Menu

Σκελετοί αγνοουμένων Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων θαμμένοι σε τουρκική φυλακή

Τριάντα οκτώ (38) σκελετοί που βρέθηκαν στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ στην Τουρκία φαίνεται ότι ανήκουν σε φυλακισμένους Έλληνες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους αγνοουμένους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Την σοκαριστική πληροφορία μετέφερε στο Ευρωκοινοβούλιο, η Ευρωβουλευτής του ΔΥΣΥ και του....
ΕΛΚ, Ελένη Θεοχάρους.

Πριν από λίγο καιρό βρέθηκαν θαμμένοι 38 σκελετοί στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ με τρύπες στο κεφάλι από όπλο των 9 χλστ. Η ανακάλυψη αυτό προκάλεσε περισσότερα ερωτηματικά όταν μετά από εξετάσεις DNA αποκαλύφτηκε ότι οι σκελετοί αυτοί δεν ανήκαν ούτε σε Τούρκους αλλά ούτε και σε Κούρδους.

Επισημαίνεται ότι στις φυλακές του Ντιαρμπακίρ είχαν μεταφερθεί αριθμός ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974.

Οι ανακαλύψεις μαζικών τάφων στην Τουρκία έχει μετατραπεί σε ένα συνηθισμένο φαινόμενο που αποκαλύπτει την φρικιαστική πολιτική των μαζικών εκτελέσεων Κούρδων πολιτών και Τούρκων αντιφρονούντων των κυβερνήσεων της δεκαετίας του 1990.

Όμως η αποκάλυψη ότι 38 εκτελεσθέντα άτομα δεν έχουν DNA που να εμπίπτει σε Τούρκους και Κούρδους πολίτες αποτελεί μία απίστευτη εξέλιξη η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί και να εξακριβωθεί αν πρόκειται τελικά για ελληνοκύπριους αιχμαλώτους των οποίων οι συγγενείς ακόμα περιμένουν να μάθουν την μοίρα τους.

Η Κύπρια Ευρωβουλευτής ήγειρε το ζήτημα χθες ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου και ζήτησε την διερεύνηση. Το αίτημα της Ε. Θεοχάρους έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος κάλεσε την Εισηγήτρια για την έκθεση αξιολόγησης της τουρκικής ενταξιακής πορείας Ρία Όμεν να διευθετήσει συνάντηση με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ για να συζητήσει και να διερευνήσει το θέμα.

Για μία ακόμα φορά η Τουρκία θα κληθεί να απολογηθεί για τα εγκλήματα που προκάλεσε στο παρελθόν και για μία ακόμη φορά είναι βέβαιο ότι θα αρνηθεί να συνεργαστεί για την εξακρίβωση των ταυτοτήτων αυτών των άτυχων ανθρώπων.

Τόσο η κυπριακή όσο και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσουν την σύσταση μίας διεθνούς επιτροπής η οποία θα επιληφθεί της έρευνας διαφορετικά ένα ακόμα τουρκικό έγκλημα όπως αυτό των εμπρησμών στα ελληνικά δάση θα βρεθεί στις καλένδες της ελληνικής πολιτικής.
Πηγή: defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιτσλί κεφτέ

Την συνταγή μάς έδωσε η Σιράν Αταμιάν

Υλικά για τη γέμιση

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

600 γραμμάρια κρεμμύδια

300 με 400 γραμμάρια βούτυρο μινερβίνη

Αλάτι, πιπέρι μαύρο

 

Εκτέλεση της γέμισης

Βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια τριμμένα, το αλάτι, σε σιγανή φωτιά μέχρι το μίγμα να πιει τα υγρά (να γίνει στεγνό). Ρίχνουμε το πιπέρι και το βούτυρο, τα σοτάρουμε και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.

Όταν κρυώσει καλά, το ανακατεύουμε για να πάει το βούτυρο παντού και το πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Τα βάζουμε σε δίσκο επάνω σε μεμβράνη και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά. Γίνονται περίπου 38 με 40 μπαλάκια

Υλικά για το περίβλημα

450 γραμμάρια κιμά από τελείως άπαχο  μοσχαρίσιο μπούτι,

που θα τραβηχτεί 3 φορές από τη μηχανή να λιώσει τελείως.

250 γραμμάρια πλιγούρι ψιλό.

Αλάτι και πιπέρι κόκκινο και λίγο νερό για ζύμωμα.

 

Εκτέλεση του περιβλήματος

Χωρίζουμε τον κιμά και το πλιγούρι σε 4 μέρη (για να μην στεγνώνει και φουσκώνει το πλιγούρι). Παίρνουμε το ¼ κιμά, το ¼ πλιγούρι και 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και το ζυμώνουμε στο χέρι ή στο μίξερ έτσι, ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα που να πλάθεται εύκολα.

Παίρνουμε στο χέρι μας ένα κομμάτι από το μίγμα, βουτώντας το χέρι μας σε νερό, και το ανοίγουμε στρογγυλό και κοίλο προσπαθώντας να είναι μέσα κενό και όσο το δυνατόν λεπτό για να τοποθετήσουμε το παγωμένο μπαλάκι.

Προσπαθούμε να κλείσει τελείως καλά με τη βοήθεια του νερού, βρέχοντας τα χέρια μας για να γίνει μια λεία μπάλα. Τοποθετούμε τα ιτσλί κεφτέ σε μεμβράνη πάντα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.

 

Σερβίρισμα

Όταν πρόκειται να τα σερβίρουμε, τα βράζουμε σε κατσαρόλα όπου έχουμε βάλει νερό, αλάτι και λίγο χυμό λεμονιού για περίπου 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια που σημαίνει ότι είναι και έτοιμα.

Σερβίρονται με λεμόνι ή γιαούρτι

 

 

Πηγή: armenika.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΙΤΣ από την Κιλικία

Την συνταγή μας έδωσε η Σύλβα Τσοπανιάν

Υλικά

250 γρ. ψιλό πληγούρι

4- 5 μέτριες ζουμερές ντομάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι

4-5 σκελίδες σκόρδο

1 πιπεριά

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

Ο χυμός από ένα λεμόνι

Αλάτι & πιπέρι

Μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

½ ματσάκι μαϊντανό

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά και τα ρίχνουμε όλα μαζί μέσα σε μία μετρίου μεγέθους κατσαρόλα, μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν ελαφρά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας τις ντομάτες ψιλοκομμένες μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και τον πελτέ της ντομάτας. Αφού βράσει καλά το μίγμα μου και ομογενειοποιηθεί, ρίχνουμε μέσα τον χυμό του λεμονιού και το πληγούρι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά. Παράλληλα ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Το ιτς είναι έτοιμο να σερβιριστεί μόλις το πληγούρι απορροφήσει όλα τα υγρά.

Μπορεί να καταναλωθεί ανεξάρτητα ή συνοδευόμενο από ψάρι ή κρέας.

 

 

Πηγή: armenika.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκία: Ανακάλυψε... Αρμενικη γενοκτονία

Tης ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Οι Τούρκοι θυμήθηκαν ξαφνικά να τιμήσουν τα 600 περίπου θύματα που σκότωσαν οι δυνάμεις των Αρμενίων στο χωριό Hocali στις 26 Φεβρουαρίου του 1992, κατά τη διάρκεια του Πολέμου με το Αζερμπαϊτζάν.

Διάφορες οργανώσεις καλούσαν τους πολίτες στις πλατείες για να τιμήσουν τα θύματα της… Γενοκτονίας που έκαναν οι Αρμένιοι!
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του Ταξίμ παρέστη και ο υπουργός εσωτερικών Idris Naim Sahin.
Παρά τις έντονες προσπάθειες των διοργανωτών η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη, αλλά και η εκδήλωση μετατράπηκε σε εθνικιστική συγκέντρωση, όπου οι ομιλητές αναφέρθηκαν κυρίως στη Συρία και στους βομβαρδισμούς του Άσαντ, παρά στους Αζέρους που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των «κακών» Αρμενίων.
Ακόμα και οι ίδιοι οι Αζέροι της Τουρκίας διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τη ρατσιστική εκδήλωση. Ειδικότερα, ανέφεραν: «Καμία Γενοκτονία δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία μιας άλλης. Δεν επιτρέπεται η ταύτιση των τραγικών γεγονότων του 1915 με τη σφαγή στο Hocali. Αρνούμαστε να γίνουμε μέρος αυτού του παιχνιδιού».
Η εκδήλωση μνήμης των θυμάτων μετατράπηκε σε προπαγάνδα της κυβέρνησης. Ωραία τιμούν τους νεκρούς…
Διαβάστε περισσότερα...

Ազգային տուրքի ու նուիրումի 20 տարի

«Հայաստան»  համահայկական հիմնադրամը իր 20-ամեայ յոբելեանը կը տօնէ այս տարի: Հիմնադրամի անցած ուղին անբաժան մասն է մեր անկախ հայրենիքի քսանամեայ կենսագրութեան, որ կերտած ենք հայոց պետականութեան կայացման զուգընթաց: 

Այս յոբելեանը խորհրդանիշն է հայրենիքի կարօտով միաբան աշխարհասփիւռ հայութեան ուժի ու անսահման նուիրումին` ի նպաստ հայրենի տան ու հողի շէնացման, ի շահ նոր ու զօրաւոր հայրենիքի կայացման: 

Այս տարիներուն է, որ, իրար յաջորդելով, կեանք առած են ճանապարհներ, դպրոց ու հիւանդանոց, ջրագիծ ու գազատար, որոնց  շնորհիւ նոր շունչ  ստացած են Հայաստանի եւ Արցախի տասնեակ գիւղեր ու քաղաքներ, ուր կը բացուին  նոր ու լուսաւոր ապագայի հեռանկարներ:   


Սկիզբէն ի վեր նեցուկ կանգնելով հայոց պետականութեան`  Հիմնադրամը հաւատարիմ է իր առաքելութեան եւ  կը շարունակէ իր երթը զարգացում ապրող երկրի հետ միասին : 



Այս տարիներուն Հիմնադրամը  իրագործած է աւելի քան 235 միլիոն տոլարի արժողութեամբ կենսական կարեւորութեան տարաբնոյթ ծրագիրներ:  


476 քմ ճանապարհ 

281 քմ ջրագիծ ու ջրատար
144 քմ գազատար
230 դպրոց ու մանկապարտէզ
424 տուն ու բնակարան  
40 հիւանդանոց ու բուժկէտ
24 մարզական ու մշակութային կեդրոն
85 կրթական, մշակութային ու գիտական ծրագիր


«Հայաստան» համահայկական հիմնադրամ
Πηγή: hayernaysor.am
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι