Menu

Κραυγή ανθρωπιάς και ελευθερίας από τη φυλακή

Ο κρατούμενος συγγραφέας και ακτιβιστής Ραγκίπ Ζαράκογλου στέλνει μήνυμα προς την τουρκική Βουλή.

Ο κρατούμενος συγγραφέας και ακτιβιστής Ραγκίπ Ζαράκογλου στέλνει μήνυμα προς την τουρκική Βουλή. Συγγραφέας και εκδότης στην Τουρκία, βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακές υψίστης ασφάλειας από τις 28/10/2011 μαζί με τον γιο του, Ντενίζ Ζαράκογλου, με την κατηγορία υποστήριξης του Αυτονομιστικού Κουρδικού Κινήματος (KCK). Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών έχει υποστεί αλλεπάλληλες διώξεις λόγω των αγώνων του υπέρ των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και της έκδοσης πολλών βιβλίων στην Τουρκία για τις Γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.

Υπόμνημα
O Ρ. Ζαράκογλου συνέταξε υπόμνημα στη φυλακή, όπου αναφέρει: Ενώ πλησιάζει η επέτειος των εκατό χρόνων της Γενοκτονίας του 1915, η πολιτική άρνησης του τουρκικού κράτους συνεχίζεται και υπαινίσσεται, διά της άρνησης αυτής, μια αντίληψη του είδους «αν χρειαστεί, μπορούμε να το ξανακάνουμε» (...)

Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίσει το παρελθόν και τον εαυτό της. Αυτό δεν είναι μόνο μια ηθική αναγκαιότητα απέναντι στα θύματα αλλά και μια αναπόφευκτη αναγκαιότητα για μια κάθαρση της κοινωνίας μας που θα την καταστήσει υγιή. Πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα πως η Τουρκία, που είναι η κυριότερη κληρονόμος του οθωμανικού κράτους, ζητεί επίσημα συγνώμη για τη Γενοκτονία του 1915 και για όλες τις πολιτικές εκτοπισμού, «βίαιου σωφρονισμού» και αφομοίωσης που ακολούθησαν, προξενώντας μαζικές καταστροφές και απώλειες σε διάφορους γηγενείς πληθυσμούς.

Αυτό δεν θα πρέπει να γίνει στα Κοινοβούλια άλλων χωρών, αλλά στη Βουλή της Τουρκίας. Πρέπει να ζητήσει συγνώμη για το βαρύ αυτό έγκλημα αλλά και για όλα τα παρεμφερή εγκλήματα «εθνοκαθάρσεων», που υπήρξαν συνέχεια του πρώτου, σε ποικίλα επίπεδα εφαρμογής. Η δε συγνώμη πρέπει να 'ναι όχι μόνο απέναντι στα θύματα των εγκλημάτων αυτών, αλλά και προς όλους τους πολίτες της εν γένει.

 

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα Απομακρύνει τα Αρμενικά Στρατεύματα από το Κοσσυφοπέδιο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

 

Ο υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Seyran Ohanian επιβεβαίωσε ότι η χώρα του ολοκληρώνει μετά από οκτώ χρόνια τη συμμετοχή της στην ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο.

Η στρατιωτική δύναμη της Αρμενίας αποτελούμενη από μια ενισχυμένη διμοιρία των 35 ανδρών αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Ερεβάν, εξαιτίας της συνεχούς μείωσης του μεγέθους της Ελληνικής δύναμης της οποίας αποτελούσε μέρος.

Το Ελληνικό Τάγμα στο οποίο συμμετείχε η αρμενική δύναμη ήταν ανεπτυγμένο στο ανατολικό Κοσσυφοπέδιο και υπάγετο στην υπό Αμερικανική διοίκηση πολυεθνική Ταξιαρχία Ανατολής της KFOR.

Ο αρμένιος υπουργός επίσης δήλωσε ότι η Αρμενία είναι έτοιμη να επαναφέρει τα στρατεύματά της πίσω στο Κοσσυφοπέδιο, εάν ένα άλλο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ συμφωνεί να καλύψει τα έξοδα υποστήριξης τους, όπως έκανε μέχρι τώρα η Ελλάδα. Για το θέμα έχει ήδη λάβει σχετική προσφορά από την Ουγγαρία την οποία και εξετάζει.
Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, η Ουγγαρία έχει σήμερα 261 στρατιώτες στην περιοχή ενώ η Ελλάδα 204.
Σε ότι αφορά την Αρμενία η ανάπτυξη της δύναμης της στο Κοσσυφοπέδιο ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2004 και σηματοδότησε την πρώτη της στρατιωτική αποστολή στο εξωτερικό. Στη συνέχεια τα επόμενα χρόνια συμμετείχε με στρατιώτες στη δύναμη των ΗΠΑ στο Ιράκ καθώς και στη Διεθνή Δύναμη (ISAF) στο Αφγανιστάν. Ο αριθμός των Αρμενίων στρατιωτών που υπηρετούν στο Αφγανιστάν σχεδόν τριπλασιάστηκε σε περίπου 130 τον Ιούνιο του 2011.

Οι αποστολές αυτές κατέδειξαν τους αυξανόμενους στρατιωτικούς δεσμούς της Αρμενίας με το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένας ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ, δήλωσε το περασμένο καλοκαίρι ότι το Πεντάγωνο θα συνεχίσει να ενισχύει την αρμενική μονάδα του στρατού της, που παρέχει στρατιωτικό προσωπικό στις πολυεθνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
Η συμμετοχή της Αρμενίας στις ειρηνευτικές αυτές επιχειρήσεις προβλέπεται από το Ατομικό Σχέδιο Δράσης των Συνεταίρων (Individual Partnership Action Plan (IPAP)) που έχει συνταχθεί μεταξύ Γερεβάν και ΝΑΤΟ και ξεκίνησε το 2005. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η χώρα που παραδοσιακά ήταν εξαρτώμενη και είχε στενούς στρατιωτικούς δεσμούς με τη Ρωσία, πλέον καλείται στην εφαρμογή εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων της άμυνας στα δυτικά – Νατοϊκά πρότυπα.

Έχουμε λοιπόν μπροστά μας ένα χειροπιαστό παράδειγμα του πως επηρεάζεται από την κρίση και η στρατιωτική διπλωματία, που υποστηρίζει φυσικά με τον τρόπο της την εξωτερική πολιτική της χώρας. Είναι επίσης εντυπωσιακό του πόσο γρήγορα έρχονται τρίτοι να καλύψουν τα δημιουργούμενα κενά, από τους παίκτες που θέλουν να έχουν λόγο στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και φίλους στην περιοχή του Καυκάσου. Έτσι οι γεωπολιτικές ισορροπίες συνεχώς μεταβάλλονται και πάντα πρέπει να βρίσκεις τη θέση σου ανάλογα με τις συγκυρίες για να μπορείς να υποστηρίζεις τα εθνικά σου συμφέροντα. Το σήμερα το είδαμε πρέπει σύντομα να προετοιμαζόμαστε για το αύριο.

 

 

Πηγή: drougos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Armenian Genocide Museum - Institute Virtual Tour (Interactive 3D)

  • Κατηγορία VIDEOS
 
This presentation is in memory of more than 1.5 million Armenians who perished at the hands of the Ottoman Turks during the period of 1915-1922. The Armenian Genocide was the first genocide of the 20th Century.

Memco Inc. has dedicated this work to the Armenian people who have survived successive assaults and Genocide yet they continue to be.
Source: youtube.com
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι