Menu

Τελικό αντίο στον θρυλικό χορευτή

Ερεβάν. – Το τελικό αντίο στον Vanush Khanamiryan, τον θρύλο του Αρμενικού Εθνικού χορού και διακεκριμένο καλλιτέχνη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής "Aram Khachatryan" στην πρωτεύουσα του Ερεβάν,και θα ταφή στο Πάνθεον της Πόλης του Ερεβάν .

Ο Vanush Khanamiryan, μια διακεκριμένη προσωπικότητα του Αρμενικού Εθνικού χορού, πέθανε σε ηλικία 84 ετών. Με απόφαση του πρωθυπουργού Tigran Sargsyan , μια κυβερνητική επιτροπή σχηματίστηκε για τον θάνατο του Khanamiryan με επικεφαλή την Υπουργό Πολιτισμού Hasmik Poghosyan.

 

Πηγή: armenians.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Πάλι γκρινιάζει ο Ρ.Τ.Ερντογάν στον Ν.Σαρκοζί για την Γενοκτονία των Αρμενίων

"Την φυσάει και δεν κρυώνει" ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επίθεση του Ν.Σαρκοζί κατά της Τουρκίας για την Γενοκτονία των Αρμενίων και προέβη σε νεότερη δήλωση, καλώντας τον να είναι «έντιμος» στις δηλώσεις του...

«(Ο Σαρκοζί) χρησιμοποιεί μια γλώσσα διαφορετική στη Γαλλία, διαφορετική στην Αρμενία και εντελώς διαφορετική στην Τουρκία. Είναι μια διπλή, τριπλή, πενταπλή γλώσσα. Στην πολιτική πάνω από όλα είναι απαραίτητη η εντιμότητα», τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός στο Κοινοβούλιο ενώπιον βουλευτών του κόμματός του.

Για τον Ερντογάν, η έκκληση του Σαρκοζί προς την Τουρκία κατά την επίσκεψή του στο Γερεβάν την περασμένη εβδομάδα, ν' αναγνωρίσει η Άγκυρα τη γενοκτονία των Αρμενίων επί οθωμανικής αυτοκρατορίας, εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία.
Πηγή: On-news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Αλγερία στήριγμα στις τουρκικές γενοκτονίες…

Μια παρέμβαση της Αλγερίας υπέρ των θέσεων της Τουρκίας στο ζήτημα της αρμενικής γενοκτονίας απολαμβάνει τεράστιας δημοσιότητας στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Ενώ το βασικό καταγγελτικό μήνυμα εναντίον της Αλγερίας είναι σε γενικές γραμμές ισχυρό, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι Αλγερινοί προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία. «Η Γαλλία δεν είναι σε θέση να δίνει μαθήματα περί ολοκαυτώματος στην Τουρκία», ανέφεραν αλγερινές πηγές για τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί στην Αρμενία για την αρμενική γενοκτονία από τους Τούρκους το 1915.

Η Γαλλία οφείλει «να ζητήσει συγνώμη από την Αλγερία για τις δολοφονίες, τους βιασμούς και τα βασανιστήρια που διέπραξαν οι Γάλλοι στρατιώτες στην Αλγερία, οι οποίοι δολοφόνησαν βάναυσα 1,5 εκατομμύρια Αλγερινούς κατά τον αγώνα του αλγερινού λαού για την ανεξαρτησία [1945-1963]», κατέληξε το σχόλιο.

Μέχρι εδώ καλά. Το επιχείρημα «στέκεται» και οι Γάλλοι όντως έχουν «λερωμένη τη φωλιά τους» στο ζήτημα, ενώ οι προθέσεις του Σαρκοζί εξυπηρετούσαν εμφανώς προεκλογικές σκοπιμότητες. Ωστόσο, όταν οι Αλγερινοί συνεχίζουν και δηλώνουν ότι τρέφουν «μεγάλη συμπάθεια τόσο για την Τουρκία, όσο και για τους Τούρκους», είναι εμφανές ότι εξυπηρετούν τους δικούς τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και όχι το δίκαιο όπως ισχυρίζονται.

Διότι το να καταδικάζεις τη γενοκτονία που υποστηρίζεις ότι υπέστη ο λαός σου και να τρέφεις αισθήματα… συμπάθειας για άλλον σφαγέα, ενός άλλου λαού, πως να το κάνουμε, είναι αντιφατικό!
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στον διαδικτυακό τόπο μας χρησιμοποιούμε Cookies με σκοπό τη βελτίωση της online εμπειρίας σας. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγησή σας σε αυτόν, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies. Περισσότερα...

Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης - Περιορισμός Ευθύνης - Επικοινωνία Σχετικά με Προσωπικά Δεδομένα
Αποδέχομαι