Menu

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ψήφισε τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας

Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη των δυνάμεων της Ομογένειας, ειδικά του HALC, των Αρμενίων και των εβραϊκών οργανώσεων - Μεγάλη ήττα για τον Ντόναλντ Τραμπ

Ψηφίστηκε τελικά με ψήφους 18 υπέρ 4 κατά, το νομοσχέδιο που επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας. Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη των δυνάμεων της Ομογένειας, ειδικά του HALC, των Αρμενίων και των εβραϊκών οργανώσεων.

Όπως μεταδίδει το hellasjournal.com είναι μία μεγάλη ήττα για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε παρά τις προσπάθειες κάποιων Γερουσιαστών να την αναβάλουν. Τις κυρώσεις υποστήριξαν γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα.

«Φοβαμαι ότι κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν την Αμερική όμηρο Τουρκίας», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. «Οι ενέργειες της Τουρκίας κατά το παρελθόν έτος ήταν πραγματικά καταθλιπτικές. Αυτό το νομοσχέδιο καθιστά σαφές στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά της σε σχέση με την Συρία είναι απαράδεκτη και η αγορά του συστήματος S-400 είναι αδύνατη» πρόσθεσε.

«Ήρθε η ώρα η Γερουσία ενωμένη να αναγκάσει Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά» είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων μετά την ψήφιση νομοσχεδίου κυρώσεων. «Η Τουρκία στρέφεται εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων, δεν πρόκειται για μια απλή διαφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζιμ Ρις.

 

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι