Menu

Σαρκισσιάν: "Ετοιμοπόλεμες και πιο ισχυρές από ποτέ οι ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας"

H Αρμενία απείλησε το Αζερμπαϊτζάν ότι θα αναγνωρίσει τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ως ανεξάρτητο κράτος, αν το Μπακού αναλάβει στρατιωτική δράση για να διεκδικήσει την περιοχή αυτή.

Η Αρμενία μέχρι σήμερα δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Καραμπάχ για ένα μόνο λόγο - έτσι ώστε να μην αποτελέσει εμπόδιο στη διαδικασία των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων,"ανέφερε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος των Αρμενίων Samvel Farmanian .
"Εάν οι ειρηνευτικές συνομιλίες αποτύχουν και οι στρατιωτικές ενέργειες αρχίσουν, τίποτα δεν θα εμποδίσει την Αρμενία να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Καραμπάχ," είπε.Την ίδια ώρα σε μια σαφή προειδοποίηση για το Αζερμπαϊτζάν προέβη ο Πρόεδρος της Αρμενίας Serge Sarkisian δηλώνοντας την Πέμπτη ότι η Αρμενία διαθέτει ισχυρή στρατιωτική δύναμη και είναι έτοιμη να απαντήσει σε όποια πρόκληση δεχτεί.

Η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση στην απειλή που εκτόξευσε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν λέγοντας ότι το Μπακού θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία για να αποσπάσει τον έλεγχο του θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ από την Αρμενία σε περίπτωση που οι συνομιλίες που διεξάγονται δεν φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαιτζάν Aliyev ανέφερε ότι θέλει μια ειρηνική λύση, αλλά δεν θα περιμένει επ 'αόριστον.Η θεση του Προέδρου Aliyev είναι να ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για το καθεστώς του Ναγκόρνο Καραμπάχ μόνο ένα αποχωρήσουν τα Αρμενικά στρατευματα από τον θύλακα.Οι εντάσεις για την επίδικη περιοχή έχουν αυξηθεί μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ Αρμενίας και Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι