Menu

Τουρκία: Γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε σκοτώνοντας άλλους δύο

Γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε σήμερα κοντά στην έδρα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην πόλη Μπινγκιόλ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 10, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν.

Ο υπουργός τόνισε ότι το γραφείο του κυβερνώντος κόμματος δεν ήταν ο στόχος της επίθεσης.

Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε ο τούρκος υπουργός από την πόλη Βαν καθώς συμμετέχει στην ομάδα που επιβλέπει τις προσπάθειες αρωγής των σεισμοπλήκτων.
Πηγή: onlycy.com
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ομιλία του ΥΠΕΞ Αρμενίας Έντουαρντ Ναλμπαντιάν κατά την 36η σύνοδο της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO

Κυρία Πρόεδρε,

Η Αρμενία είναι μια χώρα πλούσια σε πολιτιστικά μνημεία που χρονολογούνται από την 4η π. Χ. χιλιετία. Υπάρχουν περίπου 33.000 ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία στην Αρμενία υπό κρατική προστασία, τα οποία περιλαμβάνονται στο μητρώο κράτους της εθνικής κληρονομιάς.
Για αιώνες, ο αρμενικός λαός έχει δημιουργήσει πολλά και διαφορετικά πολιτιστικά μνημεία περισσότερα από τα οποία, λόγω των γνωστών ιστορικών γεγονότων είναι τώρα βρίσκονται εκτός της Αρμενικής Δημοκρατίας. Οι γείτονές μας έχουν επιδείξει διαφορετικές προσεγγίσεις για τη διατήρηση της αρμενικής ιστορικής κληρονομιάς.
Υπάρχει μια καλή συνεργασία με το Ιράν που παίρνει την κατάλληλη φροντίδα των Αρμενικών μνημείων που βρίσκονται στο έδαφός του. Η απόδειξη των παραπάνω είναι η συμπερίληψη των St .Thaddeus, St. Stepanos μοναστηριών και το παρεκκλήσι του Dzordzor στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που υποβλήθηκε από το Ιράν.
Στο Ερεβάν, ένα τζαμί του 18 ου αιώνα έχει αποκατασταθεί, με την κοινή προσπάθεια ειδικών της Αρμενίας και του Ιράν.
Μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία ξεκίνησε, επίσης, στο πλαίσιο αυτό με την γείτονά μας - Γεωργία.
Δυστυχώς, αυτή η θετική εμπειρία, δεν έχει ανταπόκριση από άλλους γείτονές μας. Ως αποτέλεσμα της πολιτικής καταστροφής της Αρμενικής ιστορικής κληρονομιάς, χιλιάδες πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας αξίας, έχουν χαθεί για πάντα.
Σε μια εποχή που η προστασία και η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρούνται ότι είναι οι υποστηριζόμενες αρχές, η βλάβη ή καταστροφή της πολιτιστικής ή θρησκευτικής μνήμης εκ προθέσεως, με συνέπεια, κατ 'επανάληψη, πρέπει να καταδικασθεί απερίφραστα, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε μελλοντική πιθανή επανάληψη των λαθών του παρελθόντος.
Πέρυσι "η τέχνη των αρμενικών σταυρόπετρων " συμπεριλήφθηκε στο αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Αυτή τη χρονιά ήμασταν ευτυχείς να επιδεικνύουν την θαυμάσια τέχνη αυτών των Αρμενικών khachkars στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UNESCO.
Δυστυχώς, χιλιάδες από αυτές τις σταυρόπετρες στο μεσαιωνικό νεκροταφείο του Nakhijevan καταστράφηκαν ολοσχερώς μέσα σε λίγα χρόνια κάτω από τις οδηγίες και το άγρυπνο βλέμμα της ηγεσίας του Αζερμπαϊτζάν, μετατρέποντας αυτή την περιοχή σε στρατιωτική βάση. Αυτή η καταστροφή των λεπτεπίλεπτα πελεκημένων σταυρόπετρων, που δημιουργήθηκε από το αρμένιους αρχιμάστορες κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα είναι μια εκδήλωση τυφλού μίσους προς πολιτισμούς άλλων λαών ».
Το ψήφισμα της 16 ης Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) αναφέρει σε σχέση με αυτό το βανδαλισμό ότι δυστυχώς "αυτή η κληρονομιά που απολάμβανε κάποτε την άξια θέση του ανάμεσα στους θησαυρούς της παγκόσμιας κληρονομιάς δεν μπορεί πλέον να μεταδοθεί σήμερα στις μελλοντικές γενεές". Κυρία Πρόεδρε,
5ooη επέτειο της αρμενικής τυπογραφίας θα σηματοδοτηθεί το επόμενο έτος. Η επέτειος αυτή συμπίπτει με την ανακήρυξη του Ερεβάν από την UNESCO ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου το 2012. Σε αυτές τις περιπτώσεις μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις θα οργανωθούν και προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή των κρατών μελών της UNESCO, σε αυτά τα γεγονότα.


Σας ευχαριστώ.

 

Πηγή: armenians.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αρχιεπίσκοπος Zakarian καταγγέλλει τη Γενοκτονία στη Διαθρησκειακή Διάσκεψη Κορυφής

Η Huffington Post αναφέρει ότι :

Την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου ,ο Πάπας Βενέδικτος XVI φιλοξένησε περίπου 300 εκπρόσωπους των θρησκειών του κόσμου στην Ασσίζη, της Ιταλίας, στη Διαθρησκειακή Σύνοδο Κορυφής για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, με ευδιάκριτες αλλαγές που έγιναν από τότε που συνήλθε για πρώτη φορά η σύνοδος πριν από 25 χρόνια από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο II.
Ο Rev. Dr. Olav Fykse Tveit, γενικός γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών, προειδοποίησε για την απειλή της ειρήνη που θέτει η εκτεταμένη ανεργία των νέων. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πνευματικός ηγέτης του Ανατολικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Κόσμου, παρατήρησε για τη "αυξημένη περιθωριοποίηση των Χριστιανικών Κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή."
Ο Αρχιεπίσκοπος Norvan Zakarian, προκαθήμενος της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας στη Γαλλία, κατήγγειλε την "σοβαρότερη όλων των εγκλημάτων, τη Γενοκτονία", αν και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από την πλευρά του, ο Πάπας Βενέδικτος XVI κατήγγειλε την τρομοκρατία στο όνομα του Θεού, που ο ίδιος αποκάλεσε "αντίθεση της θρησκείας".

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι