Menu

Σεμσέκ (τηγανιτή πίτα με κιμά)

Την συνταγή μας έδωσε η Αραξή Μπαμπογλιάν

Υλικά γέμισης

½ κιλό άπαχος κιμάς, περασμένος δύο φορές, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές σούπας αλεύρι, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, μπαχάρι.

Τα υλικά τα βάζουμε σε ένα μπωλ και τα ζυμώνουμε, βρέχοντας με νερό τα χέρια μας συχνά, έως ότου το μίγμα μας αποκτήσει μια μέτρια σκληρότητα. Το αφήνουμε και ετοιμάζουμε τη ζύμη.

 

Υλικά ζύμης

½ κιλό αλεύρι, 1 κουταλιά γλυκού μαγιά σε σκόνη, 3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο, 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη.

Τα ζυμώνουμε με λίγο χλιαρό νερό έτσι ώστε η ζύμη μας να γίνει μέτρια (όχι αραιή). Έπειτα κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς σβώλους στο μέγεθος ενός καρυδιού και τους σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί για να μην στεγνώσουν.

 

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα σβώλο ζύμης και με τον πλάστη τον ανοίγουμε στο μέγεθος του πιάτου του καφέ. Βρέχοντας τα χέρια μας, παίρνουμε λίγη γέμιση (όσο ένα καρύδι) και με τα ακροδάχτυλά μας το απλώνουμε πάνω στη ζύμη, αφήνοντας περιμετρικά περίπου ένα εκατοστό χωρίς γέμιση, και τη ζύμη που περισσεύει την γυρίζουμε προς τα μέσα. Αφού ετοιμάσουμε τις πίτες μας, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Τοποθετούμε αρχικά την πίτα με τη μεριά του κιμά στο τηγάνι και αφού ροδίσει την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τα σεμσέκ είναι έτοιμα.

 

Πηγή: armenika.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Եկէք Փրկենք Մեր Դպրոցները. Յունաստանի «Ֆոնեթոն 2012»ին Հաւաքուեցաւ Աւելի Քան 80 Հազար Եուրօ

Յունաստանի հայ համայնքը Մարտ 18-ին՝ օգտագործելով CAP ընկերութեան սարքաւորումներ, իրականացուց իր ծրագրած Ֆոնեթոն 2012-ը, որ տեւեց 12 ժամ՝ առաւօտեան ժամը 10:00էն մինչեւ գիշերուան ժամը 22:00։ «Եկէք փրկենք մեր դպրոցները» կարգախօսով իրականացուած Ֆոնեթոնի կամաւոր խմբակները հեռաձայնեցին համայնքի հայրենակիցներու բնակարաններ, խնդրելով իրենց նուիրատուութեան խոստումը:

Ֆոնեթոն 2012-ին հաւաքուեցաւ 80 հազար եուրօ։ Այս իրագործումը շատ կարեւոր էր Յունստանի հայկական դպրոցներուն համար, որովհետեւ ինչպէս Tert.am-ին կը յայտնէ համայնքի տէրհայր՝ Տէր Նարեկ Շահինեան,- «երկրի տնտեսական ճգնաժամի պատճառով, երկրորդ տարին է, որ տեղի հայկական դպրոցները պետական օժանդակոմթիւն չեն ստանար եւ այդ մէկը լուրջ դժուարութիւններ ստեղծած է դպրոցներուն համար»։

Տէր Նարեկը յոյս յայտնեց նաեւ, որ մինչեւ ամսուան վերջը, հաւաքուած գումարը կը հասնի 100 հազար եւրոյի, ինչը զգալի չափով կը լուծէ դպրոցի նիւթական դժուարութիւններէն յառաջացած խնդիրները։

Διαβάστε περισσότερα...

Let's Save Our Schools: Phoneathon 2012 raises over 80,000 Euros in Greece

On March 18, the Greek-Armenian Portal used equipment provided by CAP and held the 12-hour Phoneathon from 10 in the morning to 10 at night. The volunteers participating in the Phoneathon with the slogan "Let's Save Our Schools” called their fellow Armenians and asked for their pledges to donate.

Phoneathon 2012 raised 80,000 Euros. It was very important for Armenian schools in Greece because, as leader of the community, Father Narek Shahinian told Tert.am, “due to the country’s economic crisis, for the second year now, the local Armenian schools haven’t been receiving government support and that is causing serious difficulties".

Father Narek also informed that the donations will reach 100,000 Euros by the end of March and will help solve the financial issues facing the schools.
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Αρμένισσες που δίδαξαν στους Αμερικάνους τη γενοκτονία

ΟΙ... ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ

Η πρόταση της τουρκικής Μπεσίκτας στον αστέρα του ΝΒΑ Λαμάρ Οντομ, σύζυγο της Χλόης Καρντάσιαν, μετατράπηκε σε... μάθημα ιστορίας μέσα από το ριάλιτι που έχει ως θέμα την καθημερινή ζωή του διάσημου ζευγαριού.

Η πρόταση της τουρκικής Μπεσίκτας στον αστέρα του ΝΒΑ Λαμάρ Οντομ, σύζυγο της Χλόης Καρντάσιαν, μετατράπηκε σε... μάθημα ιστορίας μέσα από το ριάλιτι που έχει ως θέμα την καθημερινή ζωή του διάσημου ζευγαριούΈνα τηλεοπτικό ριάλιτι, αμφιβόλου μάλιστα αισθητικής, θα ήταν το τελευταίο μέσο το οποίο θα περίμενε ο ανύποπτος τηλεθεατής να χρησιμοποιηθεί ως... μάθημα Ιστορίας. Κι όμως έγινε κι αυτό στον θαυμαστό κόσμο της αμερικανικής -που αλλού;- τηλεόρασης, όταν στο ριάλιτι «Khloe and Lamar», όπου Khloe η Χλόη Καρντάσιαν των γνωστών αδελφών Καρντάσιαν, Lamar ο διάσημος μπασκετμπολίστας Λαμάρ Οντομ και θέμα ο έγγαμος βίος τους, «παραδόθηκε» «μάθημα» για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Αφορμή στάθηκε η πρόταση που έκανε η τουρκική Μπεσίκτας στον Λαμάρ, ο οποίος είχε βαρεθεί να... κάθεται εξαιτίας του λοκ άουτ στο NBA, μετά τη διαφωνία ιδιοκτητών και αθλητών να υπογράψουν νέα σύμβαση εργασίας. Κι ενώ ο παίχτης σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεμουδιάσει στην Τουρκία, κερδίζοντας και αρκετά δολάρια, η σύζυγός του Χλόη έφριξε με την ιδέα, καθότι αρμενικής καταγωγής.

Και τότε ξεκίνησε ένα ριάλιτι μέσα στο ριάλιτι. Αρχικά η Χλόη φοβήθηκε να πει στον άνδρα της για τις αντιρρήσεις της σχετικά με την προοπτική να αγωνιστεί στην Τουρκία, ξέροντας πόσο του έλειπε το μπάσκετ. Στη συνέχεια, κι ενώ το κανάλι απευθύνθηκε στους τηλεθεατές για το τι θα έπρεπε να κάνει η... άμοιρη σύζυγος, εκείνη μίλησε με τους οικείους της και δη την αδελφή της Κιμ, τον αδελφό της Ρόμπερτ και τον αδελφό του πατέρα της, Τομ Καρντάσιαν. Ο Ρόμπερτ της δήλωσε πως μια μετακόμισή τους στην Τουρκία θα ήταν «περίεργη κι άβολη για την οικογένεια», ενώ ο θείος τη συμβούλεψε να το αποφύγει.

Ολοι όμως την παρακίνησαν να μιλήσει ξεκάθαρα για τους ενδοιασμούς της στον Λαμάρ, ο οποίος κι έδειξε τεράστια κατανόηση, δηλώνοντας πως «ό,τι αποφασίσουν θα το αποφασίσουν μαζί». Τελικά δεν χρειάστηκε να αποφασίσουν τίποτα, γιατί η απεργία έληξε και ο Οντομ μετακόμισε τελικά μέχρι το Ντάλας και τους Μάβερικς.

Οι αδελφές Καρντάσιαν με τη μητέρα τους Κρις Τζένερ στο ριάλιτι «Keeping Up with the Kardashians» που ετοιμάζεται για την έβδομη σεζόν.

Το περίεργο και συνάμα παρήγορο της όλης υπόθεσης είναι ότι οι παραγωγοί του σόου αποφάσισαν να προσεγγίσουν με αρκετή σοβαρότητα το θέμα για τη γενοκτονία. Απευθύνθηκαν στους ειδικούς και συγκεκριμένα στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα «The Genocide Education Project», το οποίο εφοδιάζει με σχετικό υλικό τους δασκάλους που διδάσκουν για τις γενοκτονίες, με έμφαση σε αυτή των Αρμενίων.

Και παρότι στο ριάλιτι δεν είχαν να βοηθήσουν δασκάλους, με πολλή προθυμία έδωσαν υλικό στους παραγωγούς, ιδίως βίντεο από διάφορες διαμαρτυρίες και κινήσεις της αμερικανο-αρμενικής κοινότητας για την αναγνώριση της γενοκτονίας.

Το σκεπτικό τους απλό: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Εφόσον το ριάλιτι έχει υψηλή τηλεθέαση, πολύ περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη γενοκτονία. Κι είχαν δίκιο. Το συγκεκριμένο επεισόδιο παρακολούθησαν περισσότεροι από 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ συμπεριλήφθηκε στα πέντε δημοφιλέστερα της εβδομάδας στο κοινό 18 έως 49. Επιπλέον, το λήμμα «Γενοκτονία των Αρμενίων» ήταν το 10ο πιο διαδεδομένο στην Google την επομένη της προβολής του επεισοδίου (παίχτηκε στις 11 Μαρτίου), ενώ εκείνη την ημέρα, καθώς και την επόμενη, τα tweets της Χλόης και της Κιμ για το θέμα ξεπέρασαν τα 13 εκατομμύρια.

Οι ρίζες τους
Κι αν υπήρξαν καλοθελητές που χαρακτήρισαν τις ευαισθησίες των αδελφών Καρντάσιαν ακόμα ένα κόλπο για να προσελκύσουν τη δημοσιότητα από την οποία τρέφονται και κάνουν περιουσία, η Κιμ, η Κόρτνεϊ, η Χλόη και ο αδελφός τους Ρόμπερτ έχουν δηλώσει επανειλημμένως υπερήφανοι για την καταγωγή τους. Αν και τέταρτης γενιάς Αρμένιοι (κατά το ήμισυ, αφού η μητέρα τους είναι Αμερικανίδα), ανατράφηκαν με επιρροές από την αρμενική καταγωγή τους.

Πάνω από 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το επεισόδιο στο οποίο η Χλόη μίλησε στον Λαμάρ για τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, ζητώντας του να μην αποδεχτεί την πρόταση της Μπεσίκτας.

Ο πατέρας τους, Ρόμπερτ, δικηγόρος διασημοτήτων (πέθανε το 2003 από καρκίνο του οισοφάγου), τους πήγαινε συχνά σε αρμενικά εστιατόρια, στην εκκλησία ιδίως το Πάσχα, ενώ και οι παππούδες τους τους διηγούνταν αρμενικούς μύθους, ενώ τους μιλούσαν συχνά για τη γενοκτονία, αν και η οικογένεια Καρντάσιαν είχε μεταναστεύσει ήδη στις ΗΠΑ πριν από τις σφαγές.

Στις αρχές του αιώνα εγκαταστάθηκαν στην Καλιφόρνια κι ασχολήθηκαν με την κτηνοτροφία, ενώ η περιουσία της οικογένειας χτίστηκε από τον παππού, ο οποίος είχε τη μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος στη Νότια Καλιφόρνια.

ΚΙΜ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ
Δηλώνει περήφανη για την αρμένικη καταγωγή της

Μοντέλο, ηθοποιός (;), επιχειρηματίας (λανσάρει σειρές ρούχων, εσωρούχων, κοσμημάτων) και κυρίως τηλεοπτική περσόνα, η Κίμπερλι Νόελ ή Κιμ Καρντάσιαν έγινε για πρώτη φορά γνωστή από βίντεο με προσωπικές ερωτικές στιγμές της που διέρρευσε -πολλοί ισχυρίζονται από την ίδια- το 2007 στο Διαδίκτυο, στο οποίο «πρωταγωνιστούσε» με τον raper Ray J.

Η φήμη της απογειώθηκε με το ριάλιτι «Keeping Up with the Kardashians», που παρακολουθούσε την προσωπική κι επαγγελματική ζωή των Καρντάσιαν και της μητέρας τους, Κρις Τζένερ, και το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία. Εχει προβληθεί ήδη έξι σεζόν και ετοιμάζεται κι έβδομη, ενώ ακολούθησαν και τρεις παραλλαγές τους, μία από τις οποίες είναι το «Khloe and Lamar».

Η Κιμ εξαργυρώνει την τεράστια επιτυχία κάνοντας κι άλλες δουλειές, μεταξύ των οποίων κι αυτήν του μοντέλου. Εχει ποζάρει σε αμέτρητα εξώφυλλα, ένα όμως την έκανε έξαλλη: ήταν μία φωτογράφηση που έκανε για το διεθνές «Cosmopolitan» κι ενώ δήλωσε περήφανη που η συγκεκριμένη φωτογράφηση χρησιμοποιήθηκε για το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του περιοδικού στην Αρμενία, τον Μάρτιο του 2011, εξαγριώθηκε όταν έναν μήνα αργότερα έγινε εξώφυλλο και στο τουρκικό «Cosmopolitan».

Θύμωσε όχι μόνο γιατί κανείς δεν την είχε ενημερώσει ότι θα τη χρησιμοποιούσαν και στην Τουρκία, για την οποία δεν τρέφει και τα φιλικότερα αισθήματα, αλλά και γιατί κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, μήνα μνήμης για τους Αρμένιους καθώς Απρίλιο έγινε η γενοκτονία. «Δεν είχα ιδέα ότι το περιοδικό σχεδίαζε να με έχει στο εξώφυλλό του αυτόν τον μήνα», έγραψε σε σημείωμά της η Κιμ. «Οι αρμενικές μου ρίζες σημαίνουν πολλά για μένα», συνεχίζει, «και είμαι πολύ περήφανη για την κουλτούλρα μας».

Τα μηνύματα
Πράγματι, η Κιμ είναι κατά κάποιον τρόπο ακτιβίστρια σε ό,τι αφορά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Τον περασμένο Απρίλιο είχε στείλει μήνυμα στους 7,2 εκατομμύρια followers της στο Twitter (σήμερα φτάνουν σχεδόν τα 14 εκατομμύρια), προτρέποντάς τους να συμμετάσχουν στην Εθνική Ημέρα Προσευχής στις 24 Απριλίου, ενώ καλούσε τον πρόεδρο Ομπάμα να αναγνωρίσει τη γενοκτονία.

Και δεν ήταν η πρώτη φορά που η Κιμ Καρντάσιαν καλούσε την αμερικανική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων. Το 2010 είχε απευθυνθεί στην τότε πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, να προχωρήσει σε πλήρη ψηφοφορία του ψηφίσματος 252 που είχε ψηφιστεί από ειδική ομάδα του Κογκρέσου υπέρ της αναγνώρισης.

Η Πελόζι είχε δεσμευτεί ότι θα υποστήριζε το συγκεκριμένο ψήφισμα -καθώς εκλέγεται στην Καλιφόρνια όπου ζουν πολλοί Αρμένιοι-, αλλά ύστερα από πιέσεις της Τουρκίας υπαναχώρησε και δεν έφερε το ψήφισμα σε ψηφοφορία.

Στο μπλογκ της η Κιμ είχε γράψει τότε πως «είναι καιρός για την Αμερική να μιλήσει ανοιχτά και με ειλικρίνεια γι' αυτό το απαίσιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Εκείνη τη χρονιά είχε «τσακωθεί» και με τον γνωστό μπασκετμπολίστα Κόμπε Μπράιαντ επειδή είχε δεχτεί να διαφημίσει τις τουρκικές αερογραμμές και να γίνει το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας τους. Του είχε ζητήσει να αρνηθεί την προσφορά, εκείνος όμως της απάντησε πως το όλο θέμα ήταν καθαρά «επαγγελματικό και όχι πολιτικό».

 

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο Γενοκτόνος προβάλλεται ώς θύμα

Ιδού ένας ακόμη λόγος να ποινικοποιηθεί η ΑΡΝΗΣΗ της γενοκτονίας!

Οι Τούρκοι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των Ελλήνων. Οι γενοκτόνοι, οι αμετανόητοι απόγονοι του ναζιστή Κεμάλ. Οι Τούρκοι βρίσκονται στα παράλια του Αιγαίου σήμερα, εξαιτίας των ..
γενοκτονιών.

Διαβάστε και φρίξτε με το θράσος των απογόνων του φασίστα Κεμάλ! Διαβάστε και βάλτε καλά στο μυαλό σας τις επόμενες γραμμές. Είναι κοινοί Τούρκοι πολίτες. Όχι το βαθύ κράτος που μας λένε οι διάφοροι θολοαριστεροί κουλτουριάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ, της Ρεπούσιας ΔΗΜΑΡ και των λοιπών Μπουταρικών δυνάμεων:
Το Συμβούλιο πόλης του Ερζερούμ στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει εντός της εβδομάδας απελευθέρωσης της πόλης, οργάνωσε και ένα συνέδριο με θέμα το ¨Αρμενικό ζήτημα¨ και με σκοπό την συνειδητοποίηση και την ενημέρωση των νέων. Στην εκδήλωση που έγινε στην μπλέ αίθουσα του πανεπιστημίου Ατατούρκ και μετείχαν εκατοντάδες νέοι, ο καθηγητής Ερόλ Κιουκτσίογλου περιέγραψε το Αρμενικό θέμα του χτες και του σήμερα.
Η εκδήλωση άρχισε με φιλμ από τις σφαγές που έκαναν οι Αρμένιοι σε βάρος των Τούρκων. Στο τέλος προβλήθηκαν βίντεο από το Ναγκόρνο Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν με το μεγάλο ανθρώπινο δράμα και την σφαγή του Χότζαλι, ενώ κάποιοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι