Menu

Η Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής γιορτάζει την 180ή επέτειο της ανέγερσης του ναού της

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα τελεστούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ώς εξής:

Το διοικητικό συμβούλιο της εφορείας του Ιερού Ναού του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή ανακοινώνει τα παρακάτω:

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 κι ώρα 5 μ.μ., ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος κι ο προκαθήμενος του Αρμενικού Πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας, Καθολικός και Πατριάρχης κ.κ. Αράμ Α΄ θα τελέσουν επίσημη επίσκεψη στην Αρμενική εκκλησία Κομοτηνής όπου και θα λάβουν χώρα σύντομη δοξολογία και χαιρετισμοί.

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 κι ώρα 8 μ.μ. θα γίνει η κεντρική εκδήλωση των εορτασμών της 180ης επετείου από την ανέγερση της Αρμενικής εκκλησίας  στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής με την παρουσία της πολυμελούς αρμενικής χορωδίας ‘Βαρτανάντς’ της Κωνσταντινούπολης.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 κι ώρα 10 π.μ. θα τελεστεί Επισκοπική Θεία Λειτουργία και Πατριαρχικό κήρυγμα από τον προκαθήμενο του Αρμενικού Πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας, πατριάρχη κ.κ. Αράμ Α΄. Στις 1:30 μ.μ. θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχη κ.κ. Αράμ Α΄ στο ξενοδοχείο Chris & Eve.

Το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης είναι διαθέσιμο παρακάτω.

 

 

Πηγή: armck.org

Διαβάστε περισσότερα...

Πατριάρχης Αράμ: ''Η Μακεδονία ανήκει στην Ελλάδα''

Του Γιάννη Ναλμπάντη

Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου 2014 αφιχθεί στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, ο Προκαθήμενος της Αρμενικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, Πατριάρχης κ.κ. Αράμ ο Α΄.
Τον Πατριάρχη Αράμ υποδέθηκε ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ο Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μαζί με τις Αρχές της πόλεως.
Στη συνεχεία ο Πατριάρχης κ.κ. Αράμ ξεναγήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και συναντήθηκε με επισήμους της πόλεως και με μέλη της Αρμενικής Κοινότητος της πόλεώς μας.
Ο Πατριάρχης των Αρμενίων κ.κ. Αράμ θα μεταβεί στην Κομοτηνή όπου την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ακούστε παρακάτω τον Πατριάρχη Αρμενίων κ. Αράμ (υπάρχει μετάφραση) και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως: romfea.gr

 

 

 

Πηγή: romfea.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Σε Αρχιεπίσκοπο και Πρωθυπουργό ο Πατριάρχης Αράμ (φωτογραφίες)

Του Αθανάσιου Θανόπουλου

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Πατριάρχης των Αρμενίων κ. Αράμ.
Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης.
Στη συνάντηση που ακολούθησε στην αίθουσα του Θρόνου, ο Πατριάρχης των Αρμενίων με τον Αρχιεπίσκοπο μεταξύ άλλων συζήτησαν για τους διωγμούς και τις σφαγές των χριστιανών στην Μέση Ανατολή.
Στην συνέχεια ο Πατριάρχης κ. Αράμ επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, όπου είχαν ημίωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.
Τέλος να αναφερθεί ότι ο Αρμένιος Πατριάρχης έφτασε στην Ελλάδα για τους εορτασμούς των 180 χρόνων της Αρμενικής Εκκλησίας του Αγίου Γρηγορίου Κομοτηνής.

 

 

Πηγή: romfea.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι