Menu

Συριανή φιλοξενία για τ' Αρμενάκια

Η ομορφιά της ζωής μέσα από τα συντρίμμια του πολέμου. Η χαρά και το χαμόγελο όταν μάλιστα πρόκειται για παιδιά που έχουν βιώσει την απώλεια και έχουν περάσει δοκιμασίες σε τόσο τρυφερή ηλικία.

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος προσπαθεί να μετριάσει τον πόνο και να δώσει μια ελπίδα σε ορφανά πολέμου και παιδιά αναπήρων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ με τη 10ήμερη εκδρομή που διοργανώνει κάθε χρόνο στη χώρα μας τα τελευταία 16 χρόνια.

Ετσι και φέτος, 22 παιδιά -ηλικίας 12 με 15 ετών- από την πρωτεύουσα, το Στεπαναγκέρτ, αλλά και από χωριά της χώρας βρέθηκαν στην Ελλάδα, μια μακρινή για εκείνα χώρα, επισκέφτηκαν την Ακρόπολη, το μουσείο της και περιηγήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στον Πειραιά ξεναγήθηκαν με τρενάκι! Τις μέρες που έμειναν στην Αττική, φιλοξενήθηκαν στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας. Τα παιδιά ταξίδεψαν και στη Σύρο, όπου θα φιλοξενηθούν μέχρι μεθαύριο στο χωριό Κίνι.

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα έχουν τη δυνατότητα να αντικρίσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους τη θάλασσα, να κολυμπήσουν και να χαρούν τον ήλιο, να επισκεφτούν την Ερμούπολη αλλά και άλλες περιοχές του νησιού. Τη διαμονή και ξενάγησή τους έχει αναλάβει ο καλλικρατικός Δήμος Σύρου - Ερμούπολης (μέχρι πέρυσι Δήμος Ανω Σύρου).

«Φέτος έγινε στο νησί εκδήλωση εορτασμού για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν. Αν και το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει εκλεγμένο από το λαό πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκλεγμένη κυβέρνηση, δεν έχει αναγνωριστεί από κανέναν διεθνή οργανισμό ή χώρα και εξακολουθεί να θεωρείται τμήμα του Αζερμπαϊτζάν», τονίζει ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, Χατζίκ Χατζατουριάν. Ναυ. Καρ.

*Διήμερο με νότες, «Παλαιά Μουσική στον Αγιο Παύλο» με τίτλο Melancholia, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα, Αθήνα, από το σύνολο Ex Silentio με ήχους από τη Βρετανία και τη Γαλλία. Δύο προγράμματα βασισμένα στη «μελαγχολία», όπως αυτή ενέπνευσε και ερμηνεύτηκε από πολυάριθμους συνθέτες της εποχής. Συνδεόμενη με το φιλοσοφικό στοχασμό, η μελαγχολική διάθεση αποτελούσε μια αρετή των πνευματικών ανθρώπων κατά την Αναγέννηση και το μπαρόκ με μεγάλη επίδραση στη μουσική και στην ποίηση. Εργα των Henry Purcell και John Dowland μαζί με αγγλικούς χορούς του 17ου αιώνα συνθέτουν το αφιέρωμα στη βρετανική μουσική (23/9), ενώ μουσική του Guillaume de Machaut καθώς και γαλλικά κοσμικά τραγούδια και άριες της Αναγέννησης και του μπαρόκ, χαρακτηρίζουν τη δεύτερη συναυλία αφιερωμένη στη γαλλική μουσική (24/9). Την καλλιτεχνική επιμέλεια της σειράς έχει ο Δημήτρης Κούντουρας.

 

Πηγή: enet.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι