Menu

Η Αρμενία κάλεσε το Ισραήλ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία από τους Τούρκους

Ο υπουργός της αρμενικής Διασποράς Γκράνους Ακοπιάν και ο πρόεδρος του αρμενικού Κοινοβουλίου Γκάλουστ Σαακιάν κάλεσαν στις 8 Δεκεμβρίου το Ισραήλ, δια μέσου της Κνεσέτ,  να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.
 
Ο Γκάλουστ Σαακιάν, είπε ότι είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσει συζήτηση με τους  Ισραηλινούς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Η Αρμενία σήμερα».
 
«Έχω  επανειλημμένα επισημάνει ότι σε πολλές χώρες  έχει γίνει θέμα η γενοκτονία των Αρμενίων. Είναι ένα ιστορικό γεγονός,  αλλά δεν το αναγνωρίζουν και δεν το καταδικάζουν επισήμως, βάσει των πολιτικών ή  οικονομικών συμφερόντων. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι  δεδομένης της γεωπολιτικής κατάστασης της κάθε χώρας πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή», είπε.
 
Ο Σαακιάν τόνισε ότι ακόμη και αν το Ισραήλ σε αυτό το στάδιο δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία, ωστόσο η συνεργασία των δύο χωρών, θα ενταθεί.
 
Σημείωσε ότι η Αρμενία θα καλέσει τους εκπροσώπους του Ισραήλ το 2015, για τα εκατό χρόνια,  από την Γενοκτονία των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
 
 
 
Πηγή: defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι