Menu

Συμφωνία Ρωσίας - Αρμενίας για κοινή αεράμυνα στον Καύκασο

Ενοποιούν την αεράμυνά τους Ρωσία και Αρμενία προκειμένου να ενισχύσουν τα εναέρια σύνορά τους στον Καύκασο, εξέλιξη που ανώτατος Ρώσος αξιωματικός συνδέει και με τις τελευταίες εξελίξεις στις ρωσοτουρκικές σχέσεις.

Τη συμφωνία για το «Κοινό σύστημα αεροπορικής άμυνας» στον Καύκασο υπέγραψαν ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο Αρμένιος ομόλογός τους Σεϊράν Οχανιάν, στις 23 Δεκεμβρίου στη Μόσχα.

Κατά την εκτίμηση του Αλεξάντερ Λουζάν, που διετέλεσε στέλεχος στο ρωσικό επιτελείο στρατού, η συμφωνία συνήφθη μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από την Τουρκία συνδέοντας την εξέλιξη με «όσα συμβαίνουν στην Τουρκία». Ο Λουζάν, που μίλησε στο πρακτορείο Ria Novosti πρόσθεσε ότι καθώς η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και στο έδαφός της υπάρχουν και αμερικανικές αεροπορικές βάσεις, «αναγκαίο είναι ένα πιο σοβαρό σύστημα, που θα ενισχύσει την αεράμυνά μας και προς αυτήν την κατεύθυνση χρειάζεται η ενοποίηση των δυνάμεών μας».

Η Ρωσία εργάζεται και για την ενοποίηση της εναέριας άμυνάς της με αυτές της Κιργιζίας και του Τατζικιστάν.

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι