Menu

Υποβρύχιες πόλεις και ερείπια αρχαίων πολιτισμών

Ένας πλούτος της ανθρώπινης ιστορίας βρίσκεται βυθισμένος σε αρχαίες πόλεις στους βυθούς θαλασσών, λιμνών και των ωκεανών.

Βρέθηκαν εκεί λόγω σεισμών , τσουνάμι ή άλλων καταστροφών, χιλιάδες χρόνια πριν. Πολλές πόλεις έχουν πρόσφατα ανακαλυφθεί τυχαία ή έπειτα από αναδυόμενες τεχνολογικές καινοτομίες και που πολλές φορές προκάλεσαν τους επιστήμονες να αναθεωρήσουν την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου : Στις ακτές της Αλεξάνδρειας, η πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτό που πιστεύεται πλέων είναι ,ότι είναι τα ερείπια της βασιλικής αυλής της Κλεοπάτρας. Πιστεύεται ότι έγιναν μεγάλοι σεισμοί 1.500 χρόνια πριν και πως ήταν υπεύθυνοι για τη χύτευση του στη θάλασσα, μαζί με αντικείμενα, αγάλματα και άλλα τμήματα του ανακτόρου της Κλεοπάτρας. Στην Αλεξάνδρεια σχεδιάζετε ακόμη και να προσφέρει υποβρύχιες περιηγήσεις αυτού του θαύματος.Κόλπος της Cambay, Ινδία : Πριν μερικά χρόνια ανακαλύφτηκαν τα ερείπια μιας τεράστιας παλιά πόλη 9.500 ετών. Αυτή η καταστροφή της βύθισης της όμως κράτησε ανέπαφη την αρχιτεκτονική της και άφησε και ανθρώπινα υπολείμματα. Το πιο σημαντικό, βρέθηκαν αντικείμενα πάνω από 5.000 χρονών και αθτό ανάγκασε τους αρχαιολόγους να επανεκτιμήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης. Η πόλη έχει ονομαστεί Dwarka , ή "Η Χρυσή Πόλη".

Kwan Phayao, Ταϊλάνδη : από μόνη της δεν ίσως ασυνήθιστο, των 500 ετών ναού της Ταϊλάνδης κάθεται στο κάτω μέρος της λίμνης Phayao. Αυτό που κάνει αυτή την περίπτωση περίεργο είναι ότι η λίμνη ήταν πραγματικά έκανε σκόπιμα περίπου 70 χρόνια πριν, και ότι δεν υπήρξε πρόσφατη συζήτηση των εν δυνάμει αποκατάσταση του ναού με κόστος δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, τα ερείπια αποτελεί βιότοπο για τα ψάρια που πολλοί έχουν υποστηρίξει θα πρέπει να παραμείνουν άθικτες.

Yonaguni-Jima, Ιαπωνία : Ανακαλύφθηκε από μια βουτιά ενός ξεναγού περίπου είκοσι χρόνια πριν, και δημίουργησε αντιπαραθέσεις γύρω από μία μυστηριώδη πυραμίδα που βρέθηκε έξω από τις ακτές της Ιαπωνίας.
Αβάνα, Κούβα : Μια ομάδα επιστημόνων συνεχίζει να εξερευνά μεγαλιθικά ερείπια που βρέθηκαν στο κανάλι Γιουκατάν κοντά στην Κούβα. Έχουν βρει αποδείξεις για ένα εκτεταμένο αστικό περιβάλλον που εκτείνονται για μίλια κατά μήκος της ακτής του ωκεανού. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο πολιτισμός που κατοίκησαν σε αυτά τα προηγείται όλων των γνωστών αρχαίων Αμερικάνικων πολιτισμών .

Βόρεια Θάλασσα, Ευρώπη : Ένα χαμένο φυσικό τοπίο βρέθηκε πρόσφατα έγκατα της Βόρειας Θάλασσας, από τη στιγμή που καταλαμβάνεται από τα ανθρώπινα κυνηγούς-συλλέκτες πάνω από 10.000 χρόνια πριν. Αυτό που ήταν κάποτε ποτάμια, λίμνες και ωκεανούς είναι τώρα όλα στο βυθό της θάλασσας, αυτό έγινε γνωστό μέσω της ψηφιακής χαρτογράφησης. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι αυτό το εκπληκτικά καλά διατηρημένο τοπίο ήταν στο επίκεντρο ενός αρχαίου πολιτισμού της Ευρώπης.
Ατλαντίδα, Ανταρκτική: Πάνω εκατό χρόνια πριν, ένας έφορος μουσείου στην Κωνσταντινούπολη έκανε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη. Εξετάζοντας ένα αρχαίο χάρτη από δέρμα γαζέλας, βρήκε μια τοποθεσία στον χάρτη που σήμερα είναι μια οροσειρά στην Ανταρκτική. Αυτό χάρτης είναι ένα από τα πολλά αποδεικτικά στοιχεία όπου οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει για να προσπαθήσουμε να αποκοδικωποιήσουμε τον ισχυρισμό ότι στην Αναρκτική βρίσκεται η Ατλαντίδα. Άλλα στοιχεία που περιλαμβάνει η πρόσφατη ανακάλυψη (μέσω της τεχνολογίας σόναρ) του εδάφους κάτω από την Ανταρκτική, καθώς και τα συστήματα χαρτογράφησης που χρησιμοποιούσαν αρχαίοι χαρτογράφοι διαφαίνεται ότι η Ατλαντίδα βρίσκεται μακριά από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Έκθεση «Ακούγοντας τους Αρμένιους της Τουρκίας» του Ιδρύματος TESEV

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. - Το Τουρκικό Ίδρυμα Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών (TESEV) παρουσίασε μια ειδική έκθεση αφιερωμένη για τους Αρμενίους στην Τουρκία.

Η Έκθεση του TESEV, με τίτλο «Ακούγοντας τους Αρμενίους της Τουρκίας: Οι ερωτήσεις, τα αιτήματα και οι προτάσεις λύσης," συνιστά στο τουρκικό κράτος να παρέχει συνδρομή στην έκδοση βιβλίων για αρμενικά σχολεία, να αυξηθούν οι μισθοί των εκπαιδευτικών μέσω της κρατικής χρηματοδότησης, είναι εγκαθιδρυθούν τμήματα αρμενικής γλώσσας και λογοτεχνίας στα πανεπιστήμια της Τουρκίας, και να καθοριστούν προϋποθέσεις για ραδιόφωνο και θέατρα στην Αρμενική γλώσσα, γράφει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.
Η έκθεση προβλέπει επίσης ότι η συνταγματική ισότητα να είναι εγγυημένη για όλες τις εθνοτικές ομάδες στην Τουρκία, και, συνεπώς, το άρθρο για "προσβολή της Τουρκικότητας" να περιλαμβάνει επίσης και άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες. Η έκθεση ζητά επίσης ότι κλήρος να εκπαιδευτεί στην Αρμενική σχολή της Αρχιεπισκοπής του Surp Khach (Τιμίου Σταυρού) της Κωνσταντινούπολης.
«Λαμβάνοντας υπόψη τη Συνθήκη της Λωζάννης, το [Τουρκικό] κράτος δεν πρέπει να επιτρέψει την εξομοίωση της αρμενικής ταυτότητας και του πολιτισμού. Πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να διδάσκετε στα παιδιά από την Αρμενία τη μητρική τους γλώσσα όπως ανταποκρίνονται στην Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Τα σχολικά βιβλία πρέπει να απαλλαγούν από τις εκφράσεις σποράς εχθρότητας και μίσους εναντίον των Αρμενίων. Να αποκατασταθούν οι εκκλησίες και θα πρέπει να επιστραφούν στο Αρμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, και να επιτρέπεται η πραγματοποίηση λειτουργίας σε αυτές τις εκκλησίες, "αναφέρει η έκθεση του ιδρύματος TESEV.
Στο τμήμα της έκθεσης για την Αρμενο-Τουρκικές σχέσεις, σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνει το άνοιγμα των συνόρων μεταξύ της Αρμενίας και της Τουρκίας και την εφαρμογή των πρωτοκόλλων που θα συμβάλουν στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Η έννοια των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες »πρέπει να εφαρμοστεί, χωρίς να επικεντρώνεται στο πρόβλημα του Καραμπάχ και τη Γενοκτονία", αναφέρει η έκθεση, και απαιτεί, επίσης, ότι οι πραγματικοί ένοχοι πίσω από τη δολοφονία Τούρκου-Αρμένιου δημοσιογράφου Χράντ Ντίνκ να αποκαλυφτούν και να τιμωρηθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι είναι ένοχοι.

 

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας ανοίγει με συμμετοχή της Αρμενίας στο Μπακού

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μποξ ανοίγει στο Μπακού τη Δευτέρα.

Η Αρμενική ομάδα έφτασε στο Μπακού την περασμένη Παρασκευή μαζί με τη ρωσική αντιπροσωπεία και αμέσως κατευθύνθηκε προς το αθλητικό κέντρο, όπου θα στεγαστούν ξεχωριστά από τις άλλες ομάδες.
Η αντιπροσωπεία έχει επικεφαλή τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Derenik Gabrielyan. Η ομάδα περιλαμβάνει τον επικεφαλή προπονητή κ. Rafael Mehrabyan, τους προπονητές Karen Aghamalyan, Mekhak Ghazaryan, τους μπόξερ Hovhannes Danielyan (49 κιλά), Hovhannes Bochkov (56 κιλά), Vladimir Sarukhanyan (60 κιλά), Hrachik Javakhyan (64 κιλά), Samvel Matevosyan (69 κιλά), Andranik Hakobyan (75 κιλά), Arthur Khachatryan (81 κιλά) και Armen Simonyan (+91 κιλά).

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι