Menu

Γιώργος Νταλάρας: Partezum (Αρμένικο παραδοσιακό τραγούδι του 17ου αιώνα)

  • Κατηγορία VIDEOS
 
Εξαιρετικό Αρμένικο παραδοσιακό τραγούδι του 17ου αιώνα.

PARTEZUM

Partezum varther batsvatz, kespaser sokhakin
Arants sokhak, tharamatz , karoter phesakin

Ardiok ove dure thakum, akh sirtes ke dogha
Siruhis ures gnum, akh sirtes ke khagha
Siruhis ures gnum, akh sirtes ke khagha.

Getaki aliqnere gnumen khaytalov
Sirahari acherits artasunq thaphelov

Ardiok ove dure thakum, akh sirtes ke dogha
Siruhis ures gnum, akh sirtes ke khagha
Siruhis ures gnum, akh sirtes ke khagha.
Πηγή: youtube.com
Διαβάστε περισσότερα...

Αρμενία: Προσχεδιασμένη η υποχρεωτική προσγείωση του αεροσκάφους

Στην υποβάθμιση της υποχρεωτικής προσγείωσης ενός αρμενικού αεροσκάφους από τις τουρκικές αρχές σε τουρκικό αεροδρόμιο προέβη η Αρμενία.

O εκπρόσωπος του Αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών Τιγκράν Μπαλαγιάν δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι η υποχρεωτική προσγείωση του αρμενικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ από την Τουρκία «ήταν προσχεδιασμένη και δεν είναι κάτι εξαιρετικό».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η Αρμενία ενημέρωσε εκ των προτέρων για την πτήση τις τουρκικές αρχές, ενώ αποδέχθηκε την προσγείωση του αεροπλάνου στο Ερζερούμ, καθώς έχει συναφθεί σχετική συμφωνία με την Άγκυρα.

Oι αρχές της Αρμενίας αναφέρουν ότι το αεροπλάνο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια δηλαδή τρόφιμα και ιματισμό, στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκστρατείας για τους σύρους πολίτες στο Χαλέπι. Στο αεροσκάφος θα επιτραπεί η αναχώρηση μόλις οι έλεγχοι ολοκληρωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία την περασμένη εβδομάδα εξανάγκασε σε προσγείωση στην Τουρκία και επιβατηγό αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Μόσχα – Δαμασκός. Η Άγκυρα υποστήριξε μάλιστα, ότι στο σκάφος βρέθηκαν πυρομαχικά που προορίζονταν για το συριακό στρατό κάτι που προκάλεσε την οργή της Ρωσίας και της Συρίας.

Στέλιος Κάνδιας
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Aρμενικό αεροσκάφος προς τη Συρία εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στο Ερζερούμ

Ερζερούμ
Αρμενικό αεροπλάνο «προσγείωσαν» στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ οι τουρκικές αρχές, και έχουν ξεκινήσει έρευνα στο αεροσκάφος. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το αεροπλάνο είχε προορισμό το Χαλέπι της Συρίας. Στο αεροσκάφος δόθηκε άδεια διέλευσης από τον τουρκικό ενάεριο χώρο μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γινόταν έρευνα στο φορτίο του, σύμφωνα με την Άγκυρα.
Η τουρκική αναχαίτιση ρωσικού αεροσκάφους προς τη Δαμασκό την προηγούμενη εβδομάδα είχε ξεκινήσει ένα «γαϊτανάκι» αντεκλήσεων Άγκυρας, Μόσχας και Δαμασκού.  Το Σαββατοκύριακο, Συρία και Τουρκία είχαν κλείσει τους εναέριους χώρους του η κάθε μία για πτήσεις προς την άλλη -άλλη μία εξέλιξη με φόντο τις επιδεινούμενες διμερείς σχέσεις, ενώ η κατάσταση στη μεθόριο είναι τεταμένη.
Πηγή: in.gr

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε περισσότερα...

Μαρία Αναματερού - Sareri Hovin Mernem (Αρμένικο Μοιρολόι)

  • Κατηγορία VIDEOS
Από την εμφάνιση της Μαρίας Aναματερού στο Θέατρο Πέτρας το καλοκαίρι του 2011

Η Μαρία Αναματερού ερμηνεύει ένα Αρμένικο Μοιρολόι

Βιόλί-Ενορχηστρώσεις :Θεολόγος Μιχελλής
Κόντρα Μπάσσο- :Μιχάλης Καλκάνης
Κιθάρα-Λαούτο-Πολίτικη Λύρα : Παντελής Αγκιστριώτης
Κανονάκι :Τάσος Πούλιος
Κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης
Πηγή: youtube.com
Διαβάστε περισσότερα...

Τι συμβαίνει ; Οι Ρώσοι διπλασίασαν τις συστοιχίες των S-300 στον Καύκασο

Αδιαπέραστο αντιαεροπορικό τοίχος «έχτισε» η Μόσχα στην Αρμενία τον τελευταίο χρονικό διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την εξονυχιστική μελέτη δορυφορικών φωτογραφιών της περιοχής του νοτίου Καυκάσου. Νέες συστοιχίες πυραύλων S-300 έχουν μεταφερθεί στην Αρμενία πρόσφατα ενισχύοντας την αεράμυνα όχι μόνο της Αρμενίας αλλά και ολόκληρης της περιοχής του νοτίου Καυκάσου.

Τα συστήματα αυτά αποτελούν μία ραγδαία αναβάθμιση της αεράμυνας της ευρύτερης περιοχής και αποτελούν ακόμη μία απόδειξη ότι η Ρωσία ανησυχεί για τις εξελίξεις νότια του Καυκάσου τόσο όσον αφορά το ενδεχόμενο μετακίνησης ισραηλινών μαχητικών στο Αζερμπαϊτζάν ώστε να επιτεθούν στο Ιράν, κάτι που συζητήθηκε έντονα το τελευταίο καιρό, όσο και για οποιαδήποτε πιθανή πρόκληση της Δύσης στην ταραγμένη περιοχή του Καυκάσου.

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ που κυκλοφορεί αύριο ειδικός αναλυτής εξετάζει σε μελέτη του το ενδεχόμενο ο Καύκασος να είναι η νέα Συρία.

Σημειώνεται ότι  μέχρι το 2008, η Αρμενία διέθετε τρεις πυροβολαρχίες S-300 για την προστασία του Ερεβάν, οι οποίες αντικατέστησαν το παρωχημένο S-125 Neva/Pechora. Δύο χρόνια μετά το 2010, η Ρωσία ανέπτυξε δύο επιπλέον συστήματα S-300 στα σύνορα της Αρμενίας με το Ιράν και οι δύο ακόμη πυροβολαρχίες S-300 σε απόσταση 7 χλμ. από τα σύνορα με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Όπως δείχνουν οι νέες δορυφορικές φωτογραφίες πρόσφατα μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Αμπχαζίας και πλησίον των συνόρων του Ναγκόρνο Καραμπάχ νέες πυροβολαρχίες οι οποίες μπορούν να παράσχουν προστασία και στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ναγκόρνο Καραμπάχ το Στεπανακέρτ.

Με την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών στην περιοχή καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό το Ναγκόρνο Καραμπάχ από κάθε πιθανή Αζερική επιβουλή και αποκόπτεται ο Αζέρικος θύλακας του Ναχιτσεβάν από το υπόλοιπο Αζερμπαϊτζάν. Ουσιαστικά οι Ρώσοι και οι Αρμένιοι δημιούργησαν ένα σύνθετο υψηλής τεχνολογίας αδιαπέραστο τοίχος στο "μαλακό υπογάστριο" της Ρωσίας που είναι ο Καύκασος, προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για μία πιθανή προβοκάτσια στην περιοχή η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει την σπίθα για μία νέα «Άνοιξη» αυτή την φορά στον Καύκασο.

 

 

Πηγή: defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

40 χρόνια Ακαδημίες Αρμενικής!

40 ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ίδρυση των ακαδημιών της Αρμενικής. Ήταν 15 Οκτώβριου 1972 όταν ο Hagop Yetimian μαζί με μερικούς φίλους, μάζεψε 15-20 πιτσιρίκια που έπαιζαν ποδόσφαιρο στις αλάνες και δημιούργησε τον πρώτο πυρήνα. Αυτή ήταν η αρχή της λειτουργίας των ακαδημιών της Αρμενικής , που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Μέσα από τη συστηματική και καλή δουλειά των ανθρώπων της ομάδας, εκείνα τα παιδιά έπαιξαν καλή μπάλα στο πρωτάθλημα, αλλά οι επιτυχίες δεν ήρθαν αμέσως. Βέβαια 2 κύπελλα ήθους κοσμούν τα γραφεία του συλλόγου και παρά τα προβλήματα, η ομάδα συνεχίζει να υπάρχει ακόμα, χάρη στους αγώνες εκείνων των παιδιών και τις προσπάθειες της αρμένικης κοινότητας.

Ο αγώνας συνεχίζεται και σήμερα και η Αρμενική μετρά αρκετά παιδιά στα φυτώριά της, αφού ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στις μικρές ηλικίες προσδοκώντας να δει τους μικρούς της «αστέρες» να διαπρέπουν στο χώρο του ποδόσφαιρου.

Εμείς να ευχηθούμε κουράγιο στους ανθρώπους που στέκονται δίπλα στα νέα παιδιά, παρά τις πολλές αντιξοότητες της εποχής μας.

Κάθε επιτυχία στο σύλλογο.
Πηγή: balleto.gr
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι