Menu

Αρνήθηκε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, διεγράφη από το κόμμα

Διεγράφη οριστικά από το κόμμα της, το Ανθρωπιστικό Δημοκρατικό Κέντρο (CDH) η Βελγίδα βουλευτής τουρκικής καταγωγής Μαχινούρ Οζντεμίρ, γιατί αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Τη σχετική απόφαση έλαβε η επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος.

Η Οζντεμίρ προσέφυγε εναντίον της απόφασης, ισχυριζόμενη ότι η διαγραφή της δεν είναι νόμιμη και συνιστά διάκριση εις βάρος της.

Στις 24 Απριλίου, έγινε στη Βουλή του Βελγίου εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, την οποία η Οζντεμίρ μποϊκοτάρησε, αρνούμενη να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα agos.com, είχε πει επίσης τότε: «Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αρμενική Γενοκτονία δεν είναι θέσφατο». Με την ίδια λογική, δεν υπέγραψε την αναγνώριση της Γενοκτονίας στην οποία προέβη το κόμμα της.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι