Menu

ΟΚΕ: Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Αρμενία

Αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) επισκέφθηκε στις 22 και 23 Μαρτίου 2012 το Ερεβάν της Αρμενίας, όπου υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας, με το Δημόσιο Συμβούλιο.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012, ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας κ. Tigran Sarkisyan συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ο.Κ.Ε. κ. Χρήστο Πολυζωγόπουλo και την ελληνική αντιπροσωπεία. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Επιτετραμμένη Πρέσβης της Ελλάδας στην Αρμενία, κα Β. Δικοπούλου, καθώς και ο Εμπορικός Ακόλουθος κ. Κ. Δασκαλόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο στη μακρόχρονη φιλία και τις σχέσεις των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί ότι είναι εξαιρετική πρωτοβουλία η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Ο.Κ.Ε. Ελλάδος και του Δημοσίου Συμβουλίου της Αρμενίας και διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του το εγχείρημα αυτό θα έχει την πλήρη υποστήριξη.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημερινή οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην παρόμοια κρίση που είχε βιώσει τα προηγούμενα έτη η Αρμενία. Στο πλαίσιο αυτό, τέτοιου είδους συνεργασίες είναι απαραίτητες για την υπέρβαση των προβλημάτων για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και για τη διατήρηση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής.
Ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας για τη συνάντηση και αναφέρθηκε στους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες. Επίσης, τον ενημέρωσε για το έργο της Ο.Κ.Ε. στην Ελλάδα, για την πρωτοβουλία για μια Εθνική Κοινωνική Αναπτυξιακή Συμφωνία που είχε τη σύμφωνη γνώμη όλων των κοινωνικών εταίρων και για την ανάληψη πρωτοβουλίας από την Ο.Κ.Ε. στο άμεσο μέλλον για την υλοποίηση των προτάσεων που περιείχε η Συμφωνία αυτή. Τόνισε, τέλος, πως σκοπός της συνεργασίας ανάμεσα στην Ο.Κ.Ε. Ελλάδος και το Δημόσιο Συμβούλιο της Αρμενίας είναι να υλοποιηθούν άμεσες δράσεις που θα φέρουν πιο κοντά τις κοινωνίες των δύο χωρών με τα αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα.
Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αρμενία εξέφρασε την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία αυτή, ώστε να επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τις δύο χώρες.

Στη συνέχεια, οι αντιπροσωπείες της Ο.Κ.Ε. Ελλάδος και του Δημοσίου Συμβουλίου της Αρμενίας συνεργάστηκαν και υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Συνεργασίας. Στη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι η Ο.Κ.Ε. Ελλάδος τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μπορεί να υποστηρίξει το Δημόσιο Συμβούλιο της Αρμενίας. Επίσης, τόνισε ότι σε αυτή τη συγκυρία είναι απαραίτητη η κοινωνική συνεννόηση και ότι για την οικονομική και κοινωνική ισορροπία οι κοινωνίες πρέπει να εκφραστούν μέσα από θεσμούς αξιόπιστους, όπου ο δημόσιος διάλογος θα οδηγεί σε συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα προς όφελος της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος του Δημοσίου Συμβουλίου της Αρμενίας κ. Vazgen Manukyan, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την ελληνική αντιπροσωπεία για την επίσκεψη και τόνισε ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας από την Ο.Κ.Ε. Ελλάδος και ότι η συνεργασία των δύο χωρών θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών, η οποία με τη σειρά της μπορεί να εγγυηθεί έναν ουσιαστικό διάλογο για την επίτευξη οικονομικής και κοινωνικής συνοχής.
Πηγή: euro2day.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι