Menu

Είχαν λόγο που έριξαν το MiG-23 της Συρίας οι Τούρκοι…

Και ξαφνικά οι αντάρτες στη Συρία έχουν επιτυχίες! Σήμερα το πρωί οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες της Συρίας κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας χωριό Καζάμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, εκεί που, εντελώς… τυχαία, εχθές, οι Τούρκοι κατέρριψαν το συριακό Mig-23.
Το χωριό Καζάμπ, βρίσκεται στην επαρχία της Λατάκιας, και αποτελεί συνοριακό πέρασμα από τη Συρία στην Τουρκία. Η κατάληψή του σήμερα δε, ξεσκεπάζει το παιχνίδι της Τουρκίας στην περιοχή, αποκαλύπτοντας, ότι η χθεσινή κατάρριψη του συριακού μαχητικού έγινε με σκοπό την υποστήριξη-κάλυψη των ανταρτών, τους οποίους το συγκεκριμένο αεροσκάφος έπληττε.
Το χωριό βρίσκεται σε φυσικό ορεινό πέρασμα ανάμεσα στη σημερινή Τουρκία και την Συρία, σε μια περιοχή όπου ζουν κυρίως Αρμένιοι (οι λεγόμενοι Αρμένιοι της Κιλικίας). Οι Αρμένιοι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει το χωριό για να γλιτώσουν από τους φανατικούς μουσουλμάνους «ελευθερωτές», καταφεύγοντας στην προστασία του Συριακού Στρατού.
Την ίδια ώρα βλήματα όλων από τη Συρία εξερράγησαν σε τουρκικό έδαφος, στην περιοχή του Καζάμπ. Οι Τούρκοι απάντησαν με πυρά όλμων, επίσης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η οποία όμως δεν ξεκαθαρίζει εναντίον τίνος εβλήθησαν τα πυρά.
Παράλληλα η Τουρκία ανέλαβε διπλωματική εκστρατεία «ενημέρωσης» του Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Α. Ράσμουσεν, για το συμβάν με το συριακό μαχητικό. Όλα πάντως τα σημεία των καιρών αποδεικνύουν ότι η Τουρκία κάτι «μαγειρεύει» στη Συρία, εκμεταλλευόμενη και την ουκρανική συγκυρία.

 

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ελβετία: ‘Ξεσπάθωσε’ κατά του Τούρκου για τη γενοκτονία

Το 2007 ο ηγέτης του μικρού Τουρκικού Εργατικού Κόμματος, ενός αριστερού κόμματος, ο Ντογκού Περιντσέκ, κατά τη διάρκεια σχετικής διάλεξης είχε αρνηθεί ότι η Τουρκία διέπραξε γενοκτονία, εις βάρος των Αρμενίων το 1915, αποκαλώντας την αρμενική γενοκτονία «ένα διεθνές ψέμα».
Η Ελβετία είχε επιβάλει διοικητικό πρόστιμο στον Τούρκο πολιτικό. Ο Περιντσέκ είχε καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έλαβε την «σοφή» απόφαση, ότι η απόφαση της Ελβετίας κατέλυε την ελευθερία του λόγου.
Οι Ελβετοί όμως δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα και τώρα προσέφυγαν ξανά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας ανάκληση της προηγούμενης απόφασής του, καθώς, πλέον, αποτελεί ζήτημα τιμής για αυτούς, η υπεράσπιση της απόφασής τους.
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που πανηγυρίζουν και δεν είναι άλλοι από τους δράστες της γενοκτονίας των Αρμενίων – και των Ποντίων και των Ιώνων Ελλήνων και πολλών άλλων – οι Τούρκοι, αφού εξακολουθούν να αρνούνται ότι διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος των Αρμενίων, αποδίδοντας τον θάνατο 1,5 εκατ. ανθρώπων στις αντί-ανταρτικές επιχειρήσεις που διεξήγαγε ο στρατός τους στην Αρμενία, το 1915. Ξαναδείτε τον αριθμό των θυμάτων…
Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι η εν λόγω απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα υποχρεώσει και άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, να αλλάξουν τη νομοθεσία τους, βάσει της οποίας η άρνηση των γενοκτονιών αποτελεί αδίκημα.
Να θυμίσουμε βέβαια, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός της Τουρκίας, έχει ταλαιπωρθεί αφάνταστα από το κατεστημένο της χώρας, διαχρονικά, από Κεμαλιστές και Ισλαμιστές. Αποφυλακίστηκε μόλις στις 10 Μαρτίου, φέτος, αφού είχε συλληφθεί το 2008 για την υπόθεση Εργκενεκόν (στη φυλακή είχε πάει και το 1990 διότι είχε σχέσεις με τους Κούρδους του PKK) και είχε καταδικαστεί σε ισόβια. Του καταλόγισαν, μεταξύ άλλων, ότι είναι φιλο-ρώσος…

 

 

Πηγή: defence-point.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Το Κίεβο ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Αρμενία

Ο πρόεδρος της χώρας επιδοκίμασε την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία

Η Ουκρανία ανακάλεσε σήμερα για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στην Αρμενία, μετά τις δηλώσεις του Αρμένιου προέδρου ο οποίος επιδοκίμασε την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή στο Ερεβάν, τον Ιβάν Κούχτα, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τον Αρμένιο πρεσβευτή στο Κίεβο για να του εκφράσει τη «βαθιά ανησυχία» της ουκρανικής κυβέρνησης για τη στάση που τηρεί η Αρμενία στο θέμα αυτό.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πρόσφατα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν χαρακτήρισε την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία «πρότυπο εφαρμογής του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης».
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά τη διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η Αρμενία είχε στηρίξει τους Αρμένιους κατοίκους του θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στο Αζερμπαϊτζάν, που επιδίωκαν την ανεξαρτησία της περιοχής τους. Η διαμάχη οδήγησε σε έναν σκληρό πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε 30.000 ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου» κρατιδίου, το οποίο όμως δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα.
 
 
 
Πηγή: newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι