Menu

Αρμένικη επίσκεψη με 4-0 στη Σλοβακία

Την «χρυσή» ευκαιρία να περάσει πρώτη στον 2ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2012 πέταξε στα σκουπίδια η Σλοβακία, η οποία γνώρισε την ήττα με το βαρύ 4-0 από την Αρμενία και παρέμεινε στην τρίτη θέση του ομίλου. Στο άλλο παιχνίδι η Π.Γ.Δ.Μ. επικράτησε 1-0 της Ανδόρας.
Στην Σλοβακία, η Αρμενία με εκπληκτική εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε μια πολύ σπουδαία νίκη, έφτασε τους 14 βαθμούς και πλέον, ισοβαθμεί στην τρίτη θέση του ομίλου με την Σλοβακία. Το σκορ άνοιξε στο 57’ ο Μοβσισιάν, ενώ ο Μκιταριάν στο 70’ έκανε το 2-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Γκιαζαριάν σημείωσε το 3-0, ενώ το τελικό 4-0 έκανε ο Σαρκίσοφ στις καθυστερήσεις. 

Στο άλλο παιχνίδι η Π.Γ.Δ.Μ. επικράτησε 1-0 με τον Ιβανόφσκι να πετυχαίνει το ένα και μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Στο παιχνίδι που έγινε νωρίτερα ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Ιρλανδία. 


Τα αποτελέσματα

Ρωσία-Ιρλανδία 0-0 

ΠΓΔΜ-Ανδόρρα 1-0 
(59’ Ιβανόφσκι) 

Σλοβακία-Αρμενία 0-4 
(57’ Μοβσισιάν, 70’ Μκιταριάν, 80’ Γκιαζαριάν, 91’ Σαρκίσοφ) 

Η βαθμολογία (σε παρένθεση, ο αριθμός των ματς που έχουν δώσει) 

Ρωσία 17 (8) 
Ιρλανδία 15 (8) 
Σλοβακία 14 (8) 
Αρμενία 14 (8) 
ΠΓΔΜ 7 (8) 
Ανδόρα 0 (8) 

Η επόμενη αγωνιστική (7/10) 

Αρμενία-ΠΓΔΜ 
Σλοβακία-Ρωσία 
Ανδόρρα-Ιρλανδία

 

 

Πηγή: sporfm.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Αγώνας Ποδοσφαίρου Κυπέλλου Αρμενική - Αθηναίδα

Η ομάδα της αρμενικής με τα νέα της αποκτήματα - αστέρια παρουσιάζεται ενώπιον των φιλάθλων της στο πρώτο επίσημο αγώνα της περιόδου, χρειάζεται τη συμπαράσταση και την υποστήριξη όλων μας! Δείξτε έμπρακτα την αγάπη σας πρός την ομάδα...τη κυριακή όλοι στο γήπεδο!
Κυριακή, 11 Σεπτέμβρη · 10:00 π.μ. - 12.00 μ.μ.
Γήπεδο Βύρωνα  (Θέατρο Βράχων, Μελίνα Μερκούρη)
Διαβάστε περισσότερα...

Συριανή φιλοξενία για τ' Αρμενάκια

Η ομορφιά της ζωής μέσα από τα συντρίμμια του πολέμου. Η χαρά και το χαμόγελο όταν μάλιστα πρόκειται για παιδιά που έχουν βιώσει την απώλεια και έχουν περάσει δοκιμασίες σε τόσο τρυφερή ηλικία.

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος προσπαθεί να μετριάσει τον πόνο και να δώσει μια ελπίδα σε ορφανά πολέμου και παιδιά αναπήρων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ με τη 10ήμερη εκδρομή που διοργανώνει κάθε χρόνο στη χώρα μας τα τελευταία 16 χρόνια.

Ετσι και φέτος, 22 παιδιά -ηλικίας 12 με 15 ετών- από την πρωτεύουσα, το Στεπαναγκέρτ, αλλά και από χωριά της χώρας βρέθηκαν στην Ελλάδα, μια μακρινή για εκείνα χώρα, επισκέφτηκαν την Ακρόπολη, το μουσείο της και περιηγήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στον Πειραιά ξεναγήθηκαν με τρενάκι! Τις μέρες που έμειναν στην Αττική, φιλοξενήθηκαν στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας. Τα παιδιά ταξίδεψαν και στη Σύρο, όπου θα φιλοξενηθούν μέχρι μεθαύριο στο χωριό Κίνι.

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα έχουν τη δυνατότητα να αντικρίσουν για πρώτη φορά στη ζωή τους τη θάλασσα, να κολυμπήσουν και να χαρούν τον ήλιο, να επισκεφτούν την Ερμούπολη αλλά και άλλες περιοχές του νησιού. Τη διαμονή και ξενάγησή τους έχει αναλάβει ο καλλικρατικός Δήμος Σύρου - Ερμούπολης (μέχρι πέρυσι Δήμος Ανω Σύρου).

«Φέτος έγινε στο νησί εκδήλωση εορτασμού για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν. Αν και το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει εκλεγμένο από το λαό πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκλεγμένη κυβέρνηση, δεν έχει αναγνωριστεί από κανέναν διεθνή οργανισμό ή χώρα και εξακολουθεί να θεωρείται τμήμα του Αζερμπαϊτζάν», τονίζει ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, Χατζίκ Χατζατουριάν. Ναυ. Καρ.

*Διήμερο με νότες, «Παλαιά Μουσική στον Αγιο Παύλο» με τίτλο Melancholia, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα, Αθήνα, από το σύνολο Ex Silentio με ήχους από τη Βρετανία και τη Γαλλία. Δύο προγράμματα βασισμένα στη «μελαγχολία», όπως αυτή ενέπνευσε και ερμηνεύτηκε από πολυάριθμους συνθέτες της εποχής. Συνδεόμενη με το φιλοσοφικό στοχασμό, η μελαγχολική διάθεση αποτελούσε μια αρετή των πνευματικών ανθρώπων κατά την Αναγέννηση και το μπαρόκ με μεγάλη επίδραση στη μουσική και στην ποίηση. Εργα των Henry Purcell και John Dowland μαζί με αγγλικούς χορούς του 17ου αιώνα συνθέτουν το αφιέρωμα στη βρετανική μουσική (23/9), ενώ μουσική του Guillaume de Machaut καθώς και γαλλικά κοσμικά τραγούδια και άριες της Αναγέννησης και του μπαρόκ, χαρακτηρίζουν τη δεύτερη συναυλία αφιερωμένη στη γαλλική μουσική (24/9). Την καλλιτεχνική επιμέλεια της σειράς έχει ο Δημήτρης Κούντουρας.

 

Πηγή: enet.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι