Menu

Συνέλαβαν κατάσκοπο των ΗΠΑ στο Ιράν

Όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η Ιρανική εφημερίδα "Iran", που δεν φημίζεται για την εγκυρότητά της πρόκειται για γυναίκα που μπήκε στη χώρα παράνομα.
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί, η σύλληψη αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις της Τεχεράνης με τη Δύση, που ήδη υφίσταται εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Το Ιράν έχει θέσει υπό κράτηση δύο Αμερικανούς πολίτες με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η γυναίκα εισήλθε στη χώρα από την Αρμενία και συνελήφθη από τους τελωνειακούς φρουρούς στην πόλη Νορντούζ, στα βορειοδυτικά.

Προσθέτει ακόμη ότι η Αμερικανίδα έκρυβε εξοπλισμό παρακολούθησης μέσα στο στόμα της.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για μία 55χρονη που ονομάζεται Χολ Ταλαγιάν, αλλά δεν διευκρινίζει πότε συνελήφθη.

Πηγή: sigmalive.com

Διαβάστε περισσότερα...

Μπαγίς: Δεν στρέφεται κατά των Τούρκων η απόφαση για τείχος στα σύνορα

«H απόφαση για την κατασκευή τείχους στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο δεν στρέφεται κατά των Τούρκων πολιτών», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας κ. Εγκεμέν Μπαγίς, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την Ε.Ε. .

To πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ μεταδίδει ότι ο κ. Μπαγίς απαντούσε σε ερωτήσεις που έχουν τεθεί από τον τύπο και την κοινωνία μετά από την είδηση για την κατασκευή τείχους.

Ο κ. Μπαγίς δήλωσε ότι οι παράνομοι μετανάστες που παλαιότερα εισέρχονταν στην Ε.Ε. μέσω Μαρόκου, Αλγερίας και Πορτογαλίας φθάνουν στην E.E. μέσω Ελλάδας και μέσω Τουρκίας. «H κατασκευή ενός τείχους στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν αποτελεί λύση, απλώς θα μετατοπίσει το πρόβλημα αλλού», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Tο ζήτημα του τείχους που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Ελλάδα αλλά και γενικότερα το θέμα της παράνομης μετανάστευσης αναμένεται να κυριαρχήσει στις αυριανές συζητήσεις στο Ερζουρούμ, αναφέρει ο τουρκικός τύπος επικαλούμενος πολιτικές και διπλωματικές πηγές αλλά και δικές του εκτιμήσεις.

Εν τω μεταξύ στη δυσφορία που προκαλούσε όλες τις τελευταίες μέρες το θέμα του τείχους ενδέχεται να προστεθεί η αντίδραση των κατοίκων των χωριών στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο που χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την ιδέα της κατασκευής τείχους.

«Σε μια εποχή που τα τείχη σε όλο τον κόσμο καταργούνται δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να υιοθετεί τις αντιλήψεις που κυριαρχούν στο Ισραήλ», λένε κάτοικοι της περιοχής στην εφημερίδα Σαμπάχ, αλλά και ο κ. Μπαγίς τόνισε σήμερα ότι «η Ε.Ε. δεν χρειάζεται νέα τείχη αλλά την απαλλαγή της από τις προκαταλήψεις».

Πάντως οι αντιδράσεις αυτές σημειώνονται τη στιγμή που τα φοβικά και εχθρικά αισθήματα προς την Ελλάδα φαίνεται να έχουν φθάσει στο ναδίρ. Mόνο το 2,3 % των Τούρκων θεωρούν απειλή την Ελλάδα, δείχνει πρόσφατη δημοσκόπηση, ενώ το 43% των Τούρκων θεωρούν τις ΗΠΑ ως την μεγαλύτερη εξωτερική απειλή για την Τουρκία, το 24% θεωρούν το Ισραήλ, το 3% το Ιράν, το 2,3 % την Ελλάδα, το 2,1% το Ιράκ, το 1,7 % την Ρωσία, το 1% την Αρμενία ενώ το 1,3 % δεν θεωρεί καμία χώρα ως απειλή για την Τουρκία.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι