Menu

Οι Αρμένιοι της Τουρκίας απορρίπτουν τα τούρκικα ονόματα και γίνονται χριστιανοί

Οι Αρμένιοι της επαρχίας Tundjeli στην Τουρκία ίδρυσαν την «Ένωση της πίστης και της ενίσχυσης για τους Dersimi Αρμένιους».

Μετά από 8 μήνες προπαρασκευαστικών δραστηριοτήτων, η οργάνωση καταγράφηκε επισήμως πριν από μια εβδομάδα, αναφέρει ο δικτυακός τόπος ειδήσεων ‘Ermenihaber.am’.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης είναι ο 50χρονος πρώην δημοσιογράφος, Αρμένιος Selhattin Gyulteqi, ο οποίος άλλαξε το όνομά του πριν από 8 μήνες, παίρνοντας το αρμένικο όνομα Mihran Prgich και ασπάστηκε τον Χριστιανισμό απορρίπτοντας το μέχρι τώρα
όνομά του και το Ισλάμ.
Ο πρόεδρος της ένωσης λέει ότι τώρα με την ίδρυση της οργάνωσης, θα καταφέρουν να σώσουν την ταυτότητά τους. Η αποστολή της Ένωσης είναι να βαφτίσει 600 αρμενικές οικογένειες που ζουν στην Τουρκία για να σώσει την γλώσσα τους, τη θρησκεία και τον πολιτισμό.
Ειδικά μαθήματα εκμάθησης της αρμενικής γλώσσας θα οργανωθούν για τους Αρμενίους που δεν μιλούν αρμενικά.
Η οργάνωση θα ανακαλύψει επίσης, χαμένα αρμενικά νεκροταφεία, πολιτιστικά μνημεία, ορυχεία χρυσού, ενώ θα βρει χρηματοδοτική στήριξη και θα τα ανακτήσει.
"Ίδρυσα αυτή η οργάνωση με επτά φίλους μου. Δεν θέλω οι Dersimi Αρμένιοι να έχουν κουρδικά ή τα τουρκικά ονόματα. Δεν πρέπει να ζούμε κρύβοντας την ταυτότητά μας. Για 50 χρόνια ζούσα με τη θρησκεία των άλλων, τώρα είμαι χαρούμενος που βρήκα τον εαυτό μου," λέει ο Mihran Prgich.

Πηγή: Kalyterotera.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι