Menu

Στο ΕΔΑΔ Τούρκος που είπε ότι είναι «διεθνές ψέμα» η Γενοκτονία των Αρμενίων

Σε νέα ακρόαση στη μείζονα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παραπέμπεται στις 28 Ιανουαρίου 2015 η υπόθεση του Ντογού Περιντσέκ, ο οποίος είχε αρνηθεί την Γενοκτονία των Αρμενίων με δημόσιες δηλώσεις του στην Ελβετία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΔΑΔ, ο κ. Περιντσέκ, δικηγόρος και αρχηγός του τουρκικού Κόμματος Εργαζομένων, είχε χαρακτηρίσει «διεθνές ψέμα» την Γενοκτονία, σε συνέδρια τον Μάιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο του 2005, στην Ελβετία, χωρίς ωστόσο να αμφισβητεί τις σφαγές και τις απελάσεις εις βάρος των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915 και έπειτα.

Μετά την καταδίκη του από τις αρχές της Ελβετίας, τον Μάρτιο του 2007, ο Περινστέκ προσέφυγε στο ΕΔΑΔ, παραπονούμενος για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης.

Το δικαστήριο στο Στρασβούργο τον δικαίωσε στις 17 Δεκεμβρίου του 2013, με ψήφους πέντε υπέρ και δύο κατά, με το σκεπτικό ότι οι λόγοι για την καταδίκη του από τις ελβετικές αρχές δεν ήταν όλοι σχετικοί και ότι γενικότερα αποδείχθηκαν ανεπαρκείς.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη μείζονα σύνθεση του ΕΔΑΔ, μετά από αίτημα της ελβετικής Κυβέρνησης.
 
 
 
Πηγή: ikypros.com
Διαβάστε περισσότερα...

Στον Αρμένιο Πατριάρχη ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος

Με τον Αρμένιο Πατριάρχη συναντήθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος την περασμένη Τετάρτη...

Αναλυτικά: 

Την Τετάρτην, 8ην/21ην Ιανουαρίου 2015, μεθεπομένην της ημετέρας εορτής των Επιφανίων και ημέραν της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, το ημέτερον Πατριαρχείον ανταπέδωσεν την εις αυτό επίσκεψιν των Αρμενίων επί τη εορτή των Χριστουγέννων αυτού δι’ επισκέψεως αυτοίς επί τη εορτή των Χριστουγέννων αυτών, εορταζομένη συμφώνως προς την βυζαντινήν τάξιν ομού μετά της εορτής των Επιφανίων.


Της επισκέψεως ταύτης εις το εν Ιεροσολύμοις Πατριαρχείον των Αρμενίων, εδρεύον εις τον τόπον ένθα εμαρτύρησε ο Άγιος Ιάκωβος ο υιός του Ζεβεδαίου και αδελφός του Ευαγγελιστού Ιωάννου, μετέσχον οι Αγιοταφίται Πατέρες, συνοδεύοντες τον ηγούμενον αυτών Πατέρα και Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον, ο Οποίος προσεφώνησε τον υποδεχθέντα Τούτον Μακαριώτατον Πατριάρχην των Αρμενίων κ. Νουρχάν ομού μετά των Αρμενίων κληρικών διά της κάτωθι προσφωνήσεως Αυτού αγγλιστί, ίδε ηλ. σύνδεσμον: http://www.jp-newsgate.net/en/2015/01/21/11621

Ο Αρμένιος Πατριάρχης ανταπάντησε ευχαριστών διά την επίσκεψιν και υπεγράμμισε την σημασίαν αυτής διά την ειρηνικήν συνύπαρξιν των Χριστιανών εις την Αγίαν Γην.

 

 

Πηγή: agioritikovima.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι