Menu

Restoration of Armenian church in Turkey’s Malatya to commence

Restoration of the Saint Gregory the Illuminator Armenian Church of Vank village, which is located seven kilometers from Turkey’s Malatya city, is getting underway. Malatya’s special provincial directorate already brought construction material and scaffoldings near the church to commence restoration, Haberyurdum website of Turkey informs. Chairman Hosrof Koletavitoglu of the Union of Malatya Armenians noted that the city’s value is growing thanks to such activities, and he stressed that in this way Malatya is regaining its rights.

To note, the Saint Gregory the Illuminator Church of Vank dates back to the fifth century. Also, and simultaneously with this church, the Holy Trinity Armenian Church in Malatya proper is planed to be restored as well.

 

 

Source: news.am

Διαβάστε περισσότερα...

Ψήφισμα

Στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ζαβαριάν στη Νίκαια, η Γενική Συνέλευση των αιρετών αντιπροσώπων της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδος. Συμμετείχε το σύνολο των λαϊκών και κληρικών αντιπροσώπων από ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίοι αφού άκουσαν τον απολογισμό του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου υπό την Προεδρία του ιατρού κ. Αρμέν Ντεριάν, απεφάσισαν να απευθύνουν το παρόν ομόφωνο ψήφισμα στον αξιότιμο κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

· Τα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν στο λεκανοπέδιο υπό την εποπτεία του Κεντρικού Συμβουλίου, έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή τους, λόγω της μη καταβολής των μισθών των διδασκάλων της αρμενικής γλώσσας και ιστορίας από το Υπουργείο Παιδείας κατά την τελευταία διετία.

· Η ίδια η κοινότητα, έχει εξαντληθεί οικονομικά, καθώς παρά την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση των μελών της, συνεχίζει να καταβάλει τους μισθούς ολόκληρου του βοηθητικού προσωπικού των σχολείων και να επωμίζεται τις δαπάνες αγοράς και συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων, των σχολικών αυτοκινήτων, εποπτικών μέσων διδασκαλίας κλπ.

· Μέχρι σήμερα τα σχολεία παρέμειναν όρθια χάρη στην αυτοθυσία των διδασκάλων, τη βοήθεια των γονέων και τις άοκνες προσπάθειες των υπευθύνων της κοινότητας για την ανεύρεση προσωρινών λύσεων ανακούφισης.

· Οι επανειλημμένες οχλήσεις μας τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας, όσο και προς το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι στιγμής έχουν μείνει χωρίς αποτέλεσμα, παρά τις εκάστοτε περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

· Η συνέχιση της παρούσας κατάστασης θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων μας, γεγονός που θα συγκλονίσει ολόκληρη την Ελληνοαρμενική παροικία, με ανάλογο αντίκτυπο σε ολόκληρη την αρμενική διασπορά.

Εν όψει των ανωτέρω, η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδος:

1. Απευθύνει έκκληση προς τον αξιότιμο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, να προβεί στην ταχεία αντιμετώπιση του χρονίζοντος πλέον αυτού προβλήματος, με την καταβολή όλων των δεδουλευμένων των προηγουμένων ετών και την εφεξής κανονική πληρωμή των απλήρωτων διδασκάλων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.

2. Αναθέτει στο προεδρείο του νεοεκλεγέντος Κεντρικού Συμβουλίου, καθώς και στον Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων της Ελλάδος, να παραδώσουν ιδιοχείρως το παρόν ομόφωνο ψήφισμα στον αξιότιμο κ. Υπουργό Παιδείας, αναπτύσσοντας τις  επιπτώσεις του τεραστίου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

Ο Πρόεδρος της Γεν. Συνέλευσης                          Ο Μητροπολίτης των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος
Πηγή: azador.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό συνδέει τους Γερμανούς με τη γενοκτονία των Αρμενίων

Νέες πτυχές της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τι αποκαλύπτει ο Independent

Σπάνια φωτογραφία που φαίνεται να συνδέει Γερμανούς αξιωματικούς με τη Γενοκτονία των Αρμενίων, το 1915, δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Independent.

Στο σπάνιο ντοκουμέντο εικονίζονται Τούρκοι στρατιώτες, αλλά και αξιωματικοί με τη στολή της τότε Γερμανίας πάνω από τα κρανία, πιθανότατα Αρμενίων, στο έδαφος.

Όπως γράφει ο συντάκτης της εφημερίδας, το στιγμιότυπο θυμίζει τα αντίστοιχα που έμελλαν να σημαδέψουν την παγκόσμια ιστορία 25 χρόνια μετά: τότε που στρατιώτες της ναζιστικής Γερμανίας πόζαραν με τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες αυτού του είδους. Άλλωστε, αρκετοί Γερμανοί διπλωμάτες εκείνης της εποχής είχαν περιγράψει σε αναφορές τους τις θηριωδίες των Τούρκων κατά των Αρμενίων.

Ο Αρμίν Βέγκνερ, Γερμανός γιατρός ρίσκαρε αρκετές φορές τη ζωή του για να τραβήξει φωτογραφίες από αυτά τα γεγονότα. Μάλιστα αρκετές από τις φωτογραφίες τραβήχτηκαν από περιοχή που σήμερα ανήκει στη Συρία και αποτελούσε ουσιαστικά το σημείο, όπου κατέληγαν εξοντωμένοι από ασθένειες και κακουχίες, εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιοι.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από περιοχή στην πόλη του Ερζιντζάν. Πολλοί από τους κατοίκους του δολοφονήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν προς το Ερζερούμ.

Τη συγκεκριμένη πόλη είχαν καταλάβει προσωρινά οι ρωσικές δυνάμεις, τον Ιούνιο του 1916. Οι Αρμένιοι που πολεμούσαν στο πλευρό των Ρώσων κατάφεραν να τραβήξουν αρκετό φωτογραφικό υλικό με την εξόντωση Αρμενίων το προηγούμενο έτος. Αρκετές από αυτές τις φωτογραφίες βρίσκονται σήμερα στο Μουσείο του Ερεβάν.

Στη συνέχεια οι Ρώσοι αποχώρησαν.

 

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Chess Olympiad 2012 Golden Armenia

  • Κατηγορία VIDEOS
40th Chess Olympiad Istanbul 2012 Gold Winner Armenia
The 40th Chess Olympiad, organized by the Fédération Internationale des Échecs and comprising an open and women's tournament, as well as several events designed to promote the game of chess, took place in Istanbul, Turkey, from 27 August to 10 September 2012. More than 1,700 players and team captains participated, including 162 teams in the open and 131 teams in the women's section. The main competitive events were held at the Istanbul Expo Center. Armenia, led by world number 2 Levon Aronian, won their third title after previously winning the event in 2006 and 2008. The Russian team occupied the second place, while the Ukrainian team as a titleholder finished in the third place.

Team Armenia ARM / EloDS:2724, Kapitän: Petrosian, Arshak
1 GM Aronian Levon
2 GM Movsesian Sergei
3 GM Akopian Vladimir
4 GM Sargissian Gabriel
5 GM Petrosian Tigran L.
Source: youtube.com
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι