Menu

Σyναυλία του Χαΐκ Γιαζιτζιάν

Παρασκευή 23 Απριλίου και ώρα 19:30, στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του γνωστού τραγουδιστή Χάϊκ Γιαζιτζιάν και συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του πολιτιστικού σωματείου «ΧΑΜΑΣΚΑΪΝ» με αρμένικους παραδοσιακούς χορούς.

Διαβάστε περισσότερα...

Πάγο στην ειρηνευτική συμφωνία με την Τουρκία έβαλε η Αρμενία

"Πάγο" στις σχέσεις της με την Τουρκία και συγκεκριμένα στην επικύρωση των ιστορικών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών, έβαλε η Αρμενία, σύμφωνα με τα όσα είπε και ο πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν.

"Θα εξετάσουμε να προχωρήσουμε όταν πειστούμε ότι υπάρχει ένα κατάλληλο περιβάλλον στην Τουρκία και όταν θα υπάρχει στην Άγκυρα μία ηγεσία έτοιμη να δεσμευθεί εκ νέου για την ομαλοποίηση της διαδικασίας". Σερζ Σαρκισιάν

Η Αρμενία πρέπει να διατηρήσει την υπογραφή της σε αυτά τα πρωτοκόλλα επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε τη σημερινή δυναμική για την εξομάλυνση των σχέσεων, επειδή θέλουμε την ειρήνη", πρόσθεσε ο αρμένιος πρόεδρος.

Τα τρία κόμματα που έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Αρμενίας ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα το πάγωμα της διαδικασίας, κατηγορώντας την Τουρκία ότι θέτει "προϋποθέσεις" για την επικύρωση των ιστορικών συμφωνιών.

Μετά από την ανακοίνωση του παγώματος, ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι παραμένει δεσμευμένος σε μία επαναπροσέγγιση με την Αρμενία, αλλά επανέλαβε ότι η επιτυχία της διαδικασίας εξαρτάται από την πρόοδο του ζητήματος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

"Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα τη δέσμευση μας σχετικά με το πνεύμα των πρωτοκόλλων και στόχος μας είναι να τα υλοποιήσουμε" σημείωσε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο τούρκος πρωθυπουργός δηλώνει πως παραμένει αποφασισμένος να προχωρήσει στην εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη με τα πρωτόκολλα που έχει υπογράψει με την Αρμενία με στόχο την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, παρά τη σημερινή απόφαση τριών αρμενικών κομμάτων της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να παγώσουν την επικύρωσή τους από το κοινοβούλιο.

"Εχουμε εκφράσει...
επανειλημμένα τη δέσμευσή μας στα πρωτόκολλα, τόσο στο γράμμα όσο και στο πνεύμα τους και στόχος μας είναι να τα υλοποιήσουμε", είπε ο τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Η χριστιανική Αρμενία και η μουσουλμανική Τουρκία υπέγραψαν τον περασμένο Οκτώβριο ιστορικές συμφωνίες για τον ενταφιαμό ενός αιώνα αμοιβαίας εχθρότητας. Οι συμφωνίες αυτές χρειάζεται να εγκριθούν από τα κοινοβούλια των δύο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι