Menu

Ανακοίνωσε Μχιταριάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα επόμενα 4+1 χρόνια είναι ο Χένριχ Μχιταριάν όπως έκανε γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσής του ο αγγλικός σύλλογος.

Μετά τους Ερίκ Μπεγί και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο Χένρικ Μχιταριάν γίνεται το τρίτο απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί εποχής Ζοζέ Μουρίνιο στο τιμόνι, με τους "κόκκινους διαβόλους" να ανακοινώνουν επίσημα πως ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή του από την Ντόρτμουντ έναντι 42.000.000 ευρώ υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο συνεργασίας για 4 χρόνια (υπάρχει και οψιόν για πέμπτο χρόνο συνεργασίας).

"Είμαι πολύ υπερήφανος που έρχομαι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτή η μετακίνηση είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω για έναν σύλλογο με τόσο λαμπρή ιστορία και ελπίζω να αποτελέσω κομμάτι του για πολλά χρόνια.

Ευχαριστώ την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο σύλλογος και ο Ζοζέ Μουρίνιο. Τέλος, πιστεύω ότι με το να παίζω για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο τιμάει τη μνήμη του πατέρα μου και την έμπνευση και την ώθηση που μου έδωσε όταν ήμουν μικρός", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο 27χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος την περασμένη τριετία μέτρησε 140 ματς και 41 γκολ με τα κιτρινόμαυρα της Ντόρτμουντ (πέρυσι είχε 23 γκολ και 32 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις).

Ο Χένρικ είναι ένας πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που είναι σε εξαιρετική φόρμα τόσο για το σύλλογό του όσο για τη χώρα του. Είναι ένας σπουδαίος ομαδικός παίκτης με εξαιρετικές ικανότητες, οξυδέρκεια, ο οποίος έχει και καλή επαφή με τα δίχτυα.

Είμαι ικανοποιημένος που επέλεξε να υπογράψει στη Γιουνάιτεντ. Πιστεύω ότι θα προσφέρει πολύ γρήγορα στην ομάδα αφού το στιλ παιχνιδιού του ταιριάζει στην Premier League. Όλοι μας ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του", δήλωσε από την πλευρά του ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το νέο απόκτημα των Κυπελλούχων Αγγλίας ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του στη Γερμανία ως ο κορυφαίος παίκτης της Bundesliga για τη σεζόν 2015-16 ενώ είναι και κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Αρμενίας (έκανε ντεμπούτο το 2007) με 19 γκολ σε 59 συμμετοχές.

Η ανακοίνωση της μεταγραφής του Μχιταριάν μέσα από το Twitter της ManUtd:

 

 

 

 

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Μουρίνιο: «Πολύ ταλαντούχος ο Μχιταριάν»

Το εγκώμιο του Χένρικ Μχιταριάν έπλεξε ο Ζοσέ Μουρίνιο, στο περιθώριο της απόκτησής του από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στα σημαντικά προσόντα του νέου του παίκτη: «Ο Χένρικ είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει βρεθεί σε εκπληκτική φόρμα τόσο με την ομάδα του όσο και με την εθνική της χώρας του. Είναι ένας ομαδικός παίκτης με μεγάλη ικανότητα, διορατικότητα και έχει την αίσθηση του γκολ. Είμαι ευτυχής που διάλεξε να υπογράψει στη Γιουνάιτεντ».

Έπειτα εξέφρασε την άποψη πως ο Μχιταριάν θα είναι καθοριστικός παράγοντας για τη νέα του ομάδα: «Πιστεύω ότι θα έχει θετική επίδραση στην ομάδα  σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αφού το στυλ παιχνιδιού του ταιριάζει σε αυτό της Πρέμιερ Λιγκ. Ανυπομονούμε όλοι να δουλέψουμε μαζί του.»

 

 

Πηγή: england365.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ισραήλ: Στις καλένδες η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμφθηκε για μία ακόμα φορά, τρίτη στην ιστορία του Ισραήλ, η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την εθνική Βουλή, την Κνεσέτ. Στη χθεσινή συζήτηση, τη θέση της κυβέρνησης Νετανιάχου παρουσίασε ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Τζάτσι Χανέγκμπι, ο οποίος περιορίστηκε να δηλώσει ότι κατανοεί τα συναισθήματα των βουλευτών που τοποθετήθηκαν έναντι των «τραγικών γεγονότων», τα οποία δεν αποκάλεσε Γενοκτονία.

Κατόπιν αυτού και παρόλο που στις παρεμβάσεις τους τόσο ο πρόεδρος της Κνεσέτ όσο και η εισηγήτρια της πρότασης για αναγνώριση, πρόεδρος του κόμματος Μερέτζ, επικαλέστηκαν τον πρόσφατα τεθνεότα νομπελίστα συγγραφέα, φιλόσοφο και επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος Έλι Βίζελ, η πρόταση ούτε καν μπήκε σε ψηφοφορία.

Αντιθέτως, εγκρίθηκε με ψήφους 24 υπέρ σε σύνολο 120 βουλευτών (χωρίς καμία ψήφο κατά), η παραπομπή του θέματος στην Επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπου έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν.

Ο Έλι Βίζελ που από το 2007 με ανοιχτή επιστολή του είχε ζητήσει την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είχε πει: Η απάθεια απέναντι στα δεινά βοηθά τον εχθρό

Η επικεφαλής του Μερέτζ Ζεχάβα Γκαλ-Ον τόνισε στην ομιλία της ότι παρά τη συμφωνία του Ισραήλ με την Τουρκία, η χώρα της θα πρέπει να πάρει τη δύσκολη απόφαση και να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, όπως άλλωστε και η Βουλή.

«Το “δεν ξεχνώ” είναι μια ηθική επιταγή, την οποία δεν ακούσαμε», είπε η πρόεδρος του Μερέτζ.

Έξω από την Κνεσέτ είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες άνθρωποι που ζητούσαν να αναγνωριστεί η γενοκτονία. Ανάμεσα στα συνθήματά τους ήταν αυτό που έγραφε: «Δώστε αγώνα, για να σταματήσετε τη μηχανή άρνησης της γενοκτονίας από την Τουρκία».


«Το Ισραήλ αρνείται τη Γενοκτονία των Αρμενίων», σύνθημα στη διαδήλωση

Ο Ισραηλινός πρώην βουλευτής και πρόεδρος της διακοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ισραήλ-Αρμενίας Αλεξάντερ Ζίνκερ διατύπωσε στο Armenpress την εκτίμησή του για τα αίτια της μη αναγνώρισης, πέραν της αμιγώς πολιτικής διάστασης: «Μια τέτοια συμπεριφορά εκ μέρους της κυβέρνησης και εκπροσώπων του κοινωνικοπολιτικού οικοδομήματος απηχεί την αντίληψή τους ότι η δική τους τραγωδία είναι ξεχωριστή».

 

 

Πηγή: pontos-news.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι