Menu

Κύπρος: Σε ετοιμότητα για “ό, τι προκύψει από την Τουρκία”

Μέτρα για “να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ενδεχόμενα πιθανώς προκύψουν από την Τουρκία», ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου”... λαμβάνει η Λευκωσία σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Δημήτρης Ηλιάδης.
Ο Κύπριος υπουργός, ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης της Μόνιμης Υπουργικής Ομάδας Χειρισμού Κρίσεων, ανέφερε ότι εξετάστηκαν θέματα συντονισμού και αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών του κράτους σε θέματα έρευνας και διάσωσης, ιδιαίτερα λόγω των εξελίξεων στην ΑΟΖ της Κύπρου.
“Υπάρχει”, δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, “συνεργασία με την Ελλάδα, το Ισραήλ και άλλες γειτονικές χώρες” και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής προγραμματίζονται πραγματικές ασκήσεις, πάντα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, όπως τόνισε.
Διαβάστε περισσότερα...

Θέλουν να γίνουν... Kardashian με ένα χάπι!

Αυτές οι μόδες που κάθε τόσο κατακτούν την Αμερική ποτέ δεν τις καταλάβαμε! Κοσμοσειρροή, λέει, για να προμηθευτούν το χάπι αδυνατίσματος που πρώτη κατανάλωσε η Kim Kardashian...

Πρόκειται για το χάπι που μπορεί να κάψει 380 θερμίδες την ημέρα. Όσο δηλαδή καίει ο οργανισμός σε ώρες άθλησης.
Την πρώτη μέρα κυκλοφορίας στις ΗΠΑ εξαντλήθηκε, ενώ στη Μ. Βρετανία εξαφανίστηκαν σε χρόνο dt- πριν καν βγουν στην αγορά- 50.000 κουτιά!
Μα καλά ένα χάπι δεν κάνει θαύματα μόνο του!Και η Kim Kardashian που το χρησιμοποίησε, μόνο ως βοηθητικό το έχει. Τέτοιο κορμί πρέπει να είναι και λίγο στο DNA σου!

 

 

Πηγή: athensbars.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η δύναμη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Γράφει ο Νικόλαος Λυγερός

Τα αυταρχικά κράτη δεν δίνουν σημασία στα ανθρώπινα δικαιώματα και το πρόβλημα της βιοηθικής το θεωρούν ανώφελο. Δεν υπολογίζουν βέβαια αυτά τα δικαιώματα, διότι όλη η δομή τους βασίζεται πάνω στην κοινωνία. Το θέμα είναι ότι η βιοηθική σχετίζεται και με την κοινωνία και κάνει εκ φύσης παρεμβολές πάνω σε αυτή την απλοϊκή λογική. Μπορεί η δύναμη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να φαίνεται μόνο θεωρητική και να έχει σημασία μόνο για τους αθώους, τους επιζώντες και τους δίκαιους. Στην πραγματικότητα, σε βάθος χρόνου, με τις μάχες που δίνει η βιοηθική παρατηρούμε αλλαγές στην κοινωνία κι αυτές έχουν επιπτώσεις και διαχρονικά. Επιπλέον, η αντίληψη των αυταρχικών κρατών είναι εξ αρχής λανθασμένη, ακόμα και σε στρατηγικό επίπεδο. Διότι η ιστορία αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει τέτοιου τύπου κράτους που να μην αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα σε αυτό το επίπεδο και τελικά να καταρρεύσει. Βέβαια, αυτές οι διαδικασίες είναι αργές και δεν είναι προτεραιότητες. Όμως έχουν ιδιότητες συσωρευτικές. Δεν φαίνονται στην αρχή, αλλά το έργο τους συνεχίζεται καθημερινά και παράγει ένα κόστος, το οποίο δεν διορθώνεται τόσο εύκολα, διότι δεν ακολουθεί το μοντέλο της αλυσίδας του Markov. Κατά συνέπεια, η βιοηθική μπορεί να μοντελοποιήσει τέτοιου είδους πιέσεις. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να επινοήσουμε τη δύναμη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν αλλαγές φάσης. Με άλλα λόγια, η βιοηθική προσφέρει τη δυνατότητα να κατανοήσει την αντίσταση στα αυταρχικά συστήματα. Η ιδέα είναι απλή, τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν πολλά άτομα και μάλιστα μαζικά κι ένας τοπικός έλεγχος δεν επαρκεί για να σταθεροποιήσει την ολότητα, παρά μόνο με μεγάλο κόστος και δυναμικό και στατικό, με άλλα λόγια υπάρχει με φθορά, για να χρησιμοποιήσουμε το λεξιλόγιο του Clausewitz. Έτσι το ίδιο το σύστημα αντιστέκεται στον εαυτό του. Το ναζιστικό, το φασιστικό και το κεμαλικό καθεστώς, παραδείγματος χάρη, ακόμα και μέσω των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τις θέσεις παρά μόνο με τεράστιες προσπάθειες που δεν απέδωσαν. Αυτός που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμα κι αν έχει τον απόλυτο έλεγχο της κεφαλής του κράτους, είναι καταδικασμένος να υποστεί την αντίσταση της δύναμής του. Διότι ακόμα κι αν είναι αργή, είναι σταθερή σε βάθος χρόνου και δεν οπισθοχωρεί. Αυτό προβλέπει η βιοηθική, θέλουν δεν θέλουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Η αναποτελεσματικότητα της τουρκικής διπλωματίας

Γράφει ο Νικόλαος Λυγερός

Αν κάποιοι στην Ελλάδα δεν πίστευαν ακόμα ότι το γελοίο δεν σκοτώνει, τώρα πρέπει να παραδεχτούν ότι τους το έχει αποδείξει η τουρκική διπλωματία. Και αυτήν την απόδειξη δεν την έκανε μόνο σε ένα τομέα. Αν σκεφτούμε επιπλέον ότι ο τουρκικός ποινικός κώδικας τιμωρεί με φυλάκιση την αναφορά στα κατεχόμενα της Κύπρου αλλά και τη γενοκτονία των Αρμενίων, τότε μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της ανικανότητας της σε εθνικά ζητήματα. Και από πλευράς στρατηγικής και γεωστρατηγικής έχει καταφέρει να τα κάνει κρόσσια με το Ισραήλ και με τη Γαλλία. Έτσι συνειδητοποιούμε ότι τα μεγάλα λόγια και το στρατηγικό βάθος του υπουργού εξωτερικών δεν είναι παρά μικρές πράξεις και στρατηγικό λάθος. Βέβαια έχουμε κι εμείς ραγιάδες που πιστεύουν στο μεγαλείο του, αλλά προφανώς επειδή θέλουν να το πιστεύουν για άλλους λόγους. Συνεχώς κατηγορούμε την Ελλάδα για την αναξιοπιστία της σε φάση κρίσης, αλλά η Ελλάδα είναι εδώ, κρατιέται και αντιστέκεται. Γιατί οι ίδιοι δεν κάνουν αναφορές για την τουρκική διπλωματία που δεν ζει καν το πρόβλημα της κρίσης. Γιατί δεν λένε ξεκάθαρα ότι και με το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ και με το θέμα της γαλλικής βουλής, έλαβε δύο σοβαρά χτυπήματα ως κράτος που θεωρεί τον εαυτό του αξιόλογη δύναμη; Γιατί δεν λένε ότι ακόμα και με τις τουρκικές πιέσεις η κυπριακή δημοκρατία και η γαλλική δημοκρατία συνέχισαν ακάθεκτοι το έργο τους για τα δικά τους συμφέροντα και τα ανθρώπινα δικαιώματα; Οι ίδιοι οι ηττοπαθείς που δεν παύουν να ασκούν κριτική στο λαό μας διότι είναι δημοκρατία , δεν κατηγορούν την αναποτελεσματικότητα ενός θεσμού που δεν έχει καμιά σχέση με την δημοκρατία. Μας κατηγορούν για αναποφασιστικότητα σε πολιτικό επίπεδο, αλλά αν είναι να λέμε αυτά που λέει και ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, να μας λείπουν. Ο λαός μας ξέρει και από τραγωδία και από κωμωδία δεν έχει ανάγκη επιπλέον το γελοίο. Οι πολιτικοί μας δεν έχουν ανάγκη από τέτοια παραδείγματα. Κι όσο αφορά στο λαό μας, η φτώχεια δεν χτύπησε ποτέ την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ακόμα και με αυτές τις συνθήκες παραμένουμε ένας από τους πιο φιλόξενους λαούς του κόσμου. Όχι πρέπει να καταλάβουν οι δικοί μας ότι πρέπει να σταματήσουμε να μεγαλοποιούμε μόνοι μας τις δυνατότητες της τουρκικής διπλωματίας. Ας συγκεντρωθούμε στην ουσία και στην ανάγκη, κι ας σταθεροποιήσουμε την πορεία μας με τα πρότυπα της ιπποσύνης, της αντίστασης και της θυσίας για να δείξουμε την αξία μας ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, διότι ο ελληνισμός είναι παράδειγμα για την ανθρωπότητα.

Διαβάστε περισσότερα...

Για τη Γενοκτονία των Αρμενίων - Μία ακόμη νίκη, στο δρόμο μέχρι την τελική δικαίωση

«Στον φυλακισμένο, σε λευκό κελί, Τούρκο, εκδότη και αγωνιστή
για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων,
των Ελλήνων και των Ασσυρίων
Ραγκίπ Ζαράκολου»

Η πρόσφατη απόφαση του Γαλλικού λαού, μέσω των αντιπροσώπων του, για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, έρχεται να συναντήσει και άλλες σχετικές αποφάσεις κυβερνήσεων, κοινοβουλίων, θεσμών και οργανώσεων για τη μελέτη των γενοκτονιών.
Έρχεται, κυρίως να συναντήσει την απόφαση των λαών για δικαίωση, ιστορική αλήθεια και πραγματική συναδέλφωση, η οποία θα βασίζεται στην αποδοχή της ιστορίας και την εξάλειψη κάθε λευκής σελίδας.
Η απόφαση, κατά τη γνώμη μας, έχει διττή διάσταση: Τη νομική, όπου η άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων -αλλά και οποιασδήποτε άλλης αναγνωρισμένης από τον νόμο γενοκτονίας- θα διώκεται με προβλεπόμενη ανώτατη ποινή κάθειρξης ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ, και την πολιτική.
Η νομική είναι ξεκάθαρη και αποτελεί ένα συγκεκριμένο εμπόδιο στους αρνητές της Γενοκτονίας που πλημμύρισαν όχι την Τουρκία, αλλά και το εξωτερικό και όπου υπάρχει κινητικότητα για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Η πολιτική διάσταση αφορά την Τουρκία, η οποία εδώ και δεκαετίες με το όπλο της ιστορικής προπαγάνδας προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε προσπάθεια για αναγνώριση. Αναγνώριση η οποία θα οδηγήσει τους λαούς, τουρκικό και αρμενικό, στην πραγματική φιλία και ειλικρινή προσέγγιση. Η φιλία και η συνεργασία εξ όσων γνωρίζουμε προϋποθέτει ειλικρίνεια, για την οποία δεν φημίζεται το τουρκικό καθεστώς που αρνείται την πραγματικότητα.
Η απόφαση της Γαλλικής εθνοσυνέλευσης ανοίγει το δρόμο και για άλλες αναγνωρίσεις και νόμους σχετικούς με την άρνηση και αποτελεί μία σημαντική συμβολή και για την υπόθεση άλλων Γενοκτονιών, όπως των Ελλήνων και των Ασσυρίων, που μένουν στο σκοτάδι.
Η συγκεκριμένη απόφαση από τη Γαλλία, είναι μία ακόμη νίκη στην υπόθεση αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων και αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Σε λίγο καιρό κανείς δε θυμάται μία ακόμη αποχώρηση Τούρκου πρεσβευτή από πρωτεύουσα χώρας που αναγνωρίζει τη γενοκτονία, ούτε τις συνήθεις εθνικιστικές κορώνες του Ερντογάν και των ομοίων του.
Θα ξέρει ότι παρά το γεγονός ότι οι τύραννοι και ο δολοφόνοι μοιάζουν ισχυροί, στο τέλος όπως λέει ο Γκάντι, νικά η αλήθεια.

Φάνης Μαλκίδης

Ο Φάνης Μαλκίδης είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, η οποία το 2007 αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων και το κείμενό του αποτελεί μέρος της συνέντευξης στο Ράδιο Χρόνος (Κομοτηνή).

 

 

Πηγή: azator.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η Μιλιέτ αποκαλύπτει τουρκική επίθεση σε στρατόπεδο της Λαμίας

Θύελλα αντιδράσεων σε Ελλάδα και Τουρκία συνεχίζουν να προκαλούν οι δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ περί εμπλοκής Τούρκων πρακτόρων σε πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Μιλιέτ της Τουρκίας, κάνει λόγο για μυστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία έγινε «επίθεση» Τούρκων σε ελληνικό στρατόπεδο της Λαμίας, πέραν των πυρκαγιών σε ελληνικά δάση σε τουριστικές περιοχές, όπως η Κρήτη και η Ρόδος.

Ωστόσο ο αρθρογράφος Can Dundar, διερωτάται, «από ποιόν έγινε γνωστό αν γίνονταν όλα αυτά και αν πραγματικά είναι αλήθεια η επίθεση σε στρατόπεδο της Λαμίας, οι πυρκαγιές σε ελληνικά δάση σε τουριστικά μέρη όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Χίος».

Ο ίδιος επικαλείται μυστική έκθεση που ήρθε στην επιφάνεια, αφού σύμφωνα και με τον ίδιο, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο.

«Μετά τις πυρκαγιές, τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν σε ελληνικά νησιά, όλα σταμάτησαν, διότι για κάποιο διάστημα τότε, η Αθήνα βρισκόταν υπό την προστασία του PKK και όλα τελείωσαν», σημειώνει ο κ. Duncar.

«Κάθε κράτος έχει βρώμικα μυστικά, αλλά οι πολίτες, Έλληνες και Τούρκοι, έχουν το δικαίωμα να μάθουν, τι συμβαίνει», καταλήγει το άρθρο της Μιλιέτ.

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η αναγνώριση δεν επαρκεί

Γράφει ο Νικόλαος Λυγερός

Ο προβληματισμός της γαλλικής νομοθεσίας περί ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας δείχνει την οδό που πρέπει να ακολουθήσουμε και στην Ελλάδα όχι μόνο για την γενοκτονία των Εβραίων, των Αρμενίων αλλά και των Ποντίων. Η αναγνώριση δεν επαρκεί για να καταπολεμηθεί η γενοκτονία της μνήμης. Η αναγνώριση είναι απλώς το πρώτο βήμα της διαδικασίας διόρθωσης. Το πρόβλημα δεν είναι μια ειδική αναγνώριση μιας γενοκτονίας αλλά όλες. Η νέα απόφαση της γαλλικής βουλής έρχεται να συμπληρώσει ένα νομοθετικό κενό. Διότι υπήρχε μια διαφορά αντιμετώπισης μεταξύ της γενοκτονίας των Εβραίων και της γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ είναι και οι δυο αναγνωρισμένες από τη Γαλλία. Για την πρώτη υπήρχε και υπάρχει βέβαια ο νόμος Gayssot από το 1990, ενώ για τη δεύτερη μια πρόταση που είχε γίνει πριν μερικά χρόνια δεν είχε γίνει αποδεκτή. Τώρα με την απόφαση της βουλής δεν υπάρχει μόνο ένας ειδικός στόχος, αλλά ένας γενικός διότι αφορά όλες τις αναγνωρισμένες γενοκτονίες. Η ίδια μεθοδολογία μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, όπου έχουν αναγνωριστεί η γενοκτονία των Εβραίων μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η γενοκτονία των Αρμενίων το 1984 και η γενοκτονία των Ποντίων το 1994. Με μια νέα απόφαση από το ελληνικό κοινοβούλιο ανάλογη από αυτή που πάρθηκε από τη Γαλλία, θα είχε μια άμεση εφαρμογή σε όλες αυτές τις γενοκτονίες. Με αυτόν τον τρόπο ακολουθούμε σε ένα γενικό πλαίσιο τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τα δικαιώματα της Ανθρωπότητας. Υπάρχει το πλαίσιο του Ουμανισμού για να υποστηρίζει αυτό το πεδίο δράσης. Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε τη σχέση του Ουμανισμού με τον ελληνισμό. Επιπλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η αναγνώριση καθώς το δείχνει η ιστορία των πρόσφατων ετών δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη γενοκτονία της μνήμης, διότι υπάρχουν ακόμα και τώρα προσπάθειες για να αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν αυτές οι γενοκτονίες. Η αναγνώριση δεν απαγορεύει τέτοιου είδους πράξεις διότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να την υποστηρίζει. Και αυτό επιτρέπει στη βαρβαρότητα και στη φρίκη να βρίζουν τα θύματα, τους επιζώντες και τους δίκαιους παρουσιάζοντάς τους ως απλώς υπερασπιστές μιας άλλης εκδοχής της ιστορίας. Η αδιαφορία μας τους βοηθά. Και μόνο η ποινικοποίηση μπορεί να τους προστατέψει.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα γελοία λάθη της Τουρκίας

Γράφει ο Νικόλαος Λυγερός

Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, αρχίζεις τα γελοία λάθη. Αυτό το νοητικό σχήμα ακολουθεί η Τουρκία. Για να πείσει τους Γάλλους ότι έχουν άδικο με την απόφαση που πήρε η βουλή τους για την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών που αναγνώρισε το κράτος τους, προσπαθεί να χτυπήσει μέσω του πατέρα του Προέδρου τους, τη Λεγεώνα των Ξένων. Για να το καταλάβουμε όλοι μας το ανάλογο θα ήταν να βρίσει τον Ιερό Λόχο για να πείσει τους Έλληνες ότι έχουν άδικο ν’ αναγνωρίζουν τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει η Τουρκία. Η μιζέρια της Τουρκικής διπλωματίας έχει ξεπεράσει τα όρια της αθλιότητας. Προσπαθώντας να αποδείξει με ένα ναζιστικεμαλικό τρόπο ότι έχει πάντα δίκιο για την εσωτερική κατανάλωση, καταφέρνει και γελοιοποιεί τον εαυτό της σε βαθμό που δεν φαντάζεται. Για τους Γάλλους , η Λεγεώνα των Ξένων είναι ένας μύθος. Βρίσκεται σε κάθε μάχη που αφορά την Γαλλία, όπου και να είναι το μέτωπο. Ο ηρωισμός της Λεγεώνας είναι τόσο αποδεκτός που της επιτρέπουν να μην χωρίζεται στα δύο όταν περνά μπροστά στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι. Και τώρα έρχεται η τουρκική διπλωματία με τις ελαττωματικές της ενημερώσεις, να χτυπήσει αυτό το σύμβολο για να πείσει τους Γάλλους. Πόσο ηλίθιοι πρέπει να είναι οι σύμβουλοι του Προέδρου και του Πρωθυπουργού της Τουρκίας για να τους έχουν προτείνει μια τέτοια ιδέα. Και πάλι απέδειξαν και οι δυο ότι ακολουθούν και οι δυο ένα συνειδητό στρατηγικό λάθος για να επηρεάσουν με τις νεοθωμανικές τους θέσεις όλη την ευρωπαϊκή ένωση. Αδύνατον να καταλάβουν ότι με τέτοια λάθη συσπειρώνουν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ανακαλύπτουν σιγά σιγά το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας , όταν η τελευταία εκνευρίζεται με τις κατηγορίες της ιστορίας και κάνει κριτικές στα σύμβολα των κρατών –μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποιος άλλος θα τολμούσε να συνεχίζει να ισχυρίζεται τέτοιες ηλιθιότητες δίχως να υποστεί κόστος ακόμα και από τον ίδιο τον λαό. Μόνο που στην Τουρκία ο λαός δεν μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και να κατηγορήσει την ανικανότητα της τουρκικής διπλωματίας που προσπαθεί να αρκεστεί πίσω από το δάκτυλο της, όταν διαχειρίζεται εθνικά θέματα που δεν κατέχει.

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρκική εφημερίδα: " Να αποζημιώσουμε την Ελλάδα για τις φωτιές"

‘Ενα ιδιαίτερα σοβαρό άρθρο σε τουρκική εφημερίδα δείχνει ότι το θέμα των αποκαλύψεων για τις φωτιές -αντίποινα στην Ελλάδα προβληματίζουν μια σοβαρή μερίδα της τουρκικής κοινής γνώμης. Η prionokordela.gr το παρουσιάζει σχεδόν αυτούσιο καθώς ο...
αρθρογράφος της Today’s Zaman κ. Orhan Kemal Cengiz φτάνει μέχρι το σημείο να αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποζημιωθεί! Το άρθρο έχει τίτλο «Turkish deep State and Greek Forest Fires».

Ο αρθρογράφος αφού περιγράφει πως ξέσπασε το σκάνδαλο Σουσουρλούκ έπειτα από τροχαίο ατύχημα στην εν λόγω πόλη, αναφέρει ότι ο τότε πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ διέταξε ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό έρευνα που κατέληξε στην λεπτομερή Εκθεση Σουσουρλούκ η οποία αποκάλυπτε τις σχέσεις του βαθέως τουρκικού κράτους με την μαφία , την διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και με εξωδικαστικές εκτελέσεις ανθρώπων. Ωστόσο από την Εκθεση Σουσουρλούκ αφαιρέθηκαν ορισμένες σελίδες με το επιχείρημα ότι αποκάλυπταν κρατικά μυστικά –αναφέρει ο αρθρογράφος- και ο πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ στην πρόσφατη συνέντευξή του στον συνεργάτη της εφημερίδας Birgun , αποκάλυψε ότι οι σελίδες που λείπουν από την Εκθεση Σουσουρλούκ σχετίζονται με δύο περιπτώσεις, την διενέργεια πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν και τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Προφανώς-υποστηρίζει ο αρθρογράφος- οι λογοκριμένες σελίδες περιέχουν ισχυρισμούς ότι η τότε π/θ Τανσού Τσιλέρ διέθεσε χρήματα από τα μυστικά κονδύλια της Πρωθυπουργίας σε κάποιους «πράκτορες» για να βάλουν φωτιές σε ελληνικά δάση. Επρόκειτο για αντίποινα-όπως αναφέρει ο αρθογράφος- για το ότι η Ελλάδα επέτρεπε την παρουσία στρατοπέδων εκπαίδευσης μελών του ΡΚΚ εντός των συνόρων της.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η ελληνική υποστήριξη στο ΡΚΚ είναι κάτι που ένας καλός γείτονας πρέπει να κάνει. Ωστόσο τα λεγόμενα «αντίποινα» είναι απολύτως απαράδεκτα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτό μας δείχνει ότι αν υπάρχει ένα παρακράτος σε μια χώρα, τότε αυτό το παρακράτος είναι επιζήμιο τόσο για τους πολίτες της χώρας αυτής όσο και για τους πολίτες γειτονικών χωρών για τους οποίους συνιστά σοβαρή απειλή. Θυμηθείτε -γράφει -ότι στις πρόσφατες αποκαλύψεις του σχεδίου «Βαριοπούλα» ένα από τα σενάρια ήταν να καταρριφθεί πολεμικό αεροσκάφος για να ξεκινήσει σύρραξη με την Ελλάδα, αναφέρει επίσης ο αρθρογράφος.

Αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών τότε αυτό είναι πολύ άσχημο, τονίζει. Ωστόσο ελπίζω οι συζητήσεις για το θέμα αυτό να κάνουν τους ‘Ελληνες και Ελληνοκύπριους να συνειδητοποιήσουν την αξία ύπαρξης μιας δημοκρατικής και σταθερής Τουρκίας στην γειτονιά τους. Μια φασιστική νοοτροπία και ένα αυταρχικό καθεστώς στην Τουρκία δεν προκαλεί μόνο δολοφονίες Τούρκων και Κούρδων αλλά απειλεί και την ειρήνη με την Ελλάδα και αυτό είναι προφανές, υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Ελπίζω επίσης -καταλήγει – ότι η Τουρκία θα διεξάγει ανεξάρτητη και με διαφάνεια έρευνα για αυτούς τους ισχυρισμούς που θα μπορούσε να καταλήξει στην τιμωρία των ενόχων. Επίσης η χώρα πρέπει να αποζημιώσει τις όποιες ελληνικές απώλειες. Ελπίζω επίσης αυτός ο διάλογος για το θέμα να μην καταλήξει στη πασίγνωστη εθνικιστική υστερία που είναι πηγή εσωτερικών και εξωτερικών συγκρούσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.
Πηγή: on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κοιτάσματα μαμούθ κάνουν την Κύπρο παγκόσμιο ενεργειακό παίκτη

Ιστορικό «μπουναμά» επεφύλασσε στην Κύπρο η τύχη καθώς σύμφωνα με τα στοίχεια που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, το κοίτασμα του οικοπέδου 12 αγγίζει κατά μέσο όρο τα 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα από τις έρευνες στο οικόπεδο 12 θεωρώντας πως ανοίγουν νέες προοπτικές για την Κύπρο και τον λαό της.



«Είμαστε βέβαιοι ότι η αγαστή συνεργασία που είχαμε με την Noble Energy θα συνεχιστεί και στα επόμενα στάδια» ενώ παράλληλα ο κ. Χριστόφιας ανακοίνωσε πως πριν την πλήρη αξιοποίηση του κοιτάσματος η αμερικανική εταιρεία θα πρέπει να πραγματοποιήσει άλλη μια ερευνητική γεώτρηση.

Το κοίτασμα βρίσκεται στα 5861 μέτρα βάθος και σε βάθος νερού που αγγίζει τα 1689 μέτρα. Η περιοχή του κοιτάσματος αγγίζει τα 40 τετραγωνικά μίλια (103,6 τ.χλμ) ενώ ο όγκος του βρίσκεται μεταξύ 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδιών, με το μέσο όρο να βρίσκεται στα 7 τρισ. κυβικά πόδια.

Μήνυμα σε Άγκυρα και Τουρκοκύπριους

Παράλληλα ο κ. Χριστόφιας έτεινες χείρα φιλίας προς τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία, ζητώντας απο την Άγκυρα να σεβαστεί τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και να σταματήσει τις προκλήσεις με σκοπό να υπάρξει επίλυση του πολιτικού προβλήματος του νησιού.

«Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα και στους Τουρκοκύπριους να απολαύσουν τα αγαθά που μας προσέφερε η φύση, αλλά αυτό θα γίνει μόνο με την επανένωση του νησιού μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κύπριος πρόεδρος.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα και συνέπεια προκειμένου να δικαιωθούν οι προσδοκίες του κυπριακού λαού προκειμένο να εξασφαλιστεί το μέλλον της χώρας μας», κατέληξε ο κ. Χριστόφιας.

To κοίτασμα αγγίζει τα 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, με βάση τις σημερινές τιμές αγοράς, η αξία του φυσικού αερίου είναι σχεδόν 90 δισεκατομμύρια δολάρια!
Πηγή: on-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι