Menu

Η Αθήνα κρύβει τουρκικές προβοκάτσιες στο Β. Αιγαίο

Του Κώστα Χαρδαβέλλα


Τουρκική ακταιωρός με τον αριθμό 308 στην πλώρη της το μεσημέρι της περασμένη Πέμπτης εφόρμησε ανενόχλητη στα ελληνικά ύδατα και προσπάθησε να εμβολίσει εν ψυχρώ περιπολικό του λιμεναρχείου Σαμοθράκης που ζητούσε από δύο τουρκικά αλιευτικά που ψάρευαν 4 μίλια από τη νησίδα Ζουράφα, να βγουν έξω από τα ελληνικά ύδατα.


Το γεγονός αυτό με εντολή από την Αθήνα δεν έχει εγγραφεί στα ημερολόγια συμβάντων λιμενικού και ναυτικού, σε μια προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να μην πάρει διαστάσεις αυτή η νέα προβοκατόρικη ενέργεια των Τούρκων ψαράδων, που είναι κατευθυνόμενοι από την Άγκυρα όπως πιστεύουν πολλοί στην περιοχή του Έβρου.

Είναι η 5η φορά μέσα σε ένα χρόνο που εμφανίζονται να δραστηριοποιούνται με προκλητικό τρόπο τουρκικά αλιευτικά μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας.

Ένα περίεργο γεγονός που έχει να κάνει με το φάρο που υπήρχε στη Ζουράφα ύψους 2 μέτρων, ο οποίος βρέθηκε πριν λίγες ημέρες κομμένος από τη βάση του (προφανώς με ανθρώπινη παρέμβαση) δημιουργεί συνθήκες «ατμόσφαιρας Ιμίων» στην περιοχή της Σαμοθράκης, γεγονός που έχει προκαλέσει συναγερμό στις υπηρεσίες της ΕΥΠ και του υπουργείου Εξωτερικών.

Κι ενώ η τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται στο Βόρειο Αιγαίο με απρόβλεπτές εξελίξεις, το μοναδικό περιπολικό του λιμενικού Αλεξανδρούπολης παραμένει παροπλισμένο από τις αρχές του 2011, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, με αποτέλεσμα μία τεράστια περιοχή στο Β.Αιγαίο να ελέγχεται μόνο από το περιπολικό της Σαμοθράκης.

Να σημειωθεί τέλος ότι, στη βραχονησίδα Ζουράφα ή Λαδοξέρα αναβλύζει εδώ και τρία χρόνια ένα μαύρο υγρό που έχει διαπιστωθεί ότι είναι πετρέλαιο.
Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαντί ταψιού

Τη συνταγή μάς έδωσε η Κναρίκ Ερτσενιάν

Δόση για περίπου δύο ταψιά

Υλικά για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι Νο.1

1 κουταλάκι αλάτι, 1 αυγό

Μια χουφτίτσα ψιλό

σιμιγδάλι, νερό

 

Υλικά για τη γέμιση

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

Τρία κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι γεμάτο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

1 κουταλάκι αλάτι

 

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτι και την αφήνουμε περίπου μία ώρα για να ξεκουραστεί. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε. Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο. Αφού ανοίξουμε το φύλλο το κόβουμε σε λωρίδες οριζόντια και κάθετα ώστε να σχηματιστούν μικρά τετραγωνάκια περίπου 3Χ3 εκατοστά. Παίρνουμε λίγη γέμιση (σε μέγεθος ενός φουντουκιού) και τη βάζουμε μέσα σε ένα τετραγωνάκι ζύμης. Αφού γεμίσουμε αρκετά τετραγωνάκια τα διπλώνουμε στα δύο πιάνοντας τις δυο αντικριστές πλευρές και ενώνοντάς τες στις δυο άκρες αφήνοντας κενό στο πάνω μέρος της ζύμης, σχηματίζοντας ένα βαρκάκι.

Λαδώνουμε ένα ταψί με καλαμποκέλαιο και τοποθετούμε τα «βαρκάκια» το ένα δίπλα στο άλλο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με όλη τη ζύμη και τη γέμιση. Για να ψήσουμε το μαντί βάζουμε μινερβίνη σε μερικά σημεία του ταψιού και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια βάζουμε κρεατόζουμο ή κοτόζουμο στο ταψί μέχρι να σκεπαστεί όλο το μαντί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιει όλο το ζουμί, οπότε είναι έτοιμο. Αν δεν καταναλώσουμε όλη την ποσότητα του φαγητού, μπορούμε πριν βάλουμε το ζουμί να το βγάλουμε από το φούρνο, να το χωρίσουμε σε μερίδες και να το καταψύξουμε.

 

Σερβίρισμα

Λιώνουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε σε στραγγιστό γιαούρτι. Ζεσταίνουμε στο μπρίκι δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο και ένα κουταλάκι κόκκινο πιπέρι. Σερβίρουμε το μαντί με το γιαούρτι και ρίχνουμε από πάνω το ζεσταμένο βούτυρο. Στην περίπτωση που έχουμε καταψύξει τα μαντί όταν θέλουμε να τα ψήσουμε βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με ένα κύβο βοδινού και αφού βράσει τα ρίχνουμε μέσα. Είναι έτοιμα περίπου σε 15 λεπτά ή αφού ανέβουν στην επιφάνεια του νερού. Σερβίρονται με τον ίδιο τρόπο.

 

 

Πηγή: armenika.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Τσικεφτέ

Τη συνταγή μάς έδωσε η Ναζίκ Μπαρσαμιάν

Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού ψαχνό

μοσχαρίσιο κρέας

1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλό πλιγούρι

1 μικρό κρεμμύδι ξερό

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

Αλάτι και κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Αλέθουμε το κρέας στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μία μάζα (σαν μαστίχα). Στη συνέχεια βρέχουμε με λίγο νερό το πλιγούρι, για ένα τέταρτο περίπου. Μετά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε για πέντε λεπτά το πλιγούρι και μόλις μαλακώσει βάζουμε μαζί το αλεσμένο κρέας και το κρεμμύδι, το οποίο έχουμε ψιλοκόψει. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία λεία μάζα και, όταν είναι έτοιμο, χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομματάκια (σαν μπουκίτσες ή κυβάκια). Τα στρώνουμε μέσα στην πιατέλα κι από πάνω τα πασπαλίζουμε με το μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει.

 

Υλικά για τη σαλάτα

3 ντομάτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι και κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε αλάτι και κόκκινο πιπέρι Δεν βάζουμε καθόλου λάδι στη σαλάτα. Παίρνουμε μια μπουκίτσα κρέας και τη συνοδεύουμε με τη σαλάτα μας.

 

 

Πηγή: armenika.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι