επωμίζεται τις δαπάνες αγοράς και συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων, των σχολικών αυτοκινήτων, εποπτικών μέσων διδασκαλίας κλπ.

· Μέχρι σήμερα τα σχολεία παρέμειναν όρθια χάρη στην αυτοθυσία των διδασκάλων, τη βοήθεια των γονέων και τις άοκνες προσπάθειες των υπευθύνων της κοινότητας για την ανεύρεση προσωρινών λύσεων ανακούφισης.

· Οι επανειλημμένες οχλήσεις μας τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας, όσο και προς το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι στιγμής έχουν μείνει χωρίς αποτέλεσμα, παρά τις εκάστοτε περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

· Η συνέχιση της παρούσας κατάστασης θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων μας, γεγονός που θα συγκλονίσει ολόκληρη την Ελληνοαρμενική παροικία, με ανάλογο αντίκτυπο σε ολόκληρη την αρμενική διασπορά.

Εν όψει των ανωτέρω, η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδος:

1. Απευθύνει έκκληση προς τον αξιότιμο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, να προβεί στην ταχεία αντιμετώπιση του χρονίζοντος πλέον αυτού προβλήματος, με την καταβολή όλων των δεδουλευμένων των προηγουμένων ετών και την εφεξής κανονική πληρωμή των απλήρωτων διδασκάλων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.

2. Αναθέτει στο προεδρείο του νεοεκλεγέντος Κεντρικού Συμβουλίου, καθώς και στον Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων της Ελλάδος, να παραδώσουν ιδιοχείρως το παρόν ομόφωνο ψήφισμα στον αξιότιμο κ. Υπουργό Παιδείας, αναπτύσσοντας τις  επιπτώσεις του τεραστίου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

Ο Πρόεδρος της Γεν. Συνέλευσης                          Ο Μητροπολίτης των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος
Πηγή: azador.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι

Newsletter